Πού θα φας τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Ο «φτωχογιάννης» μπακαλιάρος έχει την τιμητική του ανήμερα 25η κι εμείς τον απολαμβάνουμε σε ωραία ψαροταβερνάκια και εστιατόρια.
Πού θα φας τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά;

* Πριν επισκεφθείτε τα παρακάτω ταβερνάκια/εστιατόρια επικοινωνήστε τηλεφωνικά για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα


Ρακί Μεζέ
Ελευθερίου Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, τηλ.: 210 9429027


Παλιές διαφημίσεις ούζου στους τοίχους, ξύλινες καρέκλες καφενείου και ατμοσφαιρικός φωτισμός συνθέτουν αυτό το μοντέρνο μεζεδοπωλείο που ανήκει στον όμιλο Καστελλόριζο. Εδώ, εκτός από μπακαλιάρο με ελαφριά σκορδαλιά, θα δοκιμάσετε και άλλες value for money θαλασσινές νοστιμιές, όπως τα κυδώνια με μυρωδικά, τα πολίτικα μύδια, ο τσίρος, το μυδοπίλαφο και η πεσκανδρίτσα. Συνοδεύετε με ωραίο κρασί ή έξτρα δυνατή ρακή και πληρώνετε περί τα 15-20€ το άτομο.

Το Ουζερί του Λάκη
Ελπίδος 16, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ: 210 8213776

Σερβίρει εδώ και χρόνια ολόφρεσκους ψαρομεζέδες στους γνώστες, ενώ φημίζεται και για τον εξαιρετικό του, ανάλαφρο μπακαλιάρο σκορδαλιά τον οποίο θα τιμήσουμε δεόντως ανήμερα της 25ης. Κατά τα λοιπά, δοκιμάστε οπωσδήποτε το γεμιστό καλαμάρι με ντομάτα και φέτα, το αχνιστό σαλάχι, τα μακαρόνια με σουπιές στο μελάνι τους, το συμιακό γαριδάκι και τον εξαίσιο ξυδάτο γαύρο. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο, μαζί με ουζάκι ή ωραίο δικό τους Ροδίτη.

Το Αρχοντικό 1967
Λεωφ. Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι, τηλ: 2106120808

Από τις 12.00 μέχρι τις 18.00 το απόγευμα το αγαπημένο μαγειρείο του Αμαρουσίου θα μας υποδέχεται στο μοντέρνο και άνετο εσωτερικό του για λαχταριστό μπακαλιάρο σκορδαλιά από τα χεράκια της κυρά-Μαρίας, αλλά και δεκάδες ακόμα νόστιμες σπιτικές συνταγές, όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, ψαρόσουπα, φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα, κολοκυθοκεφτέδες, ντάκο, λαχανόρυζο κ.α. Ο λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο, με κρασί.

Ο Ψητός Μπακαλιάρος
Χαλάνδρι: Εθνικής Αντιστάσεως 9-11, Τ.Κ. 15232, Τηλ. 2155004101, Γλυφάδα: Μαραγκού 4, Τ.Κ. 16675, Τηλ. 2108948131, Νέα Σμύρνη: Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 88 ,Τ.Κ 17122, Τηλ. 2114105220

Σε τρεις περιοχές της Αθήνας, ο Ψητός Μπακαλιάρος αποτελεί δελεαστική πρόταση για οικονομική ψαροφαγία, αφού με 15€ κατ’ άτομο μπορούμε να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες της θάλασσας – γαριδάκι συμιακό, γόπα, σκουμπρί, καλαμαράκια, μυδοπίλαφο κ.α. – και φυσικά νοστιμότατο μπακαλιάρο σκορδαλιά. Έχει και καλύτερο: Στην προσφορά περιλαμβάνεται και η απεριόριστη κατανάλωση ποτών (κρασάκι, τσίπουρο ή ούζο χύμα) και αναψυκτικών.

Κλεψύδρα
Λεωφόρος Σταμάτας 5, Δροσιά, τηλ: 210 8141990

Σε μια αναπάντεχη για τους φίλους της ψαροφαγίας γειτονιά, η Κλεψύδρα κλέβει την παράσταση, με πεντανόστιμες δημιουργίες βασισμένες στα θαλασσινά, και ολόφρεσκα ψαράκια. O μπακαλιάρος σκορδαλιά φυσικά θα έχει την τιμητική του, ενώ κατά τα λοιπά παρεούλα θα του κάνουν μεταξύ άλλων τα μύδια σαγανάκι με καραβιδόψιχα και σως μουστάρδας με φέτα, το καπνιστό χέλι, ο ξιδάτος γαύρος, αλλά και μια σούπερ πρωτότυπη «χταποδάτη» μακαρονάδα με κιμά χταποδιού σε κόκκινη σάλτσα. Αν περιοριστείτε στα μικρά ψάρια και τα θαλασσινά, θα υπολογίσετε γύρω στα 20€ το άτομο, ούζου περιλαμβανομένου.

Fishαλίδες
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800054

Στην περιποιημένη μοντέρνα ταβέρνα του Χαλανδρίου με την ηλιόλουστη αυλίτσα, τα ψαρικά έρχονται αυθημερόν από δικά τους καΐκια, ενώ στο μενού βρίσκουμε δημιουργίες όπως καρπάτσιο και σεβίτσε φρέσκου ψαριού, όστρακα σε κάθε πιθανό συνδυασμό, σαλάτα με φιλετάκια ψαριού και ένεκα ημέρας φρέσκο μπακαλιάρο με αφράτη σκορδαλιά. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε τα ωραιότατα επιδόρπιά τους, όπως για παράδειγμα την πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια ή ένα τιραμισού με κρασί Μαρσάλα. Ο λογαριασμός στα 25€ κατ’ άτομο με ουζάκι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v