Πέντε γλυκές γωνιές στου Ψυρρή

Βουτάμε σε λίμνες σιροπιών, κατεβάζουμε λαχταριστά μακαρόν και απολαμβάνουμε πλήθος παγωμένων ιταλικών γεύσεων στην πιάτσα του Ψυρρή.
Πέντε γλυκές γωνιές στου Ψυρρή
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Στην πλατεία Ηρώων βγαίνουν ολόφρεσκες ζουμερές σοκολατόπιτες, στην Αισχύλου σοροπιαστά γλυκά μοσχομυρίζουν όλο το τετράγωνο και στην Αθηνάς τα μακαρόν κάνουν πάρτι και είστε καλεσμένοι. Την ίδια στιγμή με θέα Ακρόπολη, το αυθεντικό ιταλικό gelato αποκτά… ελληνικό χαρακτήρα.

Βρισκόμαστε στου Ψυρρή, για όσους δεν το κατάλαβαν και ξεκινάμε την πιο γλυκιά βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή 
Αισχύλου 3, τηλ: 21 0324 5862

Ποιος δεν έχει αισθανθεί αυτή τη λιγούρα μετά το ξενύχτι που τον στέλνει να ψάχνει για γλυκό στο κέντρο; Όσοι ξέρουν, σπεύδουν στην πλατεία του Ψυρρή, όπου διανυκτερεύουν τα Σερμπέτια. Εδώ τα χειροποίητα εκμέκ,  τα καζάν ντιπί, οι σοκολατόπιτες, τα λουκουμάκια, οι μπισκοτόπιτες, το ραβανί και τα κιουνεφέ δίνουν και παίρνουν και συνοδεύονται από γενναίες δόσεις παγωτού καϊμάκι. Εμείς επιλέγουμε ένα «λίγο από όλα» (κανταϊφι, μπακλαβά κ.α.) και το απολαμβάνουμε σε δίσκο μαζί με μια χορταστική μπάλα παγωτό καϊμάκι.

Ζαχαροπλαστείο Lonis
Αθηνάς 7, τηλ: 2106466989

Μαζί με το «αδερφάκι» του στου Γκύζη, φημίζονται για τα καλύτερα μακαρόν της Αθήνας. Φήμη αληθής, αν θέλετε τη γνώμη μας, αφού εδώ τα λαχταριστά αυτά εδέσματα ετοιμάζονται με συνταγή του 1990, από 75% αμύγδαλο και 25% μαρέγκα και το αποτέλεσμα είναι κολασμένο. Πολύχρωμα, ανάλαφρα, αφράτα και λαχταριστά, τα μακαρόν του Λόνη είναι η πιο γλυκιά απόλαυση που μας βάζει σε πειρασμό κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να κατέβουμε στο μετρό του Μοναστηρακίου. Επίσης, εδώ θα βρείτε και θα δοκιμάσετε ωραιότατα cupcakes με πλούσιο γλάσο και λαχταριστά κωκάκια σε ποικιλία γεύσεων για κάθε ουρανίσκο.

Mattonella
Ερμού 82, Πλ. Μοναστηρακίου, τηλ: 2103251717

Αυθεντικές συνταγές ιταλικού gelato με θέα Ακρόπολη. Τι άλλο να ζητήσουμε; Το Mattonella μας καλύπτει πλήρως με δεκάδες γεύσεις που ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς παγωτο-λάτρεις. Ενδεικτικά, λατρεύουμε την γεύση μέντα, την σούπερ μαύρη σοκολάτα, το αψεγάδιαστο παγωτό φυστίκι, το φουντούκι και τα φρούτα του δάσους. Το Mattonella προσφέρει εξίσου λαχταριστά γλυκά, όπως εξαιρετικό μπανόφι και σούπερ τιραμισού.

Παγωτομάνια
Τάκη 21 (Αισώπου), τηλ: 2103230001

Το ιταλικό gelato, με την αυθεντική συνταγή που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, έφτασε στην Ελλάδα από την Παγωτομανία, που άνοιξε το πρώτο και… γουρλίδικό της κατάστημα στη γειτονιά του Ψυρρή πριν γεμίσει με τις λαχταριστές της γεύσεις διάφορες περιοχές της πόλης. Το clue της αλυσίδας είναι, ως γνωστόν, οι γεύσεις που μεταφέρουν τις αγαπημένες μας σοκολάτες στην πιο παγωμένη τους εκδοχή: kinder, Lila pause, Ferrero, nutella, bounty, μπανάνα και μπίτερ σοκολάτα είναι μερικές από τις αγαπημένες μας γεύσεις, τις οποίες συνδυάζουμε με λαχταριστές βάφλες για να… δέσει το γλυκό.

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ
Πλ. Ηρώων 1, τηλ: 210321 1323

Ζουμερές σοκολατόπιτες, πειραγμένες πορτοκαλόπιτες, κορμοί, προφιτερόλ, ανατολίτικα καζάν ντιμπί και κιουνεφέδες, μαστιχωτές κρέμες, old fashioned πάστες καλυμμένες με παγωτό και πάσης φύσεως σερμπέτια γεμίζουν με αρώματα την πλατεία Ηρώων. Υπεύθυνη για την γλυκιά αυτή επέλαση η Νάνσυ, η οποία κάθε μέρα ετοιμάζει και κάτι νέο για να μας κολάσει. Οι μερίδες είναι χορταστικότατες και ενδείκνυνται για παρέες, ενώ μην διστάσετε να ζητήσετε από το εξυπηρετικότατο προσωπικό πληροφορίες για το κάθε γλυκό. Θα σας πουν ό,τι θέλετε να ξέρετε για αυτό που δοκιμάζετε.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v