Τρώμε φτηνά μεζεδάκια στο κέντρο της Αθήνας

Ψάχνουμε φτηνά μεζεδάκια στο κέντρο της πόλης, για να τα απολαύσουμε με ουζάκι και με την παρέα. Πού να πάμε;
Τρώμε φτηνά μεζεδάκια στο κέντρο της Αθήνας

Τα πολύ βαριά πράγματα είναι απαγορευτικά το καλοκαίρι. Βαριά από κάθε πιθανή άποψη. Βαριά ρούχα, βαριές κουβέντες, βαρύ φαγητό. Προτιμάμε μεζεδοκατάσταση. Αν δεν είναι και βαριά για την τσέπη μας, ακόμα καλύτερα.

Ε, πες μου ότι είναι και στο κέντρο και θα τρελαθώ.

Ρακούν

Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 21 0641 0057
Το Ρακούν είναι ένα σούπερ μαγαζάκι, χωμένο εκεί που η Ασκληπιού συναντά την Αλεξάνδρας, ανοίγει από νωρίς και μας σερβίρει και καφεδάκι. Εδώ στα αλκοολούχα παίζει εξαιρετικό κρασάκι (και οινόμελο για τον χειμώνα) για να συνοδεύσει μεζεδάκια όπως η μαραθόπιτα και τα γεμιστά μανιτάρια. Πρώτο μπόνους ο χώρος του που είναι φουλ νεανικός και μοντέρνος, δεύτερο μπόνους τα live ρεμπέτικα που μπορεί να πετύχεις. Υπολογίζουμε γύρω στα 10-12€ το άτομο.

Σερσέ Λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα, τηλ: 210 3222029
Χαρακτηρίζεται ως “αστικό καφενείο”, σε ένα περιβάλλον που μας γεμίζει νοσταλγία για άλλες εποχές. Σερβίρει, δε, πολλούς μεζέδες για κάθε πιθανή όρεξη. Θέλεις ψαροκατάσταση; Γαρίδες και μπακαλιαράκι σε κουρκούτι και σαρδέλα ψητή. Θέλεις κάτι πιο παραδοσιακό; Κολοκυθοκεφτέδες και πίτα στριφτή να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Μην μιλήσουμε και για το λουκάνικο Δράμας. Με το τσιπουράκι μας, θα δώσουμε περί τα 12-15€ το άτομο.

Korova

Κεραμεικού 93, Μεταξουργείο, τηλ: 21 3030 1210
Ακόμα ένα νεο-καφενείο, με πολύ ωραία ρακή, και μεζεδάκια που πατάνε στην παράδοση, αλλά έχουν και γκουρμεδιάρικες ανατροπές, όπως φακοσαλάτα και πεϊνιρλί με απάκι. Η Korova είναι ένα στέκι για όλες τις ώρες, για κάθε διάθεση, μιας και σερβίρει και καφεδάκια, και ποτάκια. Να αναφέρουμε ότι παίζουν και πολλές χορτοφαγικές επιλογές, για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος. Στο τέλος, υπολογίζουμε γύρω στα 10-12€ το άτομο.

Καραμανλίδικα του Φάνη

Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, Ψυρρή, τηλ: 2103254184
Είναι μεζεδοπωλείο, είναι και πολύ ωραίο ντέλι, για να αγοράσεις τα καλούδια σου και να τα πάρεις σπίτι. Τα Καραμανλίδικα βγάζουν και τραπεζάκια έξω και σερβίρουν μεζέδες πικάντικους, όπως παστουρμαδοπιτάκια και τηγανιά με σουτζούκι, που συνοδεύονται τέλεια από δροσερά ουζάκια απ’ όλη την Ελλάδα. Υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Εξωστρεφής

Ανεξαρτησίας 9, Λόφος Στρέφη, τηλ: 2155515656
Ανεβαίνεις στο λόφο και δροσίζεσαι. Και θα μπορούσαμε να μην πούμε τίποτα άλλο για τον Εξωστρεφή, μιας και η δροσιά είναι η τοπ προτεραιότητά μας το καλοκαίρι. Αλλά θα πούμε: Θα πούμε ότι τα μεζεδάκια του είναι πολύ ωραία, θα πούμε πως μας αρέσει ο νέος κι ωραίος κόσμος που μαζεύει και θα πούμε ότι η παγωμένη μπύρα είναι δυο φορές πιο δροσερή όταν την πίνεις από ψηλά. Με την μπύρα μας, λοιπόν, θα δώσουμε γύρω στα 12-15€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v