Ρομαντικό δείπνο: 6 value for money προτάσεις

Θέλετε να απολαύσετε ένα special δείπνο με το έτερον σας ήμισυ, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία; Έχουμε έξι ρομαντικές και «τίμιες» γευστικές προτάσεις.
Ρομαντικό δείπνο: 6 value for money προτάσεις

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Προ αμνημονεύτων χρόνων ένα «ρομαντικό» δείπνο συνήθως κόστιζε μια περιουσία σε εκείνον που το κερνούσε. Και σήμερα κοστίζει, είναι η αλήθεια, μιας και τα περισσότερα εστιατόρια που διαθέτουν τις βάσεις για αυτήν τη ρομαντζάδα (θέα, ατμόσφαιρα, γεύσεις) «χτυπάνε» τις τιμές.
Όμως υπάρχουν και επιλογές για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν (πολύ) ακριβά την λυπητερή και παράλληλα να απολαύσουν ένα καθωσπρέπει δείπνο με τον/την παρτενέρ τους. Έξι τέτοια εστιατόρια προτείνουμε παρακάτω. Σημειώστε ότι οι τιμές αφορούν γεύμα με δύο κυρίως, ορεκτικό, σαλάτα και γλυκό και ποτήρι ή μπουκάλι κρασί.


Φράγμα
Λίμνη Μαραθώνα (6 χλμ. από Αγ. Στέφανο), τηλ: 210 8143415


Ρομαντικό δείπνο με απαράμιλλη θέα, μίνι εκδρομική απόδραση από την αθηναϊκή βοή, νορμάλ τιμές δεδομένης της εμπειρίας που προσφέρει. Το Φράγμα στη λίμνη του Μαραθώνα απλώνει τα τραπέζια του με τα μακριά, λευκά τραπεζομάντηλα στο μπαλκονάκι που μοιάζει να κρέμεται πάνω από τα ακίνητα νερά της λίμνης και σερβίρει μεσογειακή κουζίνα με δημιουργικές πινελιές. Ικανοποιητικότατη και η λίστα κρασιών, με πολλές ελληνικές αλλά και διεθνείς ετικέτες και αρκετές επιλογές σε ποτήρι. Στα του μενού, θα δοκιμάσετε μπιφτέκι black angus με βούτυρο μυρωδικών, σαλάτα με καπνιστό σολομό και γλυκιά σάλτσα τσίλι, φιλετάκια χοιρινά με σάλτσα φέτας και ωραιότατες παπαρδέλες με προσούτο, μανούρι και μανιτάρια. Για ένα πλήρες γεύμα με σαλάτα, δύο κυρίως, γλυκό και κρασί, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά το… Φράγμα των 25-27€ ανά άτομο. Δείτε το μενού εδώ. 


Αθήρι
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983


Οι gourmet δημιουργίες του σεφ Αλέξη Καρδάση σερβίρονται σε ένα παλιό, όμορφα διατηρημένο και λιτά διακοσμημένο νεοκλασικό κτίριο στον Κεραμεικό. Τα τραπέζια είναι τοποθετημένα σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, ευνοώντας τις «πριβέ» κουβέντες, ενώ καιρού επιτρέποντος οι φουντωτές φυλλωσιές των δέντρων στην πανέμορφη αυλή φτιάχνουν κι εκεί ένα φουλ ρομαντικό σκηνικό. Ο κατάλογος είναι μικρός αλλά ικανοποιητικός, με πλούσια λίστα κρασιών και τακτικές αλλαγές στο μενού κάθε μήνα. Αυτήν την περίοδο, ξεχωρίζουμε το αρνάκι με πουρέ βερίκοκο και φύλο κρούστας, την χοιρινή πανσέτα μαγειρεμένη σε κενό αέρος με πουρέ πατάτας και την εξαιρετική crème brulee με πορτοκάλι και κάρδαμο. Υπολογίστε περί τα 25€ με 30€ το άτομο με μπουκάλι κρασί. Δείτε το τρέχον μενού εδώ.

Malvazia
Αγαθημέρου 1, Ρουφ, τηλ: 210 3417010


Ένα όμορφο παλιό κτίριο πίσω από το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί αυτό το εστιατόριο – ρομαντική απόδραση από το τσιμέντο τις γύρω περιοχής. Το στοιχείο της πέτρας μπλέκεται αρμονικά με το ξύλο και δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για ένα καθωσπρέπει δείπνο. Μάλιστα η οροφή του χώρου ανοίγει τους μήνες που ο καιρός το επιτρέπει, απογειώνοντας την εμπειρία. Το Malvazia «παίζει» με μεσογειακά υλικά για να φτιάξει ιδιαίτερες γεύσεις, όπως τα λουκουμαδάκια φέτας σε πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας και αφρό μαστίχας, η ρόκα με τα καραμελωμένα καρύδια και το μήλο ή το ριζότο με ποικιλία μανιταριών από τα Γρεβενά με θυμάρι και φρέσκο βούτυρο. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ ανά άτομο για πλήρες γεύμα με κρασί.

Ορίζοντες
Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ), τηλ. 210 7210701


Θέα, απερίγραπτη, Λυκαβηττός γαρ. Μενού, ό,τι πρέπει για δείπνο πριβέ, τιμές που δεν «καίνε» το πορτοφόλι. Οι Ορίζοντες περνούν με άριστα το τεστ τιμής/ποιότητας και προσφέρουν πέρα από την Αθήνα στο πιάτο, εκλεκτές μεσογειακές γεύσεις μέσα (και) από ένα σετ μενού που είναι άκρως ελκυστικό: Η πρόταση του σεφ Νίκου Μαγγανά (την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μύδια αχνιστά με κρασί chardonnay, φιλέτο κοτόπουλου γεμιστό με πιπεριά Φλωρίνης και σπανάκι σε σάλτσα με καπνιστό τυρί Μετσόβου, πορτοκαλόπιτα και λευκό ή κόκκινο κρασί (μπουκάλι). Για το σετ μενού το κόστος είναι 25€ ανά άτομο. Για ελεύθερη κατανάλωση θα πρέπει να υπολογίσετε τουλάχιστον 50€ ανά άτομο, με κρασί.


Τραίνο στο Ρουφ – Wagon Restaurant
Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, 210 5298922


Θέλετε θέατρο; Τσεκ. Φαγητό; Τσεκ. Κρασάκι; Τσεκ. Το θεατράλε σκηνικό που στήνει το «Τραίνο» μας ταξιδεύει σε περασμένες δεκαετίες με την ρετρό ατμόσφαιρά του και είναι ό,τι πρέπει για μια ρομαντική έξοδο με τα όλα της. Για ακόμα μια χρονιά, τα live είναι πολλά και απευθύνονται σε κάθε κοινό, ενώ καθημερινά ο chef προτείνει και μαγειρεύει νόστιμες μεσογειακές γεύσεις με αρκετά ευφάνταστα ονόματα, όπως λόγου χάρη τα φευγάτα μπιφτεκάκια, τα τυροπιτάκια του μηχανοδηγού με χωριάτικη ζύμη και τα ντακάκια της αποβάθρας. Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο.


Άνετον
Στρ. Λέκκα 19, Μαρούσι, τηλ: 2108066700


Σε ένα από τα πιο προσεγμένα εστιατόρια των Βορείων Προαστίων, ο Βασιλης Καλλίδης δημιουργεί γεύσεις βασισμένες στην ελληνική κουζίνα, προσθέτοντας ένα μοντέρνο twist. Η ατμόσφαιρα θυμίζει 60’s, ο χώρος είναι ό,τι πρέπει για ρομαντικό δείπνο: άνετος (όπως δηλώνει και το όνομά του), με χαμηλό φωτισμό και σοφτ μουσική. Στα του μενού, το ταρτάρ ψαριού είναι αδιαμφισβήτητο must, μαζί με τις πατάτες με αυγά και τυρί, όπως επίσης και τα σπαγγέτι με σπαράγγια και μυρωδικά, τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με πλιγούρι και δυόσμο και το φιλέτο μυλοκόπι Μεσογείου. Για ένα πλήρες γεύμα με (ποτήρι) κρασί, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 30€ ανά άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v