Τα top 5 κινέζικα της Αθήνας

Ψάχνετε αυθεντική κουζινα στο κέντρο της Αθήνας; Μην ταλαιπωρείστε άλλο. Έχουμε πέντε κορυφαία εστιατόρια για να την απολαύσετε όπως πρέπει.
Τα top 5 κινέζικα της Αθήνας
Jing Chinese Restaurant
Νίκης 13, Σύνταγμα, τηλ: 2112159352

Παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα, όμορφη διακόσμηση που σε βάζει σε σκηνικό ασιατικής ταινίας και πιάτα αυθεντικά που προσελκύουν ασιάτες τουρίστες. Στο Jing δε θα δοκιμάσετε εξευρωπαϊσμένα πιάτα – αντιθέτως θα φάτε σαν Κινέζοι. Εξαιρετική η Πάπια Πεκίνου, από τις καλύτερες που έχετε δοκιμάσει, ελαφριά τα σπρινγκ ρολλς, ωραιότατα τα ντάμπλινγκ ατμού γεμιστά με γαρίδα, ενδιαφέρον γευστικά το honey beef με γλυκοπικάντικη και καραμελωμένη σάλτσα μελιού, πασπαλισμένο με σουσάμι, όπως επίσης και το beef chili pot, αυστηρά για τους φαν των καυτερών γεύσεων. Εξαιρετική, τέλος η hot and sour σούπα, σε ικανοποιητική ποσότητα. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 17€/ άτομο.

East Pearl
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, 210 3211218

Aυθεντικό κινέζικο εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, με ποικιλία πιάτων, τα οποία ενίοτε κλείνουν το μάτι στην βιετναμέζικη και καντονέζικη κουζίνα. Έδεσμα – σήμα κατατεθέν του η τραγανή πάπια, που πρώτα ψήνεται και μετά τηγανίζεται και σερβίρεται με σάλτσα hiosin, και εξίσου «δυνατά» τα ατμιστά dumplings με γέμιση κιμά, γαρίδα ή χοιρινό, το κοτόπουλο με γάλα καρύδας και λαχανικά, το τηγανιτό ρύζι που ταιριάζει ωραία με την πάπια και οι σούπες hot and sour και tum yum. Εξέχουσα θέση κατέχει και το sushi στο μενού: νόστιμες επιλογές εκείνες με σολομό, τόνο και τηγανιτή γαρίδα. Στο East Pearl ένα λουκούλειο γεύμα θα σας κοστίσει περί τα 20€.

Wabi Sabi
Εμμανουήλ Μπενάκη 9, τηλ: 210 3306562

Μοντέρνο και στιλάτο ασιατικό εστιατόριο που ξεχωρίζει στην περιοχή των Εξαρχείων και σερβίρει αυθεντικές κινέζικες και βιετναμέζικες γεύσεις, με αρκετές επιλογές σε sushi. Ο χώρος είναι άνετος και όμορφα διακοσμημένος, σε τελείως διαφορετικό στιλ από την κιτς ατμόσφαιρα που έχουμε συνηθίσει στα παραδοσιακά κινέζικα. Στα του μενού, οι σούπες του είναι ωραιότατες – δοκιμάστε sweet corn chicken, τα τηγανιτά won ton ελαφριά και νόστιμα, το κοτόπουλο σε γλυκόξινη με ανανά και λαχανικά ζουλιέν εξαιρετικό, όπως επίσης και τα κινέζικα κεφτεδάκια σε πικάντικη σάλτσα με λαχανικά και το καντονέζικο ρύζι με αυγά, λαχανικά και κοτόπουλο. Must εδώ και ο άκρως οικονομικός μπουφές κάθε Τρίτη και Πέμπτη με 10€ και απεριόριστη κατανάλωση από 15 πιάτα ασιατικής κουζίνας. Για το «κανονικό» μενού του Wabi Sabi, υπολογίστε περί τα 12-15€/ άτομο.

Attic Moon
Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα, τηλ: 2103227095

Λίγα βήματα από την πλατεία Συντάγματος, το προσεγμένο αυτό ασιατικό εστιατόριο αγαπά τις καντονέζικες σπεσιαλιτέ, ενώ κλείνει το μάτι προς Ταϊλάνδη μεριά. Ο χώρος του είναι συμπαθέστατος με κόκκινα φαναράκια και ζωγραφιστές φλοράλ μπορντούρες, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το κλασικό. Τα τηγανιτά won-tons με τυρί και τα τηγανιτά springrolls με κάρυ είναι ό,τι πρέπει για αρχή, ενώ το κοτόπουλο με κάσιους είναι αναμφίβολα από τα πιο δυνατά κυρίως. Η καυτερή σαλάτα με μάνγκο θα αρέσει στους φαν των καυτερών, το βοδινό με μπρόκολο αρωματικό όσο πρέπει και ζουμερό, ενώ από τις thai γεύσεις ξεχωρίζει το κοτόπουλο με πράσινο κάρι και λαχανικά. Για τους vegan σερβίρει και νοστιμότατο μαύρο τόφου σε πικάντικη σάλτσα, ενώ must τέλος και η σούπα Hot and Sour. Οι τιμές αρκετά καλές, στα 20€/ άτομο με ποτήρι κρασί.

Asian Taste
Ιεράς οδού και Κεραμεικού 116, Γκάζι, τηλ.: 2103410828

Κίνα με θέα… Ακρόπολη στο προσεγμένο αυτό εστιατόριο στο Γκάζι, το οποίο σερβίρει νόστιμη ασιατική κουζίνα σε όμορφο περιβάλλον με διακριτική ανατολίτικη διακόσμηση – χωρίς κιτς πινελιές. Στο μενού, οι παραδοσιακές κινέζικες γεύσεις κυριαρχούν και σερβίρονται σε εξαιρετικές εκδοχές. Δοκιμάστε chop suey λαχανικών, τραγανή πάπια Πεκίνου, ωραιότατα ντάμπλινγκς γεμιστά με μοσχάρι, φουλ καυτερό κοτόπουλο kongbao, και μυρωδάτες ελαφρώς πικάντικες γαρίδες με τζίντζερ. Τα ρύζια του είναι εξίσου ωραία, με πληθωρικότητα υλικών σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει στα κινέζικα- δοκιμάστε το σπέσιαλ με ανάμεικτα λαχανικά και κοτόπουλο και θα καταλάβετε. Σερβίρει και ποικιλία από sushi, με εξίσου πληθωρικές ποσότητες υλικών μέσα. Τις Κυριακές από τις 13.00 σερβίρει μπουφέ με 16,50€ άτομο. Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί, υπολογίστε περί τα 20€/ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v