Οι πιο… νόστιμοι κήποι του χειμώνα

Τι και αν κάνει κρύο κι έξω βρέχει; Απολαμβάνουμε ακόμα πανέμορφους κήπους και αυλές, ενώ δοκιμάζουμε εκλεκτές γεύσεις ελληνικής και έθνικ κουζίνας.
Οι πιο… νόστιμοι κήποι του χειμώνα

Και αυτόν τον χειμώνα οι κήποι και οι αυλές δε θα μας λείψουν. Θα βρούμε καταφύγιο στη ζεστασιά και μέσα από στεγασμένους χώρους και μεγάλες τζαμαρίες θα χορτάσουμε πράσινο (στο μάτι) και λουκούλεια γεύματα (στο στομάχι).

Altamira
Περικλέους 28, Μαρούσι, τηλ: 210 6128841

Σερβίρει εδώ και χρόνια παραδοσιακές γεύσεις από τις κουζίνες του Μεξικού, της Ινδίας, των αραβικών χωρών και της νοτιοανατολικής Ασίας και ήταν από τα πρώτα εστιατόρια που τις συνδύασαν τόσο αρμονικά. Μεγάλου ατού πλην της κουζίνας του; Ο εξωτικός και καταπράσινος κήπος με τα μεγάλα φυτά και τα αναπαυτικά τραπεζοκαθίσματα και καναπέδες, πλήρως στεγασμένος, μας ταξιδεύει, ενώ απολαμβάνουμε μεξικάνικη σαλάτα με κάκτο, ασιατικά χοιρινά παϊδάκια με γλυκόξινη σάλτσα, αραβικό γιαβανέχ ήτοι ψητές φτερούγες κοτόπουλου αρωματισμένες με σουμάκ, ζουμερές quesadillas και το «κλασσικό» κοτόπουλο ταντούρι στην καυτερή του έκδοση για να… ζεσταθούμε μέρες που’ναι. Οι μερίδες είναι μεγάλες, η μαργαρίτα ή η σανγκριά ρέουν όπως πρέπει και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€/ άτομο, με κρασί.

Λοστρέ Κουζίνα
Πυθέου 32, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0922 6600

Σε ένα κλασικό σπίτι παλιάς εποχής στην καρδιά του Ν. Κόσμου στον λόφο Λαμπράκη, το πανέμορφο αυτό ταβερνάκι μας υποδέχεται στην κρυφή του αυλή, η οποία τον χειμώνα στεγάζεται και δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον για μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακές γεύσεις ταβέρνας όπως μικρές και μεγάλες ποικιλίες, ψητά σχάρας και κάποια μαγειρευτά, αλλά και πιο μοντέρνες προτάσεις όπως συκώτι με καραμελωμένο κρεμμύδι και πουρέ πατάτας, κοντοσούβλι σε γλυκιά μαρινάδα, παπαρδέλες με σάλτσα δυόσμου και προσούτο φρεσκοκομμένο και κριθαρότο με σύγκλινο Μάνης και λευκή σάλτσα θυμάρι. Τα πιάτα είναι καλομαγειρεμένα, το σέρβις φιλικό και ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€/ άτομο.

Μυστικός Κήπος
Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, τηλ: 2130370929

Φωτό: Trip Advisor
Μυστικό δεν τον λέτε, πλέον, όμως αυτό δεν θα σας χαλάσει και πολύ. Ο Κήπος του Χαλανδρίου στη στεγασμένη τώρα τον χειμώνα αυλή του, σερβίρει πεντανόστιμα «πειραγμένα» πιάτα παραδοσιακής κουζίνας με βάση πρώτες ύλες ελλήνων παραγωγών. Το μενού του ενισχύεται/αλλάζει συχνά, με προσθήκες που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Εδώ δοκιμάζουμε κολοκυθάκια και βλήτα με πέστο και κουκουνάρι, ρεβιθοσαλάτα με λιαστή ντομάτα και απάκι κοτόπουλο, κανταϊφάκια με παστουρμά Κομοτηνής και σάλτσα γιαουρτιού, καλαμαράκι με μέλι και πιπέρι και μοσχοχτάποδο με χυλοπιτάκι. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€/ άτομο με ωραία χύμα ρακή.

Βαρδής
Καισαρείας 9, Πλατεία Υμηττού, τηλ: 2107629972

Με ιστορία που ξεκινά από το 1922 στον Υμηττό, η παραδοσιακή αυτή οικογενειακή ταβέρνα κρατά τα σκήπτρα της μαμαδίσιας κουζίνας στην περιοχή, με αξιώσεις. Ο Βαρδής μας υποδέχεται στην πανέμορφη αυλή του, που το καλοκαίρι μοσχοβολά γιασεμί, και μας χαρίζει ζεστές στιγμές, ενώ χαζεύουμε τα βαρέλια από το τζάμι στο τεράστιο υπόγειο και δοκιμάζουμε την σπιτική του κουζίνα: καλτσούνια με μέλι και ανθοτυρο, κολοκυθοκεφτέδες, αμπελοφάσουλα, μοσχαρίσιο συκώτι, τσιγαριαστό κατσικάκι με μελωμένη σάλτσα, τηγανιτό μπακαλιαράκι, φάβα και τηγανιτά κολοκυθάκια φτιάχνουν ένα λουκούλειο γεύμα, το οποίο συνοδεύουμε με ωραίο χύμα κρασί. Με κέρασμα γιαούρτι με δικό τους γλυκό σταφύλι, δεν πληρώνουμε περισσότερα από 15€/ άτομο.

Chefi
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6815774

Σε μια χαλανδριώτικη μονοκατοικία με σύγχρονο διακοσμητικό ύφος και μια αυλή γεμάτη πράσινο, ο σεφ του «Chefi» παίζει με γεύσεις από διαφορετικές γαστριμαργικές κουλτούρες και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Στα άνετα τραπεζάκια που βλέπουν τον υπέροχο κήπο του, προσγειώνονται νοστιμιές «πειραγμένες» όπως καλαμάρι γιουβαρλάκι θαλασσινών με σως κακαβιά, τζίντζερ και μπρουσκέτα καπνιστής πάπρικας, μαυρομάτικα φασόλια με πράσινη σαλάτα, αβοκάντο, ταρτάρ, προσούτο και βινεγκρέτ σύκο με μέλι, χοιρινό φιλέτο σχάρας, με κροκέτα μελιτζάνας, πουρέ σελινόριζας και ντρέσινγκ θυμαριού και αρνάκι σχάρας με κάρι σως, αρακά, μαστίχα και πουρέ ρεβυθάδας. Για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα εδώ, μαζί με (μπουκάλι) κρασί, υπολογίστε περί τα 40-50€/ άτομο.

Dos Hermanos
Κυριαζή 24, Κηφισιά, τηλ: 210 8087906 - 210 8017337

Μια αυλή στην Κηφισιά που τη χαζεύουμε τον χειμώνα μέσα από τα τζάμια στο στεγασμένο αίθριο βγάζει αρώματα από τσίλι και κουρκουμά. Το κηφισιώτικο Dos Hermanos αναλαμβάνει να μας μυήσει στα άδυτα του τσίλι και του γκουακαμόλε και στη μεξικάνικη κουζίνα εν γένει: σαλάτα με κάκτο σε τραγανή τορτίγια, Jumbo Quesadilla με ψητό κοτόπουλο και φρέσκια guacamole, Enchiladas με μοσχάρι, γαρνιρισμένες με τυρί στο φούρνο συνοδευόμενες από sour cream και εξαιρετικές μαργαρίτες (7€) σε μπόλικες βερσιόν εγγυώνται ότι θα φύγετε γνώστες. Ο λογαριασμός θα έρθει στα 25€/άτομο για ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία μαργαρίτας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v