Κολωνάκι: Πέντε νόστιμες στάσεις για streetfood

Γκουρμέ σουβλάκι ή λαχταριστό «δικάβαλο» με πίτα; Μήπως μια σούπερ ιταλική πίτσα στο χέρι; Το Κολωνάκι μας ταΐζει… στα όρθια.
Κολωνάκι: Πέντε νόστιμες στάσεις για streetfood

Ποιος είπε ότι στο Κολωνάκι παίζουν μόνο κυριλέ και ακριβά εστιατόρια; Η πάλαι ποτέ «ακριβή» γωνιά της πόλης διαθέτει ωραιότατες προτάσεις για «κάτι γρήγορο» ή «στο όρθιο» σε φιλοσοφία street food.

Σολομός σε καλαμάκι ή δικάβαλο με κεμπάπ; Μήπως ένα ζουμερό μαριναρισμένο χοιρινό στη σχάρα (και μετά στο χέρι);

Διλήμματα που λύνονται σε πέντε στάσεις.

Μελινικόν
Σκουφά 37 τηλ: 2114091430

Tο πρώτο ελληνικό pancake house της Αθήνας, σερβίρει αποκλειστικά και μόνο pancakes, καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Εδώ θα βρείτε πολλές διαφορετικές γεύσεις, όπως μηλόπιτα, κρεμ καραμελέ, σοκολάτα-μπισκότο Oreo με παγωτό, σοκολάτα-καρύδα, red velvet, φράουλα-καραμέλα, brownies pancake… μέχρι και τούρτα pancake. Προφανώς μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας πακέτο. Υπολογίστε περί τα 5-6€ ανά μερίδα.

Hi-Φαϊ Grill House
Σκουφά 46 & Ομήρου, Κολωνάκι, τηλ: 210 3636366

Σε στρατηγικό σημείο στον πεζόδρομο της Σκουφά, το μοντέρνο αυτό ψητοπωλείο βγάζει καθημερινά από τη σχάρα του σούπερ κρεατικά, τα οποία μπαίνουν σε πιτούλες ή καταναλώνονται σκέτα σε καλαμάκι. Σουβλάκι κοτόπουλο και μπούτι καλαμάκι είναι εξαιρετικά, το γιαουρτλού κεμπάπ ενδείκνυται για να σας ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα, ενώ αν πεινάτε πολύ παίζουν και σκεπαστές πίτες για δύο άτομα, με τυρί γκούντα, πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι, τζατζίκι και… ό,τι ποθεί η ψυχή σας. Ένα παραδοσιακό τυλιχτό σε πίτα κοστίζει 2,20€.

Stick Bar
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, τηλ: 21 0724 9802

Το παραδοσιακό καλαμάκι γίνεται… γκουρμέ και σερβίρεται σε νόστιμες παραλλαγές που περιλαμβάνουν και ολίγη από θάλασσα. Στο Stick Bar θα απολαύσετε στα όρθια ή στους άνετους πάγκους στο εσωτερικό του νοστιμότατα καλαμάκια με μαριναρισμένο κρέας (χοιρινό, κοτόπουλο, κεμπαπ, μοσχάρι, αρνί, μανιτάρι ή χαλούμι), αλλά και σούπερ μερίδες του ψαρά σε καλαμάκι με σολομό ή γαρίδες. Οι σως που συνοδεύουν τα καλαμάκια είναι εξαιρετικές, οι πατάτες φρεσκοκομμένες και οι τιμές ξεκινούν από 1,60€ για ένα καλαμάκι χοιρινό.

Ντερλικατέσεν
Τσακάλωφ 14, τηλ.: 210 3630284

Σταθερή αξία για τσιμπολόγημα στα όρθια (ή στο καθιστό στα τραπεζάκια που βγάζει έξω) στον πεζόδρομο της Τσακάλων, το σαλονικιώτικο ψητοπωλείο ετοιμάζει μεταξύ άλλων πικάντικο κεμπάπ από βουβαλίσιο κρέας και τυλιχτά σουβλάκια με τορτίγια αντί για την παραδοσιακή πίτα, που γεμίζεται με δύο καλαμάκια ή κεμπάπ ή μπριζολάκια ή ό,τι θελήσετε. Διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία σε πίτες για κάθε γούστο (καλαμποκένια, ολικής, σταρένια με σως φέτας, τορτίγια κ.α. ). Οι τιμές ανέρχονται στα 2,00 € για ένα απλό τυλιχτό.

Impasto
Κανάρη 10, τηλ: 210 3603648

Πίτσα με το… κομμάτι σε τεράστια ποικιλία απολαμβάνουμε σε αυτό το μοντέρνο μαγαζάκι της Κανάρη, το οποίο ξεφουρνίζει ανελλιπώς από την ανοιχτή του κουζίνα λαχταριστές προτάσεις με λεπτό ζυμάρι και πλούσια υλικά, όπως η Bufala με βουβαλίσια μοτσαρέλα και ελιές Καλαμών ή εκείνη με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το πεπερόνι. Διαθέτει επίσης και μίνι μπριοσάκια σε διάφορους συνδυασμούς, Panini, tramezzini,  αλλά και ωραιότατες σαλάτες για να συνοδέψετε την πιτσο-κατανάλωση. Ένα κομμάτι πίτσα μαργαρίτα – η πιο απλή – κοστίζει 2,90€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v