Πάμε επειγόντως για brunch στο Περιστέρι
Αυγά μάτια κάναμε για να σε δούμε στα καλύτερα μπραντσάδικα του «αστεριού» των δυτικών προαστίων, ρίχνοντας ήδη την παραγγελία μας πριν από σένα, για σένα.
Αυγά μάτια κάναμε για να σε δούμε στα καλύτερα μπραντσάδικα του «αστεριού» των δυτικών προαστίων, ρίχνοντας ήδη την παραγγελία μας πριν από σένα, για σένα.
Η φρενίτιδα με το brunch καλά κρατεί στην αθηναϊκή πρωτεύουσα καθώς άπαντες το έχουν βάλει πολύ ψηλά στις πρωινές εξόδους τους τιμώντας το ιδιαίτερα στις παραγγελίες τους.
Ειδικά στα δυτικά προάστια των Αθηνών και δη στο Περιστέρι, οι επιλογές σε μπραντσάδικα έχουν πολλαπλασιαστεί αναγκάζοντάς μας να κάνουμε μία ή και περισσότερες στάσεις στα πέριξ του για να δοκιμάσουμε αυγά σε κάθε πιθανή εκδοχή κι όχι μόνο.
Δωδεκανήσου 25, τηλ.: 21 05711119
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yolk Athens (@yolk.ath)
Σε ένα off περιστεριώτικου κέντρου spot το Yolk ήρθε πριν κανένα χρόνο και βάλε για να μας συστήσει πως φτιάχνεται το καλό brunch συνοδεία φρεσκοκομμένου specialty καφέ.
Εδώ θα φας ένα από τα καλύτερα croque madame του αθηναϊκού γαστρονομικού σύμπαντος, ενώ από κοντά είναι και τα benedict royal με αυγό ποσέ, καπνιστό σολομό, αβοκάντο και hollandaise sauce, ενώ τα Pancakes με σολομό καπνιστό, αυγό ποσέ, ντοματίνια confit, mousse αβοκάντο και hollandaise sauce είναι εξίσου υπέροχα.
Σε γλυκό σου προτείνουμε τα yin yang pancakes με πραλίνα φουντουκιού, πραλίνα λευκής σοκολάτας, μπισκότο Oreo και φρούτα. Oι τιμές στο brunch ξεκινούν από 7€.
Αιμιλίου Βεάκη 12, Περιστέρι, τηλ.: 21 0574 2689
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Easy Peasy (@easypeasy.ath)
Στο Περιστέρι, το brunch του Easy Peasy αποκτά πιο street χαρακτήρα, με πιάτα που πατούν στις γνώριμες, νοσταλγικές γεύσεις και τιμές που παραμένουν ιδιαίτερα προσιτές. Ανάμεσα στις πιο παραδοσιακές προτάσεις θα βρεις τη σπανακόπιτα ταψιού, τη μπουγάτσα σε εκδοχή με τυρί ή κρέμα, αλλά και τα σπαστά τηγανητά αυγά, που έρχονται με χωριάτικο ψωμί, γραβιέρα και λουκάνικο.
Για τους λάτρεις των αυγών, υπάρχει επίσης η ομελέτα με μπριός, ενώ για κάτι πιο διαφορετικό, το Chicken and Waffle συνδυάζει παναρισμένο κοτοπουλάκι με μπέικον, ντομάτα, σχοινόπρασο, τσένταρ και μαγιονέζα sweet chili, σε μια άκρως comfort εκδοχή του κλασικού συνδυασμού.
Στο γλυκό κομμάτι, οι τηγανίτες με κανέλα και σιρόπι σφενδάμου αποτελούν μια ασφαλή και λαχταριστή επιλογή, ενώ το Babka chocolate έρχεται να ικανοποιήσει ιδανικά τις σοκολατένιες λιγούρες. Υπολόγισε περίπου 10-12€ το άτομο μαζί με τον καφέ.
Mεγ. Αλεξάνδρου 33, τηλ.: 21 1015 4426
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝒮𝒶𝓃𝓉𝑒𝑒 𝒮𝓉𝓇𝑒𝑒𝓉 𝐵𝒶𝓇 (@santee_streetbar)
Κι εδώ συνεχίζουμε σε street λογική με το Santee να μας δίνει όλα όσα ζητάμε από ένα all day spot που ξεκινά τη μέρα του με καφεδάκια και μπραντσοτσιμπολογήματα, πριν πάμε για σβήσιμο με τα εκλεκτά και γλυκόπιοτα signature κοκτεϊλάκια του.
Πολύ δυνατές οι ομελέτες τους, ειδικά αυτή με το κοτόπουλο αλλά και η fitness με ασπράδι αυγού, μοτσαρέλα, καπνιστή γαλοπούλα και ντοματίνια.
Τα scrambled αυγουλάκια είναι από τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσεις ενώ και τα μπέικον benedict θα μιλήσουν με ερωτόλογα στην λιχούδικη καρδούλα σου. Μαζί με καφεδάκι υπολόγισε περί τα 12-14€ το άτομο.
Σαρανταπόρου 34, τηλ.:21 0572 4457
Το Sorriso σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή – και δεν είναι τυχαίο που η παρέα των σταθερών θαμώνων του μεγαλώνει διαρκώς, ειδικά όταν ανακαλύπτουν την όμορφη αυλή που κρύβεται στο πίσω μέρος του. Ένας προσεγμένος χώρος με σύγχρονη αισθητική, που σε υποδέχεται από το πρωί μέχρι το βράδυ με διάθεση ζεστή, ανεπιτήδευτη και φιλική.
Στον κατάλογο θα βρεις εκλεκτούς καφέδες, φρεσκοστυμμένους χυμούς και αντιοξειδωτικά ροφήματα για κάθε ώρα της ημέρας. Το μεγάλο του ατού, ωστόσο, είναι η αυλή του: καλά κρυμμένη από τη φασαρία και τους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης, προσφέρεται για χαλαρές καθημερινές στάσεις, κουβέντα με την παρέα και στιγμές ξεκούρασης σε ένα ζεστό, παρεΐστικο περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις αμέσως σαν στο σπίτι σου.
Eκεί μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό brunch με εξαιρετικές επιλογές όπως το toast scrambled avocado αλλά και την πολύ λαχταριστή κουακερόπιτα. Καφές και brunch στα 12-15€.
Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ. 210-5744060
Η «έπαυλη» της Αιμιλίου Βεάκη σε περιμένει στο νούμερο 36, μια ανάσα από τον σταθμό του μετρό στο Περιστέρι, έτοιμη να γίνει το καινούργιο σου στέκι. Το Manor House έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην υπόθεση «καφές», ψάχνοντας προσεκτικά και επιλέγοντας εκλεκτά χαρμάνια για όσους ξέρουν να εκτιμούν έναν πραγματικά καλό καφέ.
Κι αν πάλι ο καφές δεν είναι το φόρτε σου, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού ο κατάλογος διαθέτει αρκετές εναλλακτικές, από αρωματικά τσάγια και διάφορα ροφήματα μέχρι smoothies και φρεσκοστυμμένους χυμούς. Όταν πιάσουν οι ζέστες και ο καιρός το σηκώνει, το Manor House ανεβαίνει στην κορυφή των προτιμήσεων για ταρατσάτη έξοδο στα δυτικά προάστια, συνδυασμένη με Brunch και δη τα scrambled eggs και το avocado toast του καταλόγου. Έχει και ωραιότατη pinsa.
Λογαριασμός στα 12-15€ για καφέ και brunch.
Φραγκλίνου Ρούσβελτ 8, Περιστέρι, τηλ.: 2105785885
Το καινούργιο hot spot του Περιστερίου έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγο καιρό και, αν κρίνουμε από το hype που έχει δημιουργηθεί γύρω του, ήρθε για να μείνει. Από νωρίς το πρωί ανοίγει τις πόρτες του, όπως κάθε σωστό all day spot που σέβεται τον εαυτό του, και σερβίρει slabs –τις χαρακτηριστικές ορθογώνιες σαντουιτσάρες– μαζί με λαχταριστά soft cookies, ιδανικά για να συνοδεύσεις τον καφέ σου.
To Εast Deli με παστράμι μοσχαρίσιο, μετσοβόνε, πίκλα λάχανο, σπανάκι και miso mayo και το Ufo Terra με μανιτάρια, χαλούμι, ρόκα, miso mayo και ημίλιαστα ντοματίνια ξεχωρίζουν.
Καθώς η μέρα προχωρά και πέφτει το φως, το σκηνικό αλλάζει, ο φούρνος παίρνει μπρος και από μέσα του βγαίνουν εξαιρετικές πίτσες. Την ίδια ώρα, τα spritz πηγαινοέρχονται ασταμάτητα, δίνοντας στο μέρος τον απαραίτητο after work και βραδινό χαρακτήρα. Τα υπερχορταστικά σάντουιτς ξεκινούν από 7,5€.