Τα καλύτερα ανοιξιάτικα τσιμπούσια πλάι στο κύμα

Φρέσκο ψάρι, παραδοσιακοί ψαρομεζέδες, μαγειρευτά και κρεατικά σε φόντο μπλε, αλλά καθόλου… χύμα στο κύμα.
Τα καλύτερα ανοιξιάτικα τσιμπούσια πλάι στο κύμα

Θέλετε sushi πάνω στη φωτισμένη θάλασσα;

Θέλετε παραδοσιακά μπριζολίδια και κοκορέτσι υπό τους ήχους παφλασμών;

Επιμένετε στο παραδοσιακό τρίπτυχο «ουζάκι-καλαμαράκι-χταποδάκι» με τα πόδια σας να πατάνε χ-άμμο;

Για οποιαδήποτε κατάσταση επιθυμείτε, έχουμε τις λύσεις. Και είναι πέντε τον αριθμό.

Kohylia
Grand Resort Lagonissi Athens, τηλ: 2291 076000



Με ένα deck κυριολεκτικά επάνω στη φωτισμένη θάλασσα, το εστιατόριο του Grand Resort Lagonisi προσφέρει άφθονη ρομαντζάδα και εξαιρετικές πολυνησιακές γεύσεις σε έναν χώρο που (δεν) χορταίνεις να ρεμβάζεις γαλάζιο. Το μενού περιλαμβάνει πολλές επιλογές σε σούσι σε ιδιαίτερους συνδυασμούς – όπως το Royal Maki με γαρίδα, σολομό, καπνιστό χέλι, αβοκάντο, μάνγκο και wasabi – και εκλεκτά πιάτα όπως καρπάτσιο από λαυράκι με γιαπωνέζικο φύκι και σάλτσα σόγιας, ψίχα βασιλικού κάβουρα και γαρίδας με κρέμα τυριού σε τραγανό φύλλο ρυζιού, γεμιστά πουγκάκια με μαύρο μπακαλιάρο και πιπερόριζα με σάλτσα σόγιας και σαλάτα με παπαρδέλες καρότου, ρόκα, μαρούλι και μάνγκο. Για μια γευστική και οπτική εμπειρία εδώ, υπολογίστε περί τα 50€/ άτομο με ποτήρι κρασί.

Γαρμπής
Σελήνης και Ηλίου 21, Καβούρι, τηλ: 2108963480



Aπό το 1924 δεσπόζει πάνω στο κύμα με πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο και αρκετές μοντέρνες πινελιές στην κλασική ψαροφαγία. Ο Γαρμπής είναι πρώτη (ψαρο)μούρη στο Καβούρι – μα πόσα puns ακόμα;- και εκτός από φρέσκο ψάρι και κλασικούς ψαρομεζέδες, σερβίρει πιάτα όπως την Αθιβολιά δηλαδή καλαμάρι, χταπόδι, γαρίδες, μύδια και όστρακα μαριναρισμένα σε πικάντικη μαρινάδα βαλσάμικου και μουστάρδας, ψητά παντζάρια με ελαφριά κρέμα σκόρδου και καρύδια, Μιλφέιγ με μάγουλα σφυρίδας με μαγιονέζα και κάπαρη πάνω σε φέτες από ψημένο ψωμί σε γλάσο από σαφράν και καρπάτσιο από λαβράκι, μαριναρισμένο με μοσχολέμονο, λεμόνι, γιούζου, ροζ πιπέρι, ελαιόλαδο και αλάτι Κύπρου. Για ένα ψαρο-γεύμα, υπολογίστε περί τα 30€ με ποτήρι κρασί, ανά άτομο.

Ο Ψαράς
Λεωφ. Ποσειδώνος 3, Μαραθώνας, τηλ: 2294 055237



Με πάραδοση – που αλλού; - στο ψάρι από τα 50s, ο Ψαράς αποτελεί εδώ και δεκαετίες στέκι ψαροφαγίας με θέα θάλασσα πάνω στην παραλία στο Μαραθώνα. Στα τραπεζάκια που βγάζει στο ξύλινο deck καταφθάνουν μεζέδες όπως μύδια αχνιστά, συμιακό γαριδάκι, παναρισμένη καραβιδόψιχα με σάλτσα κοκτέιλ, μπακαλιάρος σκορδαλιά, ψητή σαρδέλα, χειροποίητη ταραμοσαλάτα, μαριναρισμένος γαύρος, γαρίδες σαγανάκι και ζουμερό καλαμάρι γεμιστό. Το φρέσκο ψάρι είναι αριστοτεχνικά ψημένο – αν βρείτε πελαγίσια τσιπούρα επιλέξτε την οπωσδήποτε – ενώ τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος συρρέει επομένως θα ήταν καλό να κάνετε κράτηση. Χωρίς φρέσκο ψάρι, ο λογαριασμός έρχεται στα 30€/ άτομο με κρασί.

Ώρα για Φαγάκι
Επαρ.Οδ. Κάλαμου-Αγίων Αποστολών, Κάλαμος, τηλ: 693 439 0036



Πάνω στον δρόμο, αλλά με σούπερ θέα στην Μαρίνα των Αγίων Αποστόλων, το οικογενειακό αυτό εστιατόριο σερβίρει γευστικό φαγητό σε λογικές – για την τοποθεσία του – τιμές. Το μενού του ξεφεύγει από τα παραδοσιακά θαλασινά, και περιλαμβάνει αρκετά μαγειρευτά, πιάτα ημέρας, κρεατικά, ακόμα και κοκορέτσι και αρνάκι σούβλας. Εδώ θα παραγγείλετε κολοκυθοκεφτέδες, χειροποίητη τυροκαυτερή και φρεσκοκομμένες πατάτες για αρχή, και θα συνεχίσετε με ωραιότατο ψαρονέφρι φιλέτο με σάλτσα και ρυζάκι, γεμιστά σπιτικά με πατάτες φούρνου, χοιρινό σνίτσελ με πατάτες τηγανιτές, κοτόπουλο φούρνου και μελιτζάνες ιμάμ. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€/ άτομο με κρασί. Συχνά έχει και βραδιές ζωντανής μουσικής στον εσωτερικό του χώρο.

Πρίμα Πλώρα

Αυλακίου 114, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, τηλ: 2299 078555

Πάνω στην θάλασσα στην παραλία Αυλάκι, την πιο… νησιώτικη πλευρά της περιοχής, το Πρίμα πλώρα βγάζει τραπεζάκια δίπλα στο κύμα, σε έναν όμορφα στημένο χώρο με όμορφο διάκοσμο εντός και εκτός. Στα must του μενού συμπεριλαμβάνονται η γαριδομακαρονάδα, το μυδοπίλαφο, τα γεμιστά μανιτάρια με… θαλασσινά και η πολύχρωμη σαλάτα Πρίμα Πλώρα. Κατά τα λοιπά, παίζουν τα κλασικά ψαρο-εδέσματα όπως καλαμαράκια τηγανιτά, σαρδέλα ψητή στα κάρβουνα, πλοκάμι χταπόδι ψητό και τηγανιτό μπακαλιαράκι με σκορδαλιά. Για τους μη φαν της θάλασσας, τα μπιφτέκια του είναι ωραιότατα. Σε ημέρες αιχμής, καλό είναι να κάνετε κράτηση. Ο λογαριασμός με κέρασμα πανακότα στα 25-30€/άτομο με κρασί.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v