5 διευθύνσεις για κορυφαία πίτσα α λα ιταλικά

Πού θα βρείτε την πιο τραγανή πίτσα στο κέντρο, τον Πειραιά και τη Γλυφάδα; Φάγαμε τα pizza bars… με τα χέρια, και αναμεταδίδουμε.
5 διευθύνσεις για κορυφαία πίτσα α λα ιταλικά
Όταν μιλάμε για πίτσα, οι απόψεις διχάζονται σε δύο στρατόπεδα: Εκείνο των νοσταλγών της αφράτης πίτσας των παιδικών μας χρόνων, και εκείνο όσων υποστηρίζουν την αυθεντική ιταλική συνταγή, με τη λεπτή και τραγανή ζύμη. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το δεύτερο κερδίζει περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, με νέα pizza bars που ακολουθούν την συνταγή της ιταλικής παράδοσης να κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους. Πέντε από αυτά συγκεντρώσαμε παρακάτω, για να ξέρετε πού θα δοκιμάσετε την καλύτερη πίτσα με λεπτή ζύμη στην Αθήνα, αν ανήκετε στο δεύτερο γκρουπ.

Δείτε και την προηγούμενη λίστα μας, που περιλαμβάνει προτάσεις και για τα δύο γούστα - Η καλύτερη πίτσα στην Αθήνα σε 7 διευθύνσεις 

Sud Pizza Bar 
Ανδρούτσου 172, Πειραιάς

Ολοκαίνουρια άφιξη «κάτω στον Πειραιά», συνδυάζει λαχταριστή πίτσα με τραγανή ζύμη, ωραία κοκτέιλ και στιλάτο, minimal περιβάλλον. Η πίτσα ψήνεται σε φούρνο με πυρότουβλα, και γαρνίρεται με πολλές και ωραίες επιλογές που περιλαμβάνουν προσούτο, σπεκ, καλαβρέζικο σαλάμι, μοτσαρέλα, πεκορίνο, γκοργκοντζόλα. Οι μουσικές κινούνται σε mainstream μονοπάτια, και η ατμόσφαιρα είναι νεανική και funky. Όσο για τις τιμές; Από 7€ έως 11€ οι πίτσες, και 8-9€ τα κοκτέιλ. Οι γείτονες σημειώστε ότι κάνει και delivery.

Cantinetta 
Πανδώρας 14, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8941735

Μετρά κάτι λιγότερο από ένα χρόνο ζωής, και έχει ήδη κατακτήσει φανατικό κοινό που ορκίζεται στην θεϊκή, τραγανή του ζύμη και τις ευφάνταστες επιλογές υλικών που περιλαμβάνουν… ό,τι βάλει ο νους σας, από φρέσκα μανιτάρια και μπρόκολο μέχρι πατάτες και θαλασσινά. Η πίτσα ψήνεται στον ξυλόφουρνο, ενώ το μενού συμπληρώνουν ωραίες, αυθεντικά ιταλικές μακαρονάδες. Τις μέρες που ο ήλιος λάμπει, απλώνει και τραπεζάκια στον πεζόδρομο που το φιλοξενεί. Οι τιμές κυμαίνονται από 8,50€ έως 13,50€. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ.

Hug Pizza & Pasta Bar
Καρνεάδου 25-29, εµπορικό κέντρο Λαιµού, Κολωνάκι, τηλ. 210 7248916

Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός, ρουστίκ χώρος, με το ξύλο, την πέτρα και τους χαμηλούς φωτισμούς να κυριαρχούν, αυτό το νέο μικρούλι pizza bar στο Κολωνάκι έρχεται να κάνει την έκπληξη, παντρεύοντας τις ιταλικές συνταγές με ελληνικά τοπικά υλικά, σε ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα. Λεπτή και τραγανή ζύμη, και ευφάνταστοι συνδυασμοί υλικών για toppings είναι τα δυνατά σημεία της πίτσας του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την Πολίτικη, με κασέρι και σουτζούκι Μιράν και την Cipolle, με καραμελωμένα κρεμύδια, κοπανιστή, σύκα, καρύδια και φρέσκια ρόκα. Οι τιμές για τις πίτσες κυμαίνονται από 6€ έως 10€, και για τα κοκτέιλ στα 10€.  

Mystic Pizza
Εμμανουήλ Μπενάκη 76, Εξάρχεια, τηλ. 210 3839500, Φερεκύδου 2, Καλλιμάρμαρο, τηλ.: 210-9592092, Σαρανταπόρου 1 & Μεσογείων, Χολαργός, τηλ. 210 6545000

Δύο λέξεις μόνο: βιολογικά υλικά. Το "βαρύ πυροβολικό" της Mystic είναι η βιολογική πίτσα σε τρεις εκδοχές (Mystic Bio olive με τυρί, φρέσκια ντομάτα, φρέσκα μανιτάρια, ελιές, φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, ρίγανη, Mystic Bio green με τυρί, κολοκυθάκι, μελιτζάνα, μπρόκολο, καρότο, ελιές και Mystic Bio classic με τυρί, ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά). Και οι υπόλοιπες πίτσες, όμως δεν στερούνται πρωτοτυπίας, όπως η Popeye με σπανάκι, η Bloody Mary με σάλτσα ντομάτας και βότκα, η Jamaica με κοτόπουλο και ρούμι και η ινδική με κάρρυ. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15€ το άτομο.

Pizzeria dei Fratelli
Κράτητος 10 & Σπαθάρη, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9355220

«Μυστικό» των γειτόνων της, που έχει αρχίσει να διαδίδεται όλο και ταχύτερα τον τελευταίο καιρό, συνδυάζει στο μενού της αυθεντική ιταλική κουζίνα –οι μακαρονάδες αξίζουν μια και δυο και τρεις δοκιμές– και φανταστική πίτσα με λεπτή ζύμη. Δοκιμάστε την pancetta guanciale με σάλτσα φρέσκιας τομάτας, πανσέτα, μπέικον, φρέσκα μανιτάρια, μοτσαρέλα μπουφάλα, ελαιόλαδο και θυμάρι και εκείνη με την πάστα μαύρης τρούφας, προσούτο Πάρμας, μοτσαρέλα μπουφάλα, τοματάκια κονφί, φύλλα ρόκας και σταγόνες από λάδι τρούφας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 12-14€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v