Τρώμε στο κέντρο με λιγότερα από 15€

Νόστιμες προτάσεις στο κέντρο, για κάθε πιθανή όρεξη, και πολύ οικονομικές για να μην ξεπαραδιαστούμε.
Τρώμε στο κέντρο με λιγότερα από 15€

Οι επιλογές για φαγητό χωρίς να αδειάσουμε το πορτοφόλι μας, ευτυχώς, είναι πολλές. Και ειδικά στο κέντρο, δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε μια λίστα με μερικές αγαπημένες μας γωνιές, για κάθε πιθανή όρεξη.

Δίπορτο

Σωκράτους 9, Γεράνι, τηλ: 21 0321 1463
Το Δίπορτο είναι σαν πύλη σε μια άλλη εποχή. Θυμίζει ταβερνάκι παλιάς Αθήνας, και με αυτήν ακριβώς την τιμιότατη φιλοσοφία έχει ταΐσει γενιές και γενιές, χωρίς να κυνηγάει να γίνει ακόμα ένα τουριστικό αξιοθέατο του κέντρου. Εδώ οι επιλογές δεν είναι πολλές, αλλά είναι όλες πεντανόστιμες (και σερβίρονται σε χρόνο ρεκόρ): ρεβιθάδα και φασολάδα, σαρδέλα τηγανητή ή ψητή, γιαχνί και κατσικάκι κοκκινιστό. Μαζί με χύμα κρασί, δύσκολα να μας βγει πάνω από 12€ το άτομο.

Κυβέλη

Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ: 210 8219406
Πολύ φως, πολύχρωμες καρέκλες και πεντανόστιμοι μεζέδες βρίσκονται σ’ αυτή τη γωνιά της Κυψέλης. Υπάρχει αρκετή ποικιλία στα πιάτα, και είναι όλα φτιαγμένα με προσοχή και μεράκι – είτε πάρεις φάβα Σαντορίνης, είτε μεθυσμένο κοτόπουλο (το προτείνουμε). Δεν λείπουν φυσικά φουρνιστά, όπως και ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας, και μαζί με το κρασί μας, υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Λέι Λιμ Λέι

Βαλτινών 2, Γκύζη, τηλ: 211 7009383
Πολλές φορές το έχουμε τιμήσει—με την παρουσία μας και με τα γραπτά μας—και θα το τιμήσουμε ξανά. Επειδή εκεί μπορείς να δοκιμάσεις εκπληκτικά τουρκικά και πολίτικα πιάτα, κεμπάπ και γιαουρτλού και μελιτζανοσαλάτες και κάθε τι καλό. Σπέσιαλ προσοχή στο Τσιλμπίρ, ένα πιάτο με σουτζούκι πικάντικο, αυγά και γιαούρτι. Μαζί με ρακή ή μπύρα, υπολογίζουμε 15€ το άτομο.

Avocado

Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ. 210 3237878
Είναι το πρώτο vegan εστιατόριο που άνοιξε στην Αθήνα, και τόσα χρόνια μετά εξακολουθούμε να το λατρεύουμε. Στον πολύ όμορφο, πράσινο (που χαλαρώνει και το μάτι) χώρο του, τρώμε κάτι συγκλονιστικά πιάτα, όπως την παέγια λαχανικών. Παίζουν, προφανώς, πολλές και διαφορετικές σαλάτες, τραγανά φαλαφελάκια, και δροσερά smoothies που τα συνοδεύουν, και όλα αυτά γύρω στα 15€.

Κληματαριά

Πλατεία Θεάτρου 2, Βαρβάκειος, τηλ: 210 3216629
Υπάρχουν δύο λέξεις για να περιγράψουν την Κληματαριά: Σταθερή αξία. Μεγάλες μερίδες, απίστευτα μαγειρευτά αλλά και πολύ καλό κρέας. Πιάτα αγαπημένα όπως αρνάκι με μελωμένες πατάτες στη γάστρα και κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας θα σου πάρουν το μυαλό—και ο χώρος, βέβαια, θα σε ξεμυαλίσει λίγο, μιας και είναι από εκείνες τις γωνιές της Αθήνας που φαίνεται να μην περνά ο χρόνος από πάνω τους. Μαζί με το κρασάκι μας, υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

New York Sandwiches

Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ: 210 3216000
Για brunch ή μεσημεριανό, το New York εξακολουθεί να είναι από τις πιο ωραίες γωνιές του κέντρου—και γι’ αυτό εξακολουθεί να γεμίζει, μια μικρή αναμονή τις ώρες αιχμής είναι πιθανή. Τα μπέργκερς του είναι ξακουστά για το μέγεθος και τα υλικά τους, όπως και για τους πολύ ωραίους συνδυασμούς τους. Για κάτι πιο εναλλακτικό, θα προτείνουμε το μπέργκερ με μανιτάρια Portobello. Οι τιμές τους (ή και των εξίσου δυνατών pancakes) κυμαίνονται στα 8€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v