Hot dog στην Αθήνα: Βρήκαμε τα καλύτερα

Γυρίσαμε τις καντίνες και τα χοντογκάδικα της πόλης, συγκρίναμε σως και λουκάνικα και καταλήξαμε στα οκτώ καλύτερα hot dog της Αθήνας.
Hot dog στην Αθήνα: Βρήκαμε τα καλύτερα
Βρώμικο ή γκουρμέ; Στεγασμένο ή σε καντίνα; Σε τραπεζάκι για να μην πασαλείβεστε με τις σως, ή στο χέρι και βολτίτσα στην πλατεία; Όπως και αν προτιμάτε το hot dog σας, έχουμε οκτώ διευθύνσεις που αποκλείεται να σας απογοητεύσουν.

Ιμαλάια (Ακτή Μουτσοπούλου 50, Πειραιάς): Πάλαι ποτέ μυστικό των Πειραιωτών που διέρρευσε, και πλέον μαζεύει πλήθη απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αθήνας. Η συνταγή της επιτυχίας του είναι απλή και κλασική: αφράτο ψωμάκι που λιώνει στο στόμα, ψητό ή βραστό λουκάνικο, λάχανο-καρότο, σάλτσα κρεμμυδιών, κέτσαπ και μουστάρδα. Διαθέτει λίγα τραπεζάκια για να μην τρώτε στα όρθια, και άφθονο χώρο για να… διπλοπαρκάρετε απέξω –αυτό κάνουν όλοι. Το σπέσιαλ hot dog θα σας κοστίσει 2,90€.

Καντίνα Μαβίλη (Σούτσου 3, πλατεία Μαβίλη): Η θρυλική καντίνα που τάισε γενιές και γενιές Αθηναίων και έγινε ως και στίχος σε τραγούδι, αναγκάστηκε πριν από λίγο καιρό να στεγαστεί. Κράτησε, όμως, ίδια κι απαράλλαχτη την γεύση των hot dog της, κι εκείνη τη σάλτσα που πάντα μας θύμιζε κοκκινιστό. Απλώς τώρα τα παραγγέλνουμε… δυο βήματα πίσω από την καντίνα, που έχει μείνει ακλόνητη στην παλιά της θέση πάνω στην πλατεία. Τα hot dog κυμαίνονται σταθερά στα 3€.

Ha' Dog (Καλογρέζας 3, Χαλάνδρι): Περισσότερα από δεκαπέντε είδη λαχταριστών λουκάνικων, σερβίρονται είτε σε μερίδα με πατάτες είτε σε ψωμάκι συνδυασμένα με καυτερές και γλυκές σος, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, τσίλι με κιμά και πουρέ με τσένταρ. Ναι, μπορεί να γίνει όσο gourmet –ή όσο «βρώμικο»– θέλετε. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δοκιμάστε το πικάντικο λουκάνικο με κομμάτια πιπεριάς. Εγγύηση. Οι τιμές κυμαίνονται στα 4€, αναλόγως υλικών.

Schweinchen Dick (Ιάκχου 9-11, Γκάζι): Αυθεντικά γερμανικό, όπως προδίδει ξεκάθαρα το όνομά του, έχει να προτείνει οκτώ διαφορετικά λουκάνικα από διάφορες περιοχές της Γερμανίας –και έναν μίνι οδηγό για να σας βοηθήσει να διαλέξετε: Λευκό καπνιστό λουκάνικο με χοντρό αλάτι, πικάντικο με σκόρδο, κόκκινο γεμιστό με τυρί Edam, παραδοσιακό με μπαχαρικά και πάει λέγοντας. Μετά, υπάρχει και το κλασικότατο –και πολυαγαπημένο– Currywurst, που δεν σερβίρεται σε ψωμάκι αλλά σε πιάτο, με πατάτες τηγανιτές και γενναίες δόσεις κάρυ. Οι τιμές κυμαίνονται στα 4-5€.

Johnie (στην καντίνα επί της λεωφόρου Συγγρού, μπροστά από το Πάντειο): Ο Τζόνι πήρε το hot dog στα πολύ σοβαρά και έχει περίπου δέκα διαφορετικά είδη λουκάνικου για να γεμίσετε το αφράτο ψωμάκι του. Το κορυφαίο από τα hot dog του είναι σίγουρα το Village Dog με ψητό λουκάνικο, κρεμμυδάκι σοταρισμένο, ντομάτα, πατατάκια sticks, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα. Έχει και jalapenos για όσους θέλουν να το «κάψουν». Εξαιρετικό είναι και το corn dog με λουκάνικο Φρανκφούρτης, καλαμπόκι γλυκό, καρότο, λιωμένο τυρί cheddar και μαγιονέζα. Οι τιμές ξεκινούν από 3,50€.

Καντίνα Μιχαλακοπούλου: Το… αντίπαλο δέος της Πλατείας Μαβίλη, σε μια άτυπη κόντρα που κρατάει χρόνια ανάμεσα στους ορκισμένους fans του ενός και εκείνους του άλλου. Μπορεί η καντίνα της Μιχαλακοπούλου να φημίζεται πρωτίστως για τα σάντουιτς με τις κοτομπουκιές, όμως το hot dog της είναι εξίσου δυνατό, με το ελαφρώς πικάντικο ψητό λουκάνικο να δένει εξαίσια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Οι τιμές κυμαίνονται στα 3€.

Hot Hot Burger Bar (σε διάφορα σημεία της Αθήνας, δείτε τις διευθύνσεις εδώ): Μην μένετε στο “burger bar” στο όνομά του. Μπορεί τα burger του να είναι καταπληκτικά, όμως αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι το Hot Hot φτιάχνει και ένα νοστιμότατο hot dog, το οποίο σερβίρει στην καταπληκτική τιμή των 0,90€. Υπάρχει, βέβαια, και η special εκδοχή (στα 2,90€) με σαλάτα coleslaw (λάχανο-καρότο συν μια απίθανη σως) και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Mr B’s Dog 'n' Go (Πλατεία Κανάρη 13, Κυψέλη): Μικρούλι στο μάτι μόνο, φτιάχνει λαχταριστά hot dog, και καταφέρνει μυστηριωδώς να παραμένει μυστικό –τουλάχιστον μέχρι τώρα. Οι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, δοκιμάστε οπωσδήποτε το hot dog με τσίλι σως, θα μας θυμηθείτε. Το Mr. B’s θα το βρείτε ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, και με άκρως φιλικές τιμές: από 1,40€ το hot dog με διπλό λουκάνικο και αναψυκτικό. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v