Τα νέα brunch της Αθήνας είναι λαχταριστά!

Τα ολόφρεσκα, λαχταριστά brunch της Αθήνας δεν σερβίρονται πια μόνο την Κυριακή, και δεν περιορίζονται στα αυγά Benedict.
Τα νέα brunch της Αθήνας είναι λαχταριστά!
της Ηρώς Κουνάδη

Και κάπως έτσι, το αθηναϊκό brunch έγινε θεσμός. Στην αρχή της νέας σαιζόν, βρισκόμαστε με νέες διευθύνσεις επί χάρτου, brunch festivals που κάνουν τα αυγά μας gourmet, αλλά και brunch που ξεφεύγουν από τα στενά όρια του κυριακάτικου μεσημεριού και σερβίρονται κάθε μέρα. Αφού κάνετε μια επανάληψη στους σταθερούς παίκτες, που συνεχίζουν ακάθεκτοι από πέρυσι, ρίξτε μια ματιά στα καινούρια brunch της πόλης που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

The Egg
Μεσογείων 236, Χολαργός, τηλ.: 210 6520326

Προσγειώθηκε πριν από λίγο καιρό στην πιάτσα γύρω από το μετρό του Χολαργού, και έγινε γρήγορα talk of the town, αφενός γιατί έφερε το brunch στα… βράδια μας (τέλος στη δικτατορία των Κυριακών και των ξυπνητηριών που χτυπάνε σε πείσμα του hangover) και αφετέρου γιατί δεν υπάρχει άλλο όμοιό του πουθενά στην Αθήνα –ένα μαγαζί που να ειδικεύεται στα αυγά, σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή τους. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα αυγά scrabbled, το burger με τηγανιτό αυγό, την αυθεντική εκδοχή της καρμπονάρας με αυγό και χωρίς κρέμα γάλακτος και την αυθεντικά τούρκικη μενεμέν, ήτοι αυγά μάτια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σος γιαουρτιού. Υπολογίστε κάτι λιγότερο από 10€ το άτομο, για σούπερ brunch.

7 Food Sins
Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, τηλ.: 210 7011108

Η ολοκαίνουρια gastro-pub (όπως μας συστήνεται) στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στην Πλάκα, κι αυτός είναι από μόνος του λόγος να την επισκεφθείτε. Ένας άλλος λόγος είναι ότι καθημερινά από τις 9.00 μέχρι τις 18.00 σερβίρει ένα λαχταριστό brunch μενού, με νοστιμιές που εμπνέονται από την ελληνική γαστριμαργική παράδοση, και την πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα –σκεφτείτε open sandwich με καπνιστή πανσέτα, ντομάτα και φρέσκια ρόκα, Greek Salad Burger, με… τη χωριάτικη σαλάτα σε burger (!) και Crispy Round Tuna, με τραγανό κουλούρι, υφές τόνου και φρέσκα λαχανικά. Τις επτά αμαρτίες μας ολοκληρώνουν πενήντα διαφορετικές ετικέτες μπύρας, πολλές εκ των οποίων από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Για το ολοκληρωμένο brunch σας θα υπολογίσετε περί τα 12-15€ το άτομο.

Monsieur Barbu
Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ.: 210 9247555

Ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στο Κουκάκι, ο «Μουσάτος Κύριος» ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή τα σούπερ επιτυχημένα του brunch για μία ακόμα σαιζόν. Τι θα δοκιμάσουμε εδώ; Αυγά μάτια σε ψωμάκια μπριός με λουκάνικα και μπέικον, αλμυρές τάρτες, χορταστικά burgers και τορτίγιες, για αρχή. Και για τη συνέχεια, γλυκούς πειρασμούς: lemon pie με νουτέλα, κέικ σοκολάτας με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα φρούτων του δάσους, carrot cake και pancakes με σοκολάτα ή μέλι. Το brunch σερβίρεται κάθε Κυριακή από τις 12.00 ως τις 16.00 και δεν θα σας κοστίσει παραπάνω από 10€ το άτομο.

Κύριος Χου
Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3423972

Κάθε Κυριακή από τις 11.00 ως τις 15.00, στην υπέροχη αυλίτσα του Κύριου Χου –αλλά και στο εσωτερικό του όμορφου νεοκλασικού όταν ο καιρός μας τα χαλάει– απολαμβάνουμε σπιτικές λιχουδιές σε ένα χορταστικό brunch. Οι γευστικές προτάσεις που έχουν… σουξέ περιλαμβάνουν τάρτα με σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον, τοστ με φέτα, ντομάτα και ρίγανη, σκοπελίτικη τυρόπιττα, pancakes με μέλι, σοκολάτα και σιρόπι σφενδάμου, νεοϋρκέζικο cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο, croque madames και σκωτσέζικα αυγά. Χορταστικό και οικονομικότατο, στα 7-8€ το άτομο.

Museum Café Restaurant
Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ: 210 8011170

Έχουν και τα βόρεια προάστια το ολόδικό τους brunch, το οποίο μάλιστα σερβίρεται κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, από τις 10.00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι στον όμορφο κήπο του Museum Café, αλλά και στον minimal chic εσωτερικό του χώρο. Στο μενού του brunch βρίσκουμε μπριός με προσούτο, μοτσαρέλα, ντομάτα και πέστο βασιλικού (στα 6,50€) ή με σολομό και αβοκάντο (στα 7,50€), αυγά μάτια με σύγκλινο Μάνης πάνω σε χωριάτικο ψωμί (στα 11€) και αφράτες μπαγκέτες με παπαρουνόσπορο, φουαντρέ, ρόκα, μαγιονέζα και γραβιέρα (στα 7,50€). Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ.

Hops Beers & Burgers
Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ.: 211 0136500

Το ολοκαίνουριο στέκι στον λαοφιλή πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι, δυο βήματα από την έξοδο του μετρό, αφού μας κακόμαθε με συγκλονιστικά burgers και άψογα κοκτέιλ, προτείνει τώρα και brunch, καθημερινά από τις 8.30 το πρωί, για να μας χαλάσει εντελώς την δίαιτα. Εκτός από τα γνωστά και μη εξαιρετέα burgers, το μενού του brunch περιλαμβάνει νοστιμιές όπως αυγά καγιανά με μανιτάρια, Croque Madame, υγιεινές ομελέτες από ασπράδια (για τη δίαιτα που λέγαμε) και αφράτες τηγανίτες με μέλι και κανέλα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 6-8€ το άτομο, χωρίς αλκοόλ.

Clumsies
Πραξιτέλους 30, τηλ.: 210 3232682

Το πάντα ανήσυχο σούπερ hot μπαράκι κάτω από την Καρύτση εγκαινίασε πριν από λίγες Κυριακές το δικό του, πολύ ιδιαίτερο Brunch Festival: Κάθε Κυριακή ένας διαφορετικός chef ετοιμάζει ένα διαφορετικό brunch menu, το οποίο σερβίρεται από τις 12.00 ως τις 18.00, και συνδυάζεται ιδανικά με τα συνοδευτικά ποτά που φτιάχνουν οι μπάρμεν του Clumsies ειδικά για την περίσταση: Virgin Bloody Mary’s σε διάφορες γεύσεις, smoothies και πάει λέγοντας. Την προηγούμενη Κυριακή, για παράδειγμα, ο chef Jean Charles Metayer, του Βαρούλκο και του Athenaeum Intercontinental, ετοίμασε ένα μενού που περιλάμβανε αφρώδη οίνο και κόκκινα φρούτα, βιολογικά αυγά με αφρό μπέικον, μιλφέιγ αυγού με σπανάκι και σος hollandaise, αλμυρό κρουασάν με καπνιστό ζαμπόν, έμμενταλ και τρούφα, air bag με κρέμα patisserie και berries και Suzette με σαγκουίνι και brandy –όλα αυτά στην τιμή των 26€ κατ’ άτομο. Θυμηθείτε μόνο να κάνετε κράτηση πριν βγείτε στον πηγαιμό για την Πραξιτέλους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v