Barbarossa: Γευστική... απόβαση στο Χαλάνδρι

Ο γευστικός… πειρατής της Πάρου κάνει απόβαση στο Χαλάνδρι και φέρνει μαζί του γεύσεις και αρώματα θάλασσας σε δημιουργικές παραλλαγές.
Barbarossa: Γευστική... απόβαση στο Χαλάνδρι

Από το γραφικό λιμανάκι της Πάρου στην Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, το Barbarossa έκανε δυναμική απόβαση στα βόρεια προάστια φέρνοντας μαζί του όλα τα πιάτα μεσογειακής κουζίνας που το έκαναν πόλο έλξης για celebrities και μη στο κυκλαδίτικο νησί. Το εστιατόριο του Χαλανδρίου παραμένει σε υψηλά επίπεδα ποιότητας, ενώ το μενού περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες γευστικά επιλογές σε ψάρι και κρέας με δημιουργικό twist.

Ο χώρος μεγάλος και μοντέρνος, κρατάει τα βασικά «συστατικά» που απαιτεί ένα classy γεύμα και διακοσμείται με μίνιμαλ αισθητική δίνοντας βάση στους τόνους του γκρι και του ξύλου, το οποίο ντύνει το ταβάνι και τα άνετα τοποθετημένα τραπέζια. Σε δεσπόζουσα θέση το μπαρ, από το οποίο όσο περνάει η ώρα βγαίνουν δυνατές επιλογές σε ποτά και cocktails. Ίσως  να του ταίριαζε και κάποια πινελιά «θάλασσας», μιας και το μενού είναι επικεντρώνεται στις γεύσεις της, για να μπει ο επισκέπτης στο κλίμα της ψαροφαγίας. Μικρό το κακό, μιας και τα πιάτα είναι αρκούντως ικανοποιητικά σε γεύση και παρουσίαση.

Το μενού, λοιπόν, περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο θαλασσινές γαστρονομικές προτάσεις, χωρίς να αμελεί το κρέας. Σε κλίμα… νηστείας (σχεδόν) κι εμείς, δοκιμάσαμε πανδαισία λαχανικών, η οποία μπλέκεται με ρόδι, κουκουνάρι, διάφορους σπόρους, ψητό κατσικίσιο τυρί (γι’ αυτό και το «σχεδόν» παραπάνω) και βινεγκρέτ λεμονιού (10,50€). Όμορφο στην παρουσίαση πιάτο, θα πάρει τα πάνω του τους καλοκαιρινούς μήνες με τη δροσερή του σπιρτάδα.


Οι φλογέρες με καβούρι και γλυκιά/καυτερή σάλτσα (6€) ισορρόπησαν σωστά το πικάντικο με την γλύκα, αλλά θα τις θέλαμε πιο πληθωρικές σε ποσότητα καβουριού. Οι τηγανιτές γαρίδες τεμπούρα (12,50€) σερβίρονται συνοδεία μαγιονέζας σησαμέλαιου που τους πάει πολύ και είναι τηγανισμένες όσο πρέπει, χωρίς να βγάζουν άσχημη γεύση από το λάδι. «Δυνατό» σε χαρακτήρα και γεύση πιάτο ο μαριναρισμένος φρέσκος τόνος tataki με λάδι τρούφας και αλμυρίκια (16,50€) παρ’ όλα αυτά θα τον προτιμούσαμε σκέτο, χωρίς την προσθήκη της λευκής σάλτσας.

Αναμφίβολα highlight του μενού, το εξαιρετικό ταρτάρ καβουριού (είδος γιαπωνέζικου κίτρου) με yuzu και λάδι τρούφας (22€): πικάντικό όσο πρέπει, τρυφερό, ιδιαίτερο πιάτο. Σκέτη απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Ωραιότατα επίσης τα ραβιόλι αστακού, τα οποία σερβίρονται σε βαθύ πιάτο με κρεμώδη σάλτσα ούζο και γαριδούλες (19€). 

Στα του επιδορπίου, δοκιμάσαμε ένα… γκράντε «σπασμένο» μιλφέιγ, αφράτο και τραγανό, ολόφρεσκο, το οποίο παντρεύεται άψογα με παγωτό βανίλια-σοκολάτα και σάλτσα μπισκότου (10€).


Στο Barbarossa θα δοκιμάσετε εκλεκτές γεύσεις θάλασσας σε ενδιαφέρουσες «πειραγμένες» παραλλαγές, με το αντίτιμο για την γευστική εμπειρία να κυμαίνεται στα 35-40€ για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία κρασιού από την ικανοποιητική wine list.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Info:

Εθνικής Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι
Τηλέφωνα Κρατήσεων: +30210 6841156, +306971942017

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v