Οι πιο νόστιμες γωνιές στα Βριλήσσια

Πέντε διευθύνσεις μας χορταίνουν με τον πιο γευστικό τρόπο και μας προκαλούν να ανηφορίσουμε στη νόστιμη γειτονιά των Βριλησσίων.
Οι πιο νόστιμες γωνιές στα Βριλήσσια
του Γιώργου Κόκουβα

Απίστευτα burgers, παραδοσιακές ιταλικές πίτσες, μαμαδίσια μαγειρευτά ή κλασικούς ελληνικούς μεζέδες; Ό,τι τραβάει η όρεξή σας, μπορείτε να το απολαύσετε στις παρακάτω διευθύνσεις που… χορταίνουν καθημερινά την γειτονιά των Βριλησσίων.

BarBara Que
Εθνικής Αντιστάσεως 27, τηλ: 2130349058

Σε έναν χώρο μεγάλο, βιομηχανικό και φωτεινό, με πατάρι για cozy χειμερινά γεύματα, αλλά και αυλή, ό,τι πρέπει μόλις μπει η άνοιξη, τα burgers έχουν την τιμητική τους. Δοκιμάζουμε το Food Porn με black angus burger και τσένταρ, μπέικον και χειροποίητη σος ταρτάρ, το Smoking Barrel που σερβίρεται σε French toast bun με διπλή καπνιστή τσένταρ σος και καραμελωμένα κρεμμύδια και το ιδιαίτερο Creole, με την creole σος, το κινέζικο λάχανο και την μους κρέμας τυριού. Στα ορεκτικά συναντάμε μεταξύ άλλων, ethnic γεύσεις όπως τσίλι κον κάρνε, αραβικές πίτες, πουράκια από φύλλα ρυζιού με τυριά και μπαχαρικά και μπουρίτος. Μαζί με μπύρα ή κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο για ένα χορταστικό γεύμα.

Τσατσαράκι 
Αττικής 17, τηλ: 2106840320

Ένα όμορφο παταράκι, ένας προστατευμένος από το κρύο εξωτερικός χώρος και μια παρεΐστικη κυρίως σάλα γεμίζουν από τις μουσικές της λαϊκής ορχήστρας ή των έντεχνων σχημάτων που φιλοξενούνται καθημερινά στο Τσατσαράκι. Σε αυτό το μουσικό ρακομεζεδοπωλείο, μαζί με αγαπημένες μουσικές, απολαμβάνουμε ρακές και κουζίνα με κρητικές επιρροές: Στον κατάλογο συναντάμε πιάτα όπως πατάτες με στάκα, καλτσούνια με μυζήθρα, κρητικό μπιφτέκι, αλλά και πιο κλασικά πιάτα. Για άφθονο τσιμπολόγημα μετά ρακών και live μουσικής, πληρώνουμε περί τα 15€ το άτομο.

Mammoth Slow Food
Θέτιδος 1, τηλ: 21 0613 1180

Ένας λιλιπούτειος χώρος, που ωστόσο είναι ιδανικός τις ημέρες με ήλιο, αφού απλώνει τραπεζάκια με φόντο το πράσινο της πλατείας, το Mammoth ποντάρει στο μαμαδίσιο φαγάκι, πειράζοντάς το ελαφρώς με δημιουργικές πινελιές. Στο μενού συναντάμε βελουτέ σούπες, νόστιμα λαδερά όπως μπριάμ με μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο και κρεμμύδι, σπανακόρυζο με φινόκιο ή μπιφτέκι φακής με κινόα και ρύζι. Συναντάμε επίσης ζυμαρικά και κυρίως πιάτα, όπως μυλοκόπι σχάρας με σπανάκι, κοτόπουλο με λευκό κρασί, σύκα, αμύγδαλα και άγριο ρύζι ή πουρέ πατάτας και σιγοψημένο χοιρινό ή μοσχάρι γάστρας σε ψωμάκι του burger με τηγανητές πατάτες. Τα λαδερά κυμαίνονται στα 7-8€ ανά μερίδα και τα κρεατικά στα 8-11€ - για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 15-20€.

Αποθήκη
Εθνικής Αντιστάσεως 30, τηλ: 21 0684 4884

Σε έναν όμορφο industrial χώρο όπου κυριαρχεί το ξύλο, το beer burger bar των Βριλησσίων σερβίρει καθημερινά πάνω από 70 ετικέτες μπύρας, αλλά και τρεις βαρελίσιες, μαζί με λαχταριστά burgers από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά. Θα βρείτε επίσης λουκάνικα, μπριζολάκια, σαλάτες αλλά και ορεκτικά όπως φτερούγες κοτόπουλου BBQ. Μάλιστα, καθημερινά από τις 18.00 ως τις 20.00, ισχύει happy hour, με μία κερασμένη μπύρα μετά από κάθε βαρελίσια που καταναλώνετε. Για burgers, μπύρες και τα… συναφή, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Gusto Divino
Λεωφόρος Πεντέλης 112-114, τηλ: 2108045531

Μια πιτσαρία που ψήνει σε ειδικό ξυλόφουρνο, σύμφωνα με τον ρωμαϊκό τρόπο; Κι όμως, τη συναντάμε στη λεωφόρο Πεντέλης, εκεί όπου η Gusto Divino ετοιμάζει τις παραδοσιακές της πίτσες, τα χειροποίητα ζυμαρικά της και τις φοβερές σάλτσες. Ο χώρος είναι λιτός, παραπέμπει σε ιταλική trattoria και διαθέτει και τραπεζάκια έξω. Δοκιμάστε τις ιδιαίτερες πίτσες Salciccia με μπρόκολο, ιταλικό λουκάνικο και φρέσκια μοτσαρέλα, την Verdure με τα λαχανικά σχάρας ή την Gusto Divino με σάλτσα ντομάτας, προσούτο, μανιτάρια, σκαρμότσα, ρόκα, παρμεζάνα, λάδι τρούφας και φρέσκια μοτσαρέλα. Θα βρείτε επίσης ριζότο, αφράτα πεϊνιρλί, καλτσόνε αλλά και ιταλικά γλυκά για το κλείσιμο. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v