Οι 10 καλύτερες πίτσες σε Αθήνα και Προάστια

Oldschool ελληνικές, συνοικιακές, αλλά και ιταλικές με άρωμα παράδοσης, αυτές είναι οι 10 top πίτσες που έχουμε δοκιμάσει σε Αθήνα και Προάστια.
Οι 10 καλύτερες πίτσες σε Αθήνα και Προάστια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι κάνει μια πίτσα «καλύτερη»; Είναι το ζυμάρι; Είναι τα αγνά υλικά; Η ποσότητα; Η ποιότητα; Είναι όλα αυτά μαζί; Μακριά από «ετοιματζίδικες» λύσεις πνιγμένες στο βούτυρο και τα «πλαστικά» υλικά, δοκιμάσαμε, ξαναδοκιμάσαμε και καταλήξαμε στις 10 καλύτερες πίτσες στην Αθήνα.

Επειδή όμως είμαστε μεγάλες καρδιές (όσο περίπου μια οικογενειακή για να πάρετε μια ιδέα), δεν θα είμαστε απόλυτοι. Είστε ελεύθεροι να μοιραστείτε με εμάς τις δικές σας αγαπημένες, στα σχόλια του… κομματιού.

La Pasteria

Η αγαπημένη μας La Pasteria δείχνει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στην παρασκευή πίτσας, με αγνά υλικά και λεπτή, παραδοσιακή ιταλική ζύμη. Φροντίδα που φαίνεται από τις μοναδικές γεύσεις που δημιουργούν οι chef της La Pasteria. Πρωτότυπη και «φρέσκια» άφιξη, η pizza Di Modena με προσούτο Πάρμας, παρμεζάνα, καπνιστή scamorza, ρόκα και σύκα αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους. ψάχνονται γευστικά. Μάλιστα τώρα που το μέγεθος όλων των επιλογών σε pizza του καταλόγου έχει αυξηθεί, οι extra large πίτσες της La Pasteria αποτελούν την ιδανική επιλογή για ορεκτικό στις παρέες. Ζήστε τη δική σας απολαυστική εμπειρία, στο La Pasteria της περιοχής σας.

Coupepe 
Ηρ. Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη

Στην πλατεία της Νέας Πεντέλης, το Coupepe με μότο “bake and shake” (από τη γνωστή ατάκα του Will Ferrel άραγε;) ψήνει ασυναγώνιστη πίτσα, είτε του κλασικού τύπου (όπως τις τρώγαμε παλιά στις… ελληνικές πιτσαρίες της γειτονιάς) είτε σε δημιουργικές παραλλαγές, όπως η εξαιρετική Σπεκ με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, τυρί γκοργκοντζόλα, καπνιστό σπεκ Γερμανίας, φρέσκια ντομάτα και βασιλικό.

Pizza Park
Ηρώων Πολυτεχνείου 24, Ν. Ερυθραία

Από πλατεία της Πεντέλης σε πλατεία της Νέας Ερυθραίας η φάση είναι επίσης "old school ελληνική πίτσα γειτονιάς". Το Pizza Park έχει αφήσει εποχή από το 1979 στην περιοχή με σήμα κατατεθέν του την σάλτσα ντομάτας που χρησιμοποιεί για τις δημιουργίες του, αλλά και την… πονηριά της προσθήκης των αλλαντικών μέσα στο τυρί και όχι από πάνω. Καμία τσιγγουνιά στα υλικά, κάθε κομμάτι «βαρύ» σαν ιστορία. Σταθερή αξία η τυρί-μπέικον-έξτρα σάλτσα: τόσο απλή, τόσο νόστιμη.

Trattoria 
Αναξαγόρα 19, Ν, Ερυθραία

Βραβευμένη ως αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα από τον ιταλικό οργανισμό πιστοποίησης, η πίτσα του Zanni Vincenzo είναι, εδώ και δύο δεκαετίες, θρύλος. Μια δοκιμή θα σας πείσει, ιδιαίτερα αν επιλέξετε την minimal Vera Napoli, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, ντομάτα και βασιλικό.

Porto Rico
Βασιλίσσης Σοφίας 14, Μαρούσι

Συνοικιακή πιτσαρία στο Μαρούσι, η οποία παραδίδει μαθήματα… ζύμης και γεύσης από το 1970 με την ίδια συνέπεια. Η πίτσα και εδώ είναι… ελληνικότατη με καμία διάθεση για πειραματισμούς, και με αφθονία υλικών. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την σπέσιαλ, ομώνυμη με μέτρια σε πάχος ζύμη, άφθονη μοτσαρέλα, σάλτσα, πιπεριά, μπόλικα μανιτάρια και εξίσου μπόλικο καπνιστό χοιρινό και μπέικον.

Nonna Edda
Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 62, Καισαριανή 

Και από τις «ελληνικές» δημιουργίες, στις δημιουργίες ενός βέρου Ιταλού, του Andrea Serrani, ο οποίος κάνει θαύματα σε τούτο εδώ το εστιατόριο της Καισαριανής. Η πίτσα του 100% ιταλική, με λεπτό και τραγανό ζυμάρι απογειώνει τους λάτρεις της παραδοσιακής πίτσας. Αγαπημένη μας η “Prosciuto” με ντομάτα, μοτσαρέλα και το εκλεκτό καπνιστό αλλαντικό, το οποίο προστίθεται αφού ψηθεί η πίτσα, διατηρώντας αναλλοίωτη την γεύση του.

Κολίμπρι
Αναπαύσεως 9, Μετς

Ένα όνομα, ένα πτηνό, μια νόστιμη ιστορία. Το εστιατόριο του Μετς (και των Πετραλώνων) μας καλόμαθε με τα burger του και μας ξετρέλανε με τις πίτσες του. Οι φαν των καυτερών γεύσεων κάνουν κάθε Κυριακή τάμα στην Αγία… Τσίλιενς, με στόχο να καταφέρει κάποιος, κάποια στιγμή να ταιριάξει τόσο άψογα πάνω σε φρέσκια ζύμη τη μοτσαρέλα, το τσίλι, το μπέικον, το κρεμμύδι και το γιαούρτι. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος.

Pizzeria Romas
Δημητρακοπούλου 77, Κουκάκι

Οικογενειακή επιχείρηση στο Κουκάκι, η οποία σερβίρει γνήσια ιταλική πίτσα από ξυλόφουρνο σε ένα… καλτ περιβάλλον με neon φώτα, θαρρείς βγαλμένο από τα πιο κιτς σου όνειρα. Η ζύμη λεπτή, τραγανή απ’ έξω και αφράτη από μέσα, χωρίς ίχνος λαδίλας. Αποκάλυψη εδώ η πίτσα Margherita fior di latte, με φρέσκια μοτσαρέλα, φρέσκα μανιτάρια και φύλλα βασιλικού. Τόσο απλή τόσο νόστιμη.

Mystic Pizza
Εμμανουήλ Μπενάκη 76, Αθήνα

Δύο λέξεις μόνο: βιολογικά υλικά. Το "βαρύ πυροβολικό" της Mystic είναι η βιολογική πίτσα με σπόρους κάνναβης, παρθένο ελαιόλαδο, η οποία «παίζει» σε διάφορες εκδοχές για κάθε γούστο. Αγαπημένη και πρωτότυπη επιλογή η η Bloody Mary με σάλτσα ντομάτας και βότκα.

Capanna
Πλουτάρχου 38, Κολωνάκι

Έχει κατακτήσει το δικό της φανατικό κοινό στο Κολωνάκι, που έρχεται ειδικά για την ψημένη στον ξυλόφουρνο πίτσα με την λεπτή ζύμη που παντρεύεται με ελάχιστα υλικά και.. αναδύει σούπερ αρώματα και γεύσεις. Δοκιμάστε εκείνη με το salami piccante, αν είστε φαν των πικάντικων γεύσεων, η οποία πλαισιώνεται μόνο από αρωματισμένη με μυρωδικά μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v