Μεζεδάκια στον ήλιο: 4 νόστιμες διευθύνσεις

Λαχταριστοί μεζέδες, τραπεζάκια στον ήλιο, τίμιες τιμές, ουζάκι και αρκετή συμπάθεια σε 4 διευθύνσεις για σαββατιάτικο τσιμπολόγημα.
Μεζεδάκια στον ήλιο: 4 νόστιμες διευθύνσεις
Η παρέα έχει… λιγούρες, ο ήλιος καίει και η ημέρα το επιτάσσει. Οι σαββατιάτικες έξοδοι για μεζεδάκια στον ήλιο τείνει πλέον να γίνει έθιμο κι εμείς το τιμούμε αυτό το Σάββατο σε τέσσερεις αγαπημένες μεζεδο-διευθύνσεις που βγάζουν τραπεζάκια (και) στον ήλιο.

Το Νησί 
Κώστα Βαρναλη 62, Πετρούπολη

Γαλάζιες καρεκλίτσες, κυκλαδίτικη βεράντα, νησιώτικη διακόσμηση και φυσικά άφθονα θαλασσινά είναι η συνταγή της παρεϊστικης μεζεδοκατανάλωσης στο… Νησί της Πετρούπολης. Προσθέστε στα παραπάνω το γεγονός ότι σε μεγάλο μέρος του μενού του ισχύει καθημερινά προσφορά για απεριόριστη κατανάλωση (επιλογές από φαγητό και αλκοόλ) με 13€ ανά ενήλικα και 6,50€ ανά παιδί και έχετε ένα σούπερ πακέτο για νόστιμη έξοδο. Δοκιμάστε καβουροσαλάτα, γαύρο, μύδια σαγανάκι, καλαμαράκι, γλώσσα, μπακαλιάρο σκορδαλιά και μυδοπίλαφο, συνδυάστε το με μπύρα ή ούζο και ταξιδέψτε γευστικά και οικονομικά μέχρι τις Κυκλάδες.

Αυλή
Αγ. Δημητρίου 12, Ψυρρή

Δε θες και πολλά για να απολαύσεις καλό μεζέ και ουζάκι στον ήλιο: Μια μικρή αυλή και ένας μερακλής μάγειρας με… έφεση στα κεφτεδάκια αρκούν. Κάπως έτσι λοιπόν είναι και το σκηνικό σε αυτό το κουτουκάκι του Ψυρρή. Από το τηγάνι, πέρα από τα κεφτεδάκια, βγαίνουν και ωραιότατα λουκάνικα, ενώ υπάρχουν και ελάχιστα ορεκτικά και σαλάτες για να συνοδεύσετε το πιο oldschool ουζάκι που έχετε πιει ποτέ σας. Το χύμα ούζο στοιχίζει 3€ - υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο στον συνολικό λογαριασμό.

Δεξαμενή
Πλατεία Δεξαμενής

Το καφενεδάκι της «άλλης» πλατείας του Κολωνακίου, στα τραπεζάκια του οποίου συναντιούνταν κάποτε ο Παπαδιαμάντης, ο Καζαντζάκης και ο Βάρναλης βγάζει τραπεζάκια στον ήλιο και μας υποδέχεται με νοστιμότατους μεζέδες. Το μενού του περιλαμβάνει παραδοσιακές νοστιμιές του τύπου πατάτες με αυγά και διάφορες τηγανιές, αλλά και πιο «νεωτεριστικές» επιλογές, όπως το ψητό χαλούμι με μαρμελάδα σύκου και βαλσάμικο, ή οι φακές με μανούρι και λιαστή ντομάτα. Τα μεζεδάκια κυμαίνονται στα 3-4€ έκαστο, ενώ το μέγεθος των μερίδων είναι ικανοποιητικότατο για την τιμή τους.

Belami 
Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς

Στο ιστορικό δρομάκι που οι Πειραιώτες αποκαλούν «πασαρέλα», στο υπέροχο νεοκλασικό για το οποίο προ δεκαετιών… μίλησε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, θα καθίσετε στα «αριστοκρατικά» τραπέζια, θα λιαστείτε και θα αρχίσετε… τις δοκιμές: Κρητικό κατσικάκι, σπιτικά αλλαντικά από τη Θράκη, φακή από τα Επτάνησα, αλίπαστα από την Χαλκιδική, γλυκά και σπιτικές μαρμελάδες από τη Θεσσαλία και δεκάδες ακόμα μεζέδες από όλη την Ελλάδα βρίσκονται στον κατάλογο του Belle Amie. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα λογικά 12-15€ κατ’ άτομο, με ουζάκι.


Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v