Restaurant 100 Awards: Η power list των Ελλήνων foodies

Στις 15 Οκτωβρίου απονέμονται τα βραβεία στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας. Δείτε τις υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία, και την κριτική επιτροπή.
Restaurant 100 Awards: Η power list των Ελλήνων foodies

Τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας θα βραβευτούν σε λαμπερή τελετή απονομής στις 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ενώ σήμερα δημοσιοποιούνται οι shortlists για πέντε από τις δέκα επιμέρους κατηγορίες βράβευσης.

Την power list των κορυφαίων εστιατορίων της χώρας για το 2018 διαμόρφωσαν με την ψήφο τους 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι του business, του lifestyle και της γαστρονομίας. Η πολυφωνία αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Restaurant 100 Awards τα οποία και αναδεικνύουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα στέκια των «ψαγμένων» foodies, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας.

Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών και η φετινή powerlist επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις καθώς περιλαμβάνει 34 νέα εστιατόρια. Επιπλέον, 31 εστιατόρια κατάφεραν να βελτιώσουν τη θέση τους στη συνολική κατάταξη, 30 υποχώρησαν και 5 παρέμειναν σταθερά.

Στην κριτική επιτροπή των Restaurant 100 Awards συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Χάρης Βαφειάς – CEO Stealthgas, Πάνος Ιωαννίδης, R&D Chef, Μίλτος Καμπουρίδης – CEO Dolphin Capital Partners, Θόδωρος Λέλεκας - Wine & Spirits Communicator, Ντίνα Νικολάου – Chef, Χάρης Ντάβλας – PR Manager, Λόλα Νταΐφά – Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργος Παπαλέξης – CEO Zolotas, Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Στέλιος Πιρπινιάς – Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής HSBC, Μάκης Πουνέντης – Παρουσιαστής & Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Γιούλικα Σκαφιδά – Ηθοποιός, Μύρωνας Στρατής – Τραγουδιστής, Ελένη Ψυχούλη – Δημοσιογράφος.

Η βράβευση των νικητών θα γίνει σε μία λαμπερή τελετή απονομής τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο.

Ακολουθούν οι shortlists για πέντε από τις δέκα επιμέρους κατηγορίες βράβευσης.
Στην τελετή απονομής θα αποκαλυφθεί το εστιατόριο που αναδείχθηκε στην πρώτη θέση κάθε κατηγορίας, αλλά και τα υπόλοιπα κορυφαία εστιατόρια που απαρτίζουν κάθε χρυσή δεκάδα. Στην τελετή θα αποκαλυφθεί επίσης η κατάταξη κάθε επιμέρους εστιατορίου στη συνολική εκατοστάδα.

Shortlists 5 θεματικών κατηγοριών των Restaurant 100

Ποιος κερδίζει την πρωτιά σε κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες;

Top 10 Newcomers
L’ Audrion
Opera Quarta
Parla
Scorpina
Φάρμα Μπράλου Steak Bar

Top 10 Greek & Regional Cuisine Restaurants
Γιουβετσάκια, Γλυφάδα
Θαλασσάκι, Τήνος
Κοντοσώρος, Φλώρινα
Πεσκέσι, Ηράκλειο
Selene, Σαντορίνη

Top 10 Ethnic Cuisine Restaurants
Matsuhisa Athens
Nikkei
Nolan
Rouan Thai
Sushimou

Top 10 Bar & Wine Restaurants
By the glass
Noel
Oinoscent
Scala Vinoteca
Zurbaran

Top 10 Hidden Gems
Το Ειδικόν, Πειραιάς
Μαγειρείον Βερσαλλίες, Καλαμάτα
Spit Jack, Αθήνα
Στου Μήτσου, Θεσσαλονίκη
Το Υπερωκεάνειον, Πειραιάς

Τα Restaurant 100 Awards διοργανώνει το Hotel&Restaurant της Boussias Communications με χορηγό την Unilever Food Solutions. Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο #restaurant100.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v