Πού να τσικνίσουμε!

Παραδοσιακή κοψιδο-φαγία ή «ψαγμένη» κρεατοφαγία; Λέμε και στα δύο «ναι» και γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη όπως της αρμόζει.
Πού να τσικνίσουμε!
Κοντοσούβλια, παϊδάκια, μπιφτέκια και διαφόρων ειδών κοψίδια αλλά και rib eye steak, πικάνια, μαριναρισμένα T-Bones και μοσχαρίσια χτένια. Γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη «βλάχικα», αλλά και «ψαγμένα» σε κορυφαίες κρεατο-διευθύνσεις.

Τρίγωνο
Αθηνών 36, Καλύβια, τηλ: 2299048540

Για χρόνια συνεχίζει ακάθεκτο να κόβει και να ψήνει σούπερ κρέατα σε χορταστικότατες μερίδες. Στο Τρίγωνο θα δοκιμάσετε όλα τα καλά μιας χασαποταβέρνας που σέβεται εαυτόν και πελάτες: σούπερ μπριζολάκια προβατίνας, ζουμερά και μαλακά χωρίς μυρωδιές, πικάντικο λουκάνικο, άψογο κοκορέτσι, κοντοσούβλι από ποδαράκια και χεράκια αρνιού και εξαιρετική σταβλίσια μοσχαρίσια μπριζόλα. Ειδική μνεία αξίζουν φυσικά και τα παϊδάκια του, καλοψημένα και τραγανά σε αρνίσια και «προβατίσια» εκδοχή. Από τα παρελκόμενα ξεχωρίζουν τα τηγανιτά κολοκυθάκια και οι φρέσκιες πατάτες. Υπολογίστε περί τα 20-25€ ανά άτομο με κρασί.

Χριστόφορος
Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, τηλ: 2299048266

Παραμένουμε Καλύβια, και πιάνουμε τραπέζι στον επίσης αγαπημένο Χριστόφορο ο οποίος φημίζεται για τα ντόπια κρέατά του και τις… οικογενειακές του μερίδες αλλά και για τα εξαιρετικά παϊδάκια προβατίνας, τα οποία βγαίνουν με το κιλό και σερβίρονται σε γενναίες δόσεις σε πιατέλα. Μπριζόλες γάλακτος, μπιφτέκι με φέτα, γουρουνόπουλο, κοκορέτσι ή κοντοσούβλι, λουκάνικο, αρνίσιο ή μοσχαρίσιο συκωτάκι αλλά και αμερικάνικο rib eye, συμπληρώνουν την κρεατοφαγία. Για ένα λουκούλλειο γεύμα, με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Kozi’s 
Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ.: 210 8101584

Ίσως ο απόλυτος προορισμός για «βόρεια» κρεατοφαγία το Kozi's μαρινάρει καθημερινά σε νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά ίσως τις πιο καλοψημένες και ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες που έχετε δοκιμάσει. T-Bone μαριναρισμένο με μπαχάρια της Νοτίου Αφρικής, χτένι 300 γραμμαρίων, εξαιρετικό Rib Eye και έξτρα ζουμερή και άψογα ψημένη μπριζόλα Chacalaka – ένα sirloin με το κόκκαλό του πασπαλισμένο με επίσης νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά σε μικρό ή γίγας μέγεθος, παίζουν σταθερά στα highlight του μενού του. Τα πράγματα αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον με τις πατάτες που συνοδεύουν τις μπριζολο-μερίδες σας: ολόφρεσκες, στρογγυλές, τραγανές, ταιριάζουν άψογα με την κίτρινη σάλτσα που σερβίρεται ξεχωριστά. Υπολογίστε περί τα 25€ για ένα πλήρες γεύμα με εξαιρετικό οινόμελο.

Άμπακος
Φίλωνος 66 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς, τηλ: 2104525251

Άνοιξε προ μερικών μηνών στην Τρούμπα και κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του με το μοντέρνο εσωτερικό του και τις εξαιρετικές κρεατοφαγικές του προτάσεις που ξεφεύγουν από αυτές μιας κλασσικής χασαποταβέρνας: Πικάνια με πουρέ, Rib-eye Steak black angus, Tomahawk Βέροιας, ήτοι μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα κιλού για 2 άτομα, με βούτυρο και θυμάρι, όλες μαριναρισμένες άψογα και ψημένες σε ειδικό φούρνο με ξυλοκάρβουνα που τις απογειώνει. Φυσικά «παίζουν» και ποικιλίες, όπως εκείνη με τα λουκάνικα, καθώς επίσης και ζουμερότατο συκώτι γάλακτος, αλλά και ωραιότατες σαλάτες για να «σπάσει» η πρωτεΐνη. Για ένα σούπερ κρεατο-γεύμα εδώ, θα πληρώσετε περί τα 25-30€/άτομο, με κρασί.

Άγιος Μερκούριος ΙΙ
Α΄Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 210 8169617

Μεγάλη η… χάρη και η κρεατοφαγία αυτής της εξοχικής ταβέρνας στη Βαρυμπόμπη, η οποία με φόντο την καταπράσινη Πάρνηθα και με πανέμορφη θέα στην πόλη, σερβίρει ξακουστά παϊδάκια δίπλα στο τζάκι, και εξίσου νόστιμο συκώτι γάλακτος, αρνίσια συκωταριά, αρνίσιο μπουτάκι φιλεταρισμένο και βοδινή σπαλομπριζόλα. Το τσιμπούσι συμπληρώνουν η χειροποίητη τηγανιτή τυρόπιτα, οι φοβερές φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες, τα τραγανά κολοκυθάκια και η ωραιότατη τυροκαυτερή. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί δε ξεπερνά τα 15€ ανά άτομο.

Το Τζάκι
Πλατεία Ειρήνης, Πολυδένδρι, τηλ: 22950 52319

Ταβέρνα – θρύλος στην πλατεία του χωριού που αξίζει και με το παραπάνω τα χιλιόμετρα που θα διανύσετε για να φτάσετε εδώ. Στον βγαλμένο από τα 80s εσωτερικό του χώρο, θα χορτάσετε με τεράστιες μερίδες από καλοψημένα κρεατικά (χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες, χωριάτικο λουκάνικο, σπαλομπριζόλα κ.α.) και τρυφερά αρνίσια παϊδάκια, αλλά και παϊδάκια προβατίνας για τους μερακλήδες. Στα έξτρα (αν αντέξετε) ξεχωρίζουμε τη νόστιμη φέτα, το «βαρύ» τζατζίκι και τις ολόφρεσκιες τηγανιτές πατάτες. Υπολογίστε περί τα 25-30€ το άτομο μαζί με τα απαραίτητα αναψυκτικά για τη χώνεψη και κρασάκι.

Μυρτιά
Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109370708

Οι γιγάντιες μερίδες, το καλό κρέας η σκεπαστή αυλή, το χαμογελαστό σέρβις και οι λαχταριστοί κερασμένοι λουκουμάδες στο τέλος είναι οι λόγοι που επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην Μυρτιά της Νέας Σμύρνης. Στα τραπέζια της καταφθάνουν κρεατικά σε γενναιόδωρες ποσότητες – δικές μας επιλογές τα παϊδάκια που έρχονται… σε «βουνό» πάνω στο πιάτο, οι ζουμερές μπριζόλες ή τα λουκάνικα, αλλά εγγύηση αποτελούν και οι ποικιλίες κρεατικών που περιέχουν λίγο (έως πολύ) απ’ όλα και εγγυώνται πως ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ κατ’ άτομο. Αν είστε «φίλοι» του σκόρδου, μην ξεχάσετε να παραγγείλετε και το τζατζίκι, που είναι «μπόμπα». Η Μυρτιά διαθέτει και αδερφάκι στο Περιστέρι (Αγίας Παρασκευής 24).

 
Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v