Χουχουλιαστά μεζεδοπωλεία για τα μεσημέρια μας

Τέσσερα αθηναϊκά μεζεδοπωλεία και εστιατόρια για μεσημεριανά τσιμπούσια όπως στο χωριό. Γιατί (και) ο χειμώνας θέλει καλοπέραση.
Χουχουλιαστά μεζεδοπωλεία για τα μεσημέρια μας
της Ηρώς Κουνάδη

Φωτιά που σιγοκαίει στο τζάκι, σάλες ντυμένες με πέτρα και ξύλο, και μεζεδάκια… να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Δε χρειάζεται να φτάσετε στα Ζαγοροχώρια για να κάνετε πραγματικότητα το ονειρικό αυτό σενάριο. Πέντε αθηναϊκά μεζεδοπωλεία εγγυώνται κυριακάτικα και μη μεσημέρια με μεζέδες και κρασοκατάνυξη.

Το Καφενείο
Επιχάρμου 1 και Τριπόδων, Πλάκα, 210-3246916



Σας έχουμε πει και ξαναπεί πως το Καφενείο σερβίρει, κατά την ταπεινή μας άποψη, το καλύτερο φαγητό στην Πλάκα. Για το αναμμένο τζάκι στο ρουστίκ εσωτερικό του, όμως, σας έχουμε μιλήσει; Πλάι του θα δοκιμάσετε νοστιμιές όπως τα φανταστικά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και κάρι (που είναι και η πιο ξακουστή σπεσιαλιτέ τους), τα χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, το μπεκρή μεζέ, το καταπληκτικό σπετσοφάι και τις τυροκροκέτες με απάκι. Συνδυάζουμε με σούπερ κρασάκια σε μεγάλη ποικιλία ασκών και εμφιαλωμένων, και πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Μυλόλιθος 
Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6465731



Σε μια γλυκύτατη μονοκατοικία βγαλμένη από την παλιά Αθήνα, σε ένα νοσταλγικό οίκημα, οι ρετρό διακοσμητικές πινελιές παντρεύονται με μοντέρνα χρώματα, και τα ζεστά από το τζάκι δωμάτια του ισογείου και του πάνω ορόφου γεμίζουν τραπέζια με παρέες που δοκιμάζουν μεζέδες δημιουργικής κουζίνας, όπως μελιτζάνα σαγανάκι και μιλφέιγ λαχανικών μέχρι κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και κεφτεδάκια με δυόσμο και ούζο σε ψητή πίτα. Υπολογίστε περί τα 18€ κατ’ άτομο με ωραίο χύμα κρασί, και σημειώστε ότι συχνά πυκνά έχει και ζωντανή μουσική.

Λεύκες  
Πυθαγόρα 1 & Λ. Γαλατσίου, Γαλάτσι, τηλ: 210 2924458



Ένα γοητευτικό αρχοντικό, μέσα σε ένα κήπο με λεύκες στο Γαλάτσι, μας προσκαλεί στα άνετα τραπέζια, που είναι απλωμένα στα διαφορετικά δωμάτια του «σπιτιού», να απολαύσουμε δημιουργική κουζίνα με βάση κλασικές ελληνικές γεύσεις: Από μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου και μπριζόλες λουσμένες σε σος λεμονιού μέχρι χοιρινό με μανιτάρια στη λαδόκολλα, σκιουφηχτά ζυμαρικά με απάκι και στάκα και rib eye με σουφλέ κολοκυθιού και καρέ πατάτας. Από τα ορεκτικά, ξεχωρίζουμε τα… "γλειφιτζούρια" κοτόπουλου, το μπουγιουρντί στο πήλινο και το ταλαγάνι σαγανάκι με τσάτνεϊ φράουλας. Κλείστε το γεύμα με μια Μπανανίτα, μια πορτοκαλόπιτα ή ένα Bailey’s cheesecake με παγωτό και υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο με κρασί.

Μονοκατοικία 
Φιλικής Εταιρίας 39, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6819109



Μια κλασική μονοκατοικία του 1948 σε μια ήσυχη γειτονιά του Χαλανδρίου έχει μετατραπεί σε γωνιά δημιουργικής ελληνικής κουζίνας με ανατολίτικες πινελιές. Ο χώρος είναι όμορφος, νοσταλγικός και άνετος, με το τζάκι, το γυμνό τούβλο και τα όμορφα διακοσμητικά να δημιουργούν ζεστή, διακριτικά πολυτελή ατμόσφαιρα. Στο μενού, θα βρείτε πειραγμένες κρεατοφαγικές επιλογές, όπως απάκι με μέλι και σουσάμι, τηγανιά κοτόπουλο με μπέικον, πιπεριές και μανιτάρια, αλλά και γιουβέτσι με μοσχαράκι στη σχάρα και το πολύ ιδιαίτερο πιάτο που λέγεται "Το φαΐ του παππού μας του Διομήδη" και είναι μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και αυγά. Συνοδεύστε με κρασί και υπολογίστε περί τα 17-20€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v