7 εστιατόρια για καλό φαγητό στη Νέα Σμύρνη

Κεμπαμπτζίδικα και μπεργκεράδικα, οάσεις κρεατοφαγίας και συνεργατικά μεζεδοπωλεία: Γνωρίστε επτά εστιατόρια που μας ταΐζουν νόστιμα στη Νέα Σμύρνη.
7 εστιατόρια για καλό φαγητό στη Νέα Σμύρνη
του Γιώργου Κόκουβα

Παλιές αγαπημένες αυλίτσες με θρυλικά παϊδάκια, καινούριες αφίξεις με λαχταριστά burgers, γεύσεις από το Μεξικό και κεμπάπ από την Ανατολή, θαλασσινά μεζεδάκια και σπιτικές πίτες: Απ’ όλα έχει ο γευστικός μπαξές της Νέας Σμύρνης και εμείς συγκεντρώνουμε επτά από τις αγαπημένες μας γωνιές που… μας σπάνε τη μύτη και μας χορταίνουν εγγυημένα.

*Μυρτιά
Αϊδινίου 55, τηλ: 210 9370708
Η σκεπαστή αυλή σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Σμύρνης είναι το κοινό μυστικό όλων των καλοφαγάδων που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο «περιτύλιγμα» στις γεύσεις τους: Κλασικά τραπέζια ταβέρνας, παρεΐστικη ελληνική μουσική, old school service και καλοψημένα στοιχειώδης κατάλογος με έμφαση στα καλοψημένα κρεατικά. Στα συν οι μεγάλες μερίδες – τα παϊδάκια έρχονται… σε βουναλάκια, υπερ-χορταστικά και τα μπιφτέκια και οι μπριζόλες της Μυρτιάς – αλλά και οι κερασμένοι λουκουμάδες στο τέλος. Μια τηλεφωνική κράτηση προτού την επισκεφθείτε τα Σαββατοκύριακα δεν βλάπτει. Υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο.

*Μπαρμπαδήμος 
Αιγαίου & Σπαθάρη 2, Νέα Σμύρνη, 210 9347600

Απλό, μερακλίδικο και απολαυστικά ρετρό με τις επιγραφές «Σας συνιστώμεν» στο μενού και τις ταμπέλες «ποιότης εδεσμάτων» και «συστηματικόν κεμπαπτζίδικον» να φιγουράρουν πάνω από τα παραδοσιακά διακοσμητικά, το κεμπαπτζίδικο του Μπαρμπαδήμου στη Νέα Σμύρνη εστιάζει προφανώς στις ανατολίτικες γεύσεις και μας σερβίρει εκλεκτό σουτζούκι, φοβερό κεμπάπ σε διάφορες εκδοχές, «μπαστουρμά» καμήλας και σε σουβλάκι, «γιαουρτοσκόρδιον»-μπόμπα και τυλιχτές πίτες με κρέας της επιλογής σας, πατάτες και χοντρό αλάτι. Υπολογίστε περί τα 15€ ανά άτομο με κρασί.

*Bar.B.Q 
Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ: 210 9319675

Η κρεατοφαγία συναντά την πιο μοντέρνα εκδοχή της στη σάλα του Bar.B.Q, στα άνετα τραπέζια του οποίου καταφθάνουν ζουμερά burgers, rib eye από black angus, κλασικά μπιφτεκάκια, παϊδάκια κοτόπουλου με σπιτική BBQ σος, και παντσέτα 12 ωρών με σος από passion fruit και πουρέ σελινόριζας. Ενδιαφέρουσες επιλογές θα βρείτε και από θαλασσινά ή ορεκτικά, όπως τα ανατολίτικα πιτάκια ή τα τρία είδη λουκάνικου, αλλά και χορταστικές σαλάτες που σερβίρονται και σε μέγεθος κυρίως γεύματος. Υπολογίστε μαζί με κρασί περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

*Μασίνα 
Λεωφ. Συγγρού 133, τηλ: 2109313173

Μια μεγάλη παραδοσιακή ψησταριά φιλοξενεί πάνω της μεγάλη ποικιλία κρεατικών, που σιγοψήνονται για χάρη μας στα κάρβουνα και συνοδεύονται με ορεκτικά και γεύσεις βασισμένες σε οικογενειακές συνταγές από την Πελοπόννησο. Στον όμορφο καθαρό χώρο της Μασίνας, που συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με μοντέρνο design, θα απολαύσετε εκλεκτό σουβλάκι, μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας, χοιρινά κοψίδια, χορταστικές ποικιλίες δύο ατόμων και σαλάτες με σπιτικές σος, όλα συνοδευμένα με ζυμωτά πιτάκια – λευκά ή σικάλεως. Κλείστε το γεύμα με εκμέκ, καρυδόπιτα ή φρέσκο χειροποίητο παγωτό και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε με τον λογαριασμό που δύσκολα θα ξεπεράσει τα 12€ κατ’ άτομο.

*Amigos All Day Mexican Restaurant Bar 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, τηλ: 2109332220

Γνωστή και ως «Vamos Amigos», η μεξικάνικη γωνιά της Νέας Σμύρνης μυρίζει… τεκίλα από μακριά, και φροντίζει να την συνοδεύσει με κλασικά πιάτα από την λατινική Αμερική, από fajitas και χειροποίητα burritos μέχρι καυτερό chili con carne και γενναιόδωρες μερίδες συνταγών με tex mex και ευρωπαϊκές επιρροές. Σημειώστε ότι στο μπροστινό μέρος λειτουργεί tequila bar με ξεχωριστές μαργαρίτες, ενώ κάθε Τετάρτη οργανώνεται φιέστα με live salsa και άφθονο… μάδημα μαργαρίτας με 4€. Για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

*Σαΐτες 
Ιωνίας 45, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2110122594

Έχει και η Νέα Σμύρνη το δικό της συνεργατικό στέκι: Η κολλεκτίβα που ακούει στο όνομα «Σαΐτες» διαθέτει απλό «handmade» χώρο με ξύλινες μπάρες, βιβλιοθήκη, ατμοσφαιρικό φωτισμό, αλλά και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο με θέα στο πάρκο. Εδώ θα απολαύσετε λίγους αλλά καλούς σπιτικούς μεζέδες με πρώτες ύλες από μικρούς έλληνες παραγωγούς, όπως σπετζοφάι, ρεβίθια με λουκάνικα, αλμυρά muffins, σπιτικές πίτες, φακοσαλάτα, χταποδάκι, κοκκινιστά και σουτζουκοπιτάκια σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 3-6€. Θα τα συνοδεύσετε με τα καλοκαιρινά κοκτέιλ του μαγαζιού, από μοχίτο ως… ρακίτο, με ρακή, που στοιχίζουν 6€. Υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο για τσιμπολόγημα με ποτήρι κρασί.

*Barrow Burger Bar 
Ειρήνης 2 (25ης Μαρτίου), Νέα Σμύρνη, τηλ: 2111844085

Άνετα τραπεζάκια στον μοντέρνο εσωτερικό χώρο με το βιομηχανικό design αλλά και ξύλινοι πάγκοι στο πεζοδρόμιο αποτελούν τον «καμβά» όπου ο σεφ του Barrow… ζωγραφίζει αλά αμερικανικά: Όσοι δοκίμασαν τις γεύσεις, μιλούν για μερικά από τα πιο εθιστικά burgers της πόλης και πίνουν νερό (ή κρύα μπύρα) στο όνομα του rooster burger με καπνιστά καραμελωμένα κρεμμύδια, έμενταλ και μπέικον, του mushroom burger με κρεμώδες τσένταρ και την πρωτότυπη coke cola bbq sauce, αλλά και του κλασικού «tiny» burger για όσους δεν πεινούν πολύ. Οι τηγανητές πατάτες είναι λαχταριστές και έρχονται σε διαφορετική μορφή και περιτύλιγμα ανάλογα με το burger – sticks, κλασικές, χωριάτικες, στρογγυλά chips ή flakes, σε καλαθάκι ή… ποτήρι. Στο μενού περιλαμβάνονται επίσης rib steak από black angus και tri-tip sirloin, καθώς και σάντουιτς με rib eye strips. Οι τιμές είναι οικονομικότατες – υπολογίστε περί τα 15 κατ’ άτομο για μερίδα με πατάτες, σαλάτα και μπύρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v