Σούπερ ιταλικές γεύσεις στα Βόρεια Προάστια

Κηφισιά, Χαλάνδρι, Άνοιξη και Νέα Ερυθραία μας μυούν στα μυστικά της ιταλικής κουζίνας.
Σούπερ ιταλικές γεύσεις στα Βόρεια Προάστια
Λεπτή πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο, al dente φρέσκα ζυμαρικά με μυρωδάτη πέστο, δροσερές σαλάτες με προσούτο και εκπληκτικά rissotti. Η ιταλική κουζίνα είναι γεμάτη αρώματα και γεύσεις που μας παρασύρουν κι εμείς ενδίδουμε και την απολαμβάνουμε σε πέντε διευθύνσεις στα βόρεια προάστια.

Osteria Trattoria Da Michele
Λεωφ. Μαραθώνος 61, Άνοιξη, 210 8140525

Σε έναν μικρό χώρο – ελάχιστα τραπεζάκια μέσα και έξω - στην Άνοιξη, ο ιδιοκτήτης και chef Michele, βέρος Ιταλός, ετοιμάζει αυθεντικές γεύσεις με προϊόντα που εισάγει απευθείας από την Ιταλία. Εδώ θα δοκιμάσετε εκλεκτά πιάτα όπως λιγκουίνι με θαλασσινά, σαλάτα με αγκινάρες και λιαστή ντομάτα, μπρουσκέτες με τυρί και προσούτο, πράσινη σαλάτα με μοτσαρέλα ντοματίνια και μαρμελάδα πιπεριάς, αλλά και κάποιες επιλογές σε κρέας όπως το ωραιότατο λεμονάτο κοτόπουλο με ψητά λαχανικά. Υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο με ένα ωραιότατο proseco (αφρώδες κρασί) συνοδεία.

Salumaio di Atene
Παναγίτσας 3, Κηφισιά, τηλ: 210 6233934

Ένα από τα γνωστότερα εστιατόρια/ντελικατέσεν της Κηφισιάς, σερβίρει από το 1998 εμπνευσμένα πιάτα γνήσιας ιταλικής κουζίνας και προσφέρει εκλεκτές πρώτες ύλες κατευθείαν από την Ιταλία για να πειραματιστείτε στην κουζίνα σας. Ο χώρος άκρως ατμοσφαιρικός, με τον μεγάλο πολυέλαιο και τα βιτρώ στην οροφή να σε μεταφέρουν αλλού. Στα του μενού, το φιλέτο ροσίνι είναι εξαιρετικό, όπως επίσης και το ριζότο με καραβίδες και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο. Ωραιότατη και η σαλάτα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και σως Salumaio. Οι τιμές θα μπορούσαν να είναι χαμηλότερες: 40€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Margherita Pizza Artigianale
Λεωφόρος Κηφισίας 363, Ν. Ερυθραία, 211 4081132

Μπορεί να μην είναι 100%... πλήρως ιταλικό εστιατόριο, μιας και εξειδικεύεται αποκλειστικά στις πίτσες, όμως αυτό το μικρό μαγαζάκι στην Ερυθραία με τα λίγα τραπεζάκια στο εσωτερικό του ψήνει κορυφαίες πίτσες α λα ιταλικά. Ήτοι με λεπτό ζυμάρι και πλούσια ποσότητα υλικών. Σταθερές αξίες εδώ η πίτσα με σπανάκι, γκορκοντζόλα και ντοματίνια, η Prosciutto με προσούτο Ευρυτανίας, ρόκα, παρμεζάνα και ελαιόλαδο τρούφας, η Funghi με φρέσκα μανιτάρια και ελαιόλαδο τρούφας και η Orientale με σουτζούκι αδάνων, μανιτάρια και πιπεριές. Διαθέτει και ωραιότατες σαλάτες, όπως η bufala e pesto με βουβαλίσια μοτσαρέλα και τοματίνια. Για ένα πιτσο-γεύμα με μπύρα, υπολογίστε περί τα 12-15€.

L’ osteria da Claudio  
K.Βάρναλη 26, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6834228

Κρυμμένη πίσω από μια πλατεΐτσα, η συμπαθέστατη αυτή τρατορία του κύριου Claudio μας… κακομαθαίνει με τη χαλαρή της ατμόσφαιρα, το ευγενέστατο σέρβις και φυσικά τις αυθεντικές ιταλικές της γεύσεις. Ξεκινήστε με δροσερά ταλιολίνι σε σάλτσα φρέσκια ντομάτας, συνεχίστε με paccheri σε μελάνι σουπιάς ή με ένα ψαρονέφρι σε ρολλό με προσούτο Πάρμας και ολοκληρώστε με έναν κερασμένο εσπρέσο (ή μια παλαιωμένη grappa) για να απολαύσετε μια πλήρη ιταλική γευστική εμπειρία. Στον… Claudio ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 25€ ανά άτομο, με κρασί.

Da Nonna
Ομήρου 24, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6830009

Σε έναν χώρο που προσεγγίζει την αισθητική μιας αυθεντικής ιταλικής τρατορίας, το Da Nonna στο Χαλάνδρι ετοιμάζει πληθώρα επιλογών ιταλικής κουζίνας, σε ικανοποιητική ποικιλία και για κάθε ουρανίσκο. Εδώ δοκιμάζουμε προσούτο με παρμεζάνα «για αρχή» σε μεγάλη πιατέλα, ραντισμένο με ελαιόλαδο, ωραιότατη σαλάτα με σπανάκι και ανθότυρο, και φοβερά σπαγγέτι, με το al pesto και το αραμπιάτα να ξεχωρίζουν με διαφορά: al dente και φρέσκα όπως πρέπει. Αξίζει να δοκιμάσετε και το ψωμί τους, το οποίο ψήνεται στον ξυλόφουρνο και σερβίρεται με ψιλοκομμένη ντοματούλα. Η πίτσα του είναι απλά ικανοποιητική. Με κέρασμα limoncello ή ρακόμελο, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο, με χύμα κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v