BarBara Que: «Μαγικό» burger στα Βριλήσσια

Το άρτι αφιχθέν BarBara Que στα Βριλήσσια ξέρει να φτιάχνει burger και έχει όλα τα φόντα για να γίνει το νέο κρεατοφαγικό μας στέκι. Το δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
BarBara Que: «Μαγικό» burger στα Βριλήσσια
Αντί εισαγωγής, θα ξεκινήσουμε με κάποιες βασικές ορολογίες.

Burger: Το αμερικάνικο έδεσμα το οποίο κατάφερε να αποκτήσει ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας – και το στομάχι μας – χρόνια τώρα.

Black Angus: Ένα εκ των κορυφαίων ειδών μοσχαρίσιου κρέατος. Χαμηλό σε λίπος, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.

BarBara Que: Το άρτι αφιχθέν μπεργκεράδικο στα Βριλήσσια το οποίο σερβίρει αποκλειστικά burger με κιμά από Black Angus. Επίσης, το όνομα μιας μάγισσας η οποία έζησε το 1700 στο Νιου Τζέρσεϊ και σύμφωνα με τον θρύλο αφού κάηκε στην πυρά έδωσε το όνομά της στο γνωστό μας Barbeque.

Και πάμε τώρα στο διά ταύτα. Με λίγους μόλις μήνες λειτουργίας στην περιοχή των Βριλησίων στα Βόρεια Προάστια, το Barbara Que στήθηκε από την ομάδα του δημοφιλούς café-bar Cibo στην Πλατεία Αναλήψεως και βρίσκεται λίγα βήματα πιο πέρα σε ένα ήσυχο στενάκι.

Ο χώρος μεγάλος, άνετος και φωτεινός, χωρίζεται σε δύο ορόφους με πατάρι και διαθέτει μια αυλή – ταμάμ για ανοιξιάτικη burger-ογνωσία, με ικανοποιητικές ποσότητες πρασίνου για να ανοίξει το μάτι και η όρεξη. Στο εσωτερικό, η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο να συνδυάσει το βιομηχανικό design με τις vintage και ρετρό πινελιές. Ανοικτά παντζούρια πίσω από το ξύλινο μπαρ, τζάμια περιμετρικά του χώρου, oldschool φωτιστικά και τουβλάκια στους τοίχους δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για φαγητό, αλλά και ποτάκι στην άνετη μπάρα ή στα τραπεζάκια. Σημειώστε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται μέχρι κάποια ώρα στον κάτω χώρο, αλλά όχι στο πατάρι το οποίο είναι εξίσου άνετο με τραπεζάκια και έναν μεγάλο καναπέ.

Στα του μενού τώρα, το Barbara Que φτιάχνει τα burger του χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κιμά από 100% Black Angus, και τα ψήνει χωρίς μυρωδικά και άλλα καρυκεύματα. Πράγματι, το κρέας ξεχωρίζει και αποτελεί αδιαφιλονίκητο ατού κάθε burger στον κατάλογο, ο οποίος είναι ικανοποιητικός και καλύπτει κάθε γούστο.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ομώνυμο BarBara Que με iceberg, ντομάτα, τυρί τσένταρ, τηγανιτό αυτό, ψητά κρεμμύδια και BBQ sauce, χορταστικό με το αυγό να το απογειώνει, και το Italian Mafia με ρόκα, ντομάτα, τριμμένη παρμεζάνα, πάστα φρέσκων μανιταριών και mayo sauce αρωματισμένη με λάδι τρούφας, το οποίο μας εξέπληξε ευχάριστα με την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα της τρούφας. Στον κατάλογο δεσπόζει επίσης το Bacon Mushroom με iceberg, ντομάτα, μανιτάρια, μπέικον, κέτσαπ και κλασσική cheddar sauce, καθώς επίσης και το Hot Mexian με γουακαμόλε, καυτερή πιπεριά και spicy cheddar sauce. Προτείνουμε ψήσιμο medium για να απολαύσετε τη γεύση του κρέατος σε όλο της το μεγαλείο.
 
Εξίσου νόστιμα είναι τα ορεκτικά, με τις εξαιρετικές bacon and cheddar potatoes να ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα τους και το chili con carne να προσθέτει μια αρκετά πικάντικη νότα στον κατάλογο. Σημειώστε ότι μπορείτε να συνοδεύσετε κάθε burger με crashed potatoes, «λουσμένες» στο κρεμώδες cheddar, αλλά προειδοποιούμε: οι μερίδες είναι χορταστικότατες, το μπιφτέκι μεγαλειώδες και η λύση του «μία πατάτες για τη μέση» ενδείκνυται για να μη... σκάσετε. Φροντίστε πάντως να αφήσετε χώρο για επιδόρπιο, μιας και το modern banofee τους με καραμελωμένη μπανάνα και νουγκατίνα είναι εκπληκτικό και ολόφρεσκο.

Στο μενού βρίσκουμε επίσης επιλογές σε μπριζόλες Rib Eye και Short Rib από Black Angus, φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου μαριναρισμένα σε μυρωδικά, καθώς και επτά σαλάτες, με την mixed grill ψητών λαχανικών να ξεχωρίζει. Σύντομα το Barbara Que θα ενισχύσει τον κατάλογό του με signature cocktails, τα οποία θα μπορείτε να απολαύσετε (και) στην άνετη ξύλινη μπάρα που δεσπόζει στο κέντρο του μαγαζιού.

Για ένα πλήρες, χορταστικό και ποιοτικό γεύμα στο BarBara Que, υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο με μπύρα. 
 
Νικόλας Γεωργιακώδης

Barbara Que
Εθνικής Ανιστάσεως 27, Βριλήσσια
Τηλ: 21 3034 9058
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v