Αγαπημένα τσιπουράδικα στην Αθήνα

Έξι παρεΐστικα τσιπουράδικα στην Αθήνα και τα προάστια για να απολαύσετε τσίπουρο με λαχταριστά ελληνικά μεζεδάκια.
Αγαπημένα τσιπουράδικα στην Αθήνα
Ζεστοί παρεΐστικοι χώροι, αυτοσχέδια live με ρεμπέτικα, ελληνικά μεζεδάκια και το τσίπουρο να ρέει άφθονο. Τέτοια ατμόσφαιρα αναζητάμε εκείνα τα απογεύματα που θέλουμε να αράξουμε με την παρέα και να τσουγκρίσουμε ποτήρια. Και την βρίσκουμε σε τσιπουράδικα ανά την Αθήνα και τα προάστια που μας σερβίρουν όλα τα παραπάνω.

Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη
Τρώων 43, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3479327

Ιστορικό στέκι της περιοχής της Πετραλώνων, το Τσιπουράδικο του Αποστόλη έχει έναν μικρό εσωτερικό χώρο με μωσαϊκό στο πάτωμα, νοσταλγική διακόσμηση και λευκές καρέκλες καφενείου, στις οποίες αράζουμε για να απολαύσουμε τσίπουρο με απλούς, κλασικούς μεζέδες όπως τηγανιά, φάβα, σαγανάκι, λουκάνικο, ντάκο και ποικιλίες κρεατικών. Για τσίπουρο και άφθονα μεζεδάκια θα πληρώσετε περί τα 15€ το άτομο.

Αγροτικόν
Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 2105729629

Τα δυτικά προάστια έχουν βρει εδώ το δικό τους «αγροτικό» στέκι για τσίπουρο και μεζέ, ένα χώρο που θυμίζει καφενείο χωριού αλλά με νεανική διάθεση. Εδώ παραγγέλνουμε τσίπουρο με γλυκάνισο ή χωρίς (καθώς και ούζο ή ρακές) μαζί με οικονομικότατους μεζέδες (ξεκινούν από τα 2€). Επιλέγουμε από φάβα, ταμπουλέ, ντάκο, σαγανάκι, σύγκλινο, ομελέτες και κρεατικά ή θαλασσινά για τσιμπολόγημα, ενώ συχνά-πυκνά απολαμβάνουμε και ζωντανή μουσική. Συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη βράδυ, το πρόγραμμα έχει τραγούδι με λαούτο και βιολί και κάθε Πέμπτη βράδυ σμυρναίικα ρεμπέτικα – απαραίτητη η κράτηση. Για τσιπουροκατάσταση με μεζέδες, υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο.

Ιωλκός
Ζέππου 15, Γλυφάδα, τηλ: 2114111819

Μια μικρή βολιώτικη γωνιά δημιούργησε στα νότια προάστια η Ιωλκός, που γέμισε τον ζεστό, φιλόξενο και άνετο χώρο της με τραπεζάκια και διατήρησε την θεσσαλική φιλοσοφία στην ποικιλία των ορεκτικών μεζέδων για να συνοδεύσετε το τσίπουρο: Μαρινάτος γαύρος, τσίρος, φάβα, γαρίδες, χταποδάκι, καλαμάρι, σαρδέλα, μυδοπίλαφο μας ανοίγουν την όρεξη, ενώ οι πεινασμένοι συνεχίζουμε με ποικιλίες θαλασσινών και ολόφρεσκα ψάρια. Αν παραμείνετε στο τσίπουρο μετά μικρών μεζέδων, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€.

Καρδερίνα
Καλλισθένους 67, Πετράλωνα, τηλ: 21 0345 4000

Μια καρδερίνα κελαηδάει… μεθυσμένους σκοπούς εδώ και μερικούς μήνες στα Πετράλωνα, σε έναν άνετο και όμορφο χώρο που έστησαν οι άνθρωποι πίσω από την γνωστή και μη εξαιρετέα «Κάππαρη» της ίδιας γειτονιάς. Στην Καρδερίνα βρίσκουμε επιλεγμένες ποικιλίες τσίπουρου και πιάτα ελληνικής κουζίνας με φρέσκα υλικά. Ξεχωρίζουμε τα πικάντικα χωριάτικα αυγά μάτια πάνω σε ψιλοκομμένο πατατάκι, την τηγανιά, το σκοπελίτικο στριφτάρι με μέλι και σουσάμι, την καππαροσαλάτα και τη σαλάτα με το χαλούμι. Για τσίπουρο και χορταστικά μεζεδάκια υπολογίστε περί τα 10-13€ το άτομο.

Παλιό Ταχυδρομείο
Σοφοκλή Βενιζέλου 9, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1183 8890

Στο υπέροχο κτίριο του παλιού χαλανδριώτικου ταχυδρομείου, με την περίτεχνη είσοδο, το μωσαϊκό, τα vintage έπιπλα, τα υφαντά κουρτινάκια και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, συναντάμε πλέον ένα τσιπουράδικο άκρως όμορφο και παρεΐστικο. Το τσίπουρο, το ρακόμελο και το κρασί ρέουν άφθονα, και συνοδεύονται από μεζέδες τοπικών ελληνικών προϊόντων, όπως φακοσαλάτες, ρεβιδάδες, συκωτάκι, λουκάνικα με τραχανά και άλλα ωραία. Δεν αποκλείεται δε να συναντήσετε και αυτοσχέδια live χωρίς μικρόφωνα. Υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο για χορταστικό τσιμπολόγημα.

Τσιπουρομανία
Τατοΐου 129, Μεταμόρφωση, τηλ: 2102820045

Με πάνω από επτά ετικέτες τσίπουρου, και πολύ περισσότερες ούζου, κρασιού και μπύρας, η Βολιώτικη Τσιπουρομανία έχει χτίσει τον δικό της μύθο στη Μεταμόρφωση. Εδώ, σε ένα ανεπιτήδευτο περιβάλλον με οικογενειακή ατμόσφαιρα, πρωταγωνιστεί η ελληνική κουζίνα με τα χειροποίητα ορεκτικά, τα κρεατικά της ώρας και τους ψαρομεζέδες, σε ένα μενού που αριθμεί πάνω από 50 πιάτα, κατά τα βολιώτικα ήθη. Αν ακολουθήσετε την μέθοδο «τσιπουράκι και και μεζές» θα πληρώσετε περί τα 12-15€, για πλήρες γεύμα μετά τσίπουρου ή κρασιού, περί τα 20-25€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v