Ωραίες οικογενειακές ταβέρνες στην Αθήνα

Σπιτική ατμόσφαιρα, οικογενειακή ζεστασιά και καλή ελληνική κουζίνα μας «σερβίρουν» πέντε ωραίες αθηναϊκές ταβέρνες.
Ωραίες οικογενειακές ταβέρνες στην Αθήνα
Ένα νοσταλγικό σπίτι του ’30 μας σερβίρει ελληνικά μεζεδάκια στο Νέο Κόσμο. Μια μονοκατοικία στο Χαλάνδρι μας καλεί να φάμε σαν στο σπίτι μας. Κλασικές ταβέρνες με αυλές και ζεστούς χώρους μας σερβίρουν μερακλίδικα κρεατικά και γεύσεις που ικανοποιούν μικρούς και μεγάλους, χωρίς να πονέσουν την τσέπη μας.

Μυρτιά
Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109370708
Η σκεπαστή αυλίτσα της θρυλικής νεοσμυρνιώτικης ταβέρνας έχει ταΐσει χιλιάδες οικογένειες των νοτίων (και όχι μόνο) προαστίων. Και το έχει κάνει καλά, με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα ταβέρνας από τα παλιά και ακόμα πιο ανεπιτήδευτη κουζίνα ελληνικού ψητοπωλείου: Εδώ παραγγέλνετε τεράστιες ποικιλίες κρεατικών, ζουμερές μπριζόλες, φοβερά παϊδάκια που έρχονται… σε ένα βουναλάκι, κλασικά ορεκτικά και στο τέλος μικροί και μεγάλοι, φροντίζετε να αφήσετε χώρο για να πέσετε με τα μούτρα στους κερασμένους λουκουμάδες. Υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο.

Τρίκυκλο 
Πυθέου 34, Νέος Κόσμος, τηλ: 2109232384

Ένας νοσταλγικός χώρος, ένα πέτρινο διώροφο των ‘30s, ζεστή ατμόσφαιρα, ελληνικά αποστάγματα και ελληνικοί μεζέδες είναι η επιτυχημένη συνταγή του Τρίκυκλου του Νέου Κόσμου. Εδώ δοκιμάζουμε χειροποίητες πίτες, κεφτεδάκια, μπριζόλες, ωραία μαγειρευτά και για ένα καλό γεύμα υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Το Στέκι του Ανδρέα
Μεσσηνίας 46 και Κιθαιρώνος, Χαλάνδρι, τηλ: 2106825041

Κλασική οικογενειακή ταβέρνα των βορείων προαστίων, ο Ανδρέας θυμίζει «εξοχικό κέντρο» στο οποίο χορταίνουν οικογένειες στην αυλή το καλοκαίρι και στον φιλόξενο εσωτερικό χώρο τον χειμώνα. Στο τραπέζι καταφτάνουν μαγειρευτά όπως αρνάκι στη λαδόκολλα, κουνέλι λαδορίγανη, γκιούλμπασι) αλλά και κλασικά κρεατικά – πολύ καλό το «μόρτικο» μπιφτέκι και τα παϊδάκια. Συνδυάζονται ιδανικά με κυκλαδίτικο ή θεσσαλικό κρασί – ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Νερόμυλος 
Λεωφόρος Κύπρου 11, Αργυρούπολη, τηλ: 21 0993 2455

Ο Νερόμυλος βρίσκεται πολύ κοντά στο μετρό του Αλίμου, ειδικεύεται στα κρεατικά και το κεμπάπ, έχει μεγάλο χώρο, γρήγορη εξυπηρέτηση και παιδότοπο για να κρατά απασχολημένα και ευτυχισμένα τα παιδιά. Τα πιάτα είναι απλά και κλασικά, value for money (περί τα 15€ το άτομο για χορταστικό γεύμα), ενώ αν δεν σας βολεύουν τα νότια προάστια, μπορείτε να βρείτε και το «αδερφάκι» του στο Χαλάνδρι (Κ. Βάρναλη 6).

Μπεμπέκα 
Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ: 2106854880

Τα δωματιάκια και οι παιδικές ζωγραφιές στους τοίχους δημιουργούν μια ιδιαίτερα σπιτική, ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα στην μονοκατοικία της Μπεμπέκας, σε μια ήσυχη γειτονιά του Χαλανδρίου. Στο σπίτι που περικυκλώνεται από δεντράκια και αυλές, καθόμαστε και δοκιμάζουμε μαγειρευτά ημέρας αλλά και ελληνική δημιουργική κουζίνα (από κόκορα με μακαρόνια μέχρι μελωμένο χοιρινό φούρνου, σπιτικές πίτες και υπέροχα παραδοσιακά ορεκτικά με προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα). Ο λογαριασμός μαζί με κρασί και αναψυκτικά, έρχεται περί τα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v