Μεξικάνικο στην Αθήνα: Οι διευθύνσεις που «καίνε»

Chilli con carne, enchiladas, burittos, guacamole, nachos. Γυρνάμε τα μεξικάνικα εστιατόρια της πόλης, καίμε τους ουρανίσκους μας και προτείνουμε τις καλύτερες διευθύνσεις.
Μεξικάνικο στην Αθήνα: Οι διευθύνσεις που «καίνε»
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Συγκριτικά με άλλες διεθνείς κουζίνες, η μεξικάνικη είναι από τις περισσότερο… αδικημένες ποσοτικά, μιας και τα εστιατόρια τα οποία την εκπροσωπούν επαρκώς δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα που θα καταγράφαμε, λόγου χάρη, για την κινέζικη κουζίνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές που έχουμε για να απολαύσουμε μια πικάντικη enchilada ή ένα χορταστικό burrito σε Αθήνα και προάστια είναι αρκετές και σίγουρα στέκονται στο ύψος των καυτερών περιστάσεων.

Rincon Mexicano
Δημητρακοπούλου 5, Μακρυγιάννη, τηλ.: 211 4054659, 6933354265

Ένα μικροσκοπικό ταβερνάκι στο Κουκάκι, όπου η κυρία Ines μαγειρεύει τις νοστιμιές της πατρίδας της στην κουζίνα που θα μπορούσε να είναι εκείνη του σπιτιού της, είναι ίσως το πιο αυθεντικό μεξικάνικο εστιατόριο της πόλης. Εδώ θα δοκιμάσετε εξαιρετικό mole poblano –κοτόπουλο με σως σοκολάτας– το εθνικό πιάτο του Μεξικού, που παραδόξως δεν έχουμε συναντήσει σε κανένα άλλο μεξικάνικο της πόλης, καθώς επίσης και «δυνατά» burrito, λαχταριστό chile relleno (πιπεριά γεμιστή με τυρί και κρέας) και tacos. Σημειώστε τέλος, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την εκπληκτική guacamole, η οποία φτιάχνεται από φρέσκο αβοκάντο. Οι "απαραίτητες" συνοδευτικές μαργαρίτες είναι επίσης πολύ καλές. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με μαργαρίτα, θα πληρώσετε περί τα 15€.

Μεξικάνος
Ευδήλου 15, Γουδή, τηλ.: 2107716900

Στο cosy και φιλόξενο αυτό μεξικάνικο ταβερνείο, η ατμόσφαιρα μας ταξιδεύει αμέσως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με πολύχρωμες σαύρες στους κιτρινωπούς τοίχους, πράσινα τραπεζάκια διάχυτα στον χώρο και διακοσμητικά καπέλα των Μάγιας και των Αζτέκων. Το κοτόπουλο με σάλτσα τεκίλας και οι quesadillas είναι αναμφίβολα τα highlight του μαγαζιού, ενώ εξίσου λαχταριστές (αν και καυτερές) είναι οι enchiladas με πιπεριές chipotle. Στα must εδώ η εκπληκτική του μαργαρίτα σε διάφορες γεύσεις (φράουλα, λεμόνι, μάνγκο), όπως επίσης και οι σάλτσες guacamole και sour cream. Υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των cocktails. Τις Πέμπτες, ο Μεξικάνος για κάθε δύο μαργαρίτες λεμόνι σας κερνά ακόμα μία, ενώ τα Παρασκευοσαββατοκύριακα επιλεγμένα πιάτα εκτός μενού προσφέρονται δωρεάν προς δοκιμή.

Ancho Mexican Grill
Γυφτοπούλου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801097

Το όνομα της αποξηραμένης πιπεριάς Poblano (chile ancho) δανείζεται αυτό εδώ το μεξικάνικο grill στην πιάτσα του Χαλανδρίου και καταφέρνει να σταθεί στο ύψος (και στην… κάψα) των περιστάσεων περίφημα. Το μενού είναι σχετικά περιορισμένο και επιτρέπει πειραματισμούς: επιλέγετε τη βάση που θέλετε (burrito, tacos, nachos και σαλάτα), προσθέτετε την γέμιση (μοσχαράκι στη γάστρα, παραδοσιακό μοσχάρι, chilli con carne κτλ.) και ολοκληρώνετε το πικάντικο έγκλημα με την απαραίτητη σάλτσα (η guacamole είναι από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει). Υπολογίστε περί τα 12€ ανά άτομο συνοδεία φοβερής μαργαρίτας (5€).

El Taco Bueno (El taco Bueno, Εθ. Αντιστάσεως & Ψαρών 1, Χαλάνδρι Τηλ.: 210-6840460, El taco bueno autentico, Αριστοτέλους 84, Χαλάνδρι Τηλ.: 210-6813787, El taco bueno delivery, Τηλ.: 210-6800662-3)

Η μεξικάνικη τριάδα του Χαλανδρίου ακούει στο όνομα El taco bueno και υποδέχεται τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων σε τρία σημεία της περιοχής. Κάθε χώρος χαρακτηρίζεται από τα έντονα ποπ χρώματα (πράσινο και κόκκινο με τις απαραίτητες ethnic πινελιές) που έχουμε ταυτίσει με την μεξικάνικη γαστριμαργική κουλτούρα. Προσωπική μας αγαπημένη γωνία, ο μικρός χαριτωμένος κήπος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. H seniora Soula θα σας μαγειρέψει με μεράκι και σε γενναίες ποσότητες (το εννοούμε, οι μερίδες είναι τεράστιες) την αφρόκρεμα των μεξικάνικων γεύσεων. Δοκιμάστε οπωσδήποτε House Salad με κοτόποπουλο ή χοιρινό, μαρούλι και γλυκό καλαμπόκι και συνεχίστε με κάποιο από τα λαχταριστά burritos (κορυφαία επιλογή το Ranchero με σάλτσα του σεφ, λιωμένο τυρί, κοτόπουλο και ντομάτα). Για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα θα πληρώσετε περί τα 25€ ανά άτομο. Ενδείκνυται να είστε μεγάλη παρέα, για να σας έρθουν πιο οικονομικά τα γιγαντιαία πιάτα.

Dos Hermanos
Κυριαζή 24, Κηφισιά, τηλ: 210 8087906 - 210 8017337


Στο κέντρο της Κηφισιάς, το Dos Hermanos, ένα από τα πρώτα μεξικάνικα της πόλης, σερβίρει σε έναν καλαίσθητο και cosy χώρο με κήπο, και μοντέρνες πινελιές διακόσμησης προσεγμένα πιάτα αυθεντικής μεξικάνικης κουζίνας. Αφού καθίσετε στα άνετα τραπέζια του και σας κεράσουν ολόφρεσκα νάτσος για να ανοίξει η όρεξη, προετοιμαστείτε να φάτε… καλά, καθώς και εδώ οι μερίδες είναι χορταστικότατες. Η σαλάτα μεξικάνα με κόκκινο λάχανο, ντομάτα, πιπεριά, αβοκάντο και παρμεζάνα είναι εξαιρετική, ενώ εξίσου νόστιμη είναι και η κακτοσαλάτα με τρυφερά κομμάτια κάκτου (μη σας παραξενεύει, είναι σαν τουρσί) η οποία σερβίρεται σε τραγανή τορτίγια. Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε την Jumbo Quesadilla με ψητό κοτόπουλο και φρέσκια guacamole, ενώ για κυρίως δοκιμάστε οπωσδήποτε την σπεσιαλιτέ τους: Enchiladas με μοσχάρι, γαρνιρισμένες με τυρί στο φούρνο συνοδευόμενες από sour cream. Στο Dos Hermanos θα φάτε του σκασμού και μαζί με μια μαργαρίτα (πολύ καλή αναλογία τεκίλας-χυμού) θα πληρώσετε κάτι λιγότερο από 25€ ανά άτομο. Σημειώστε επίσης ότι μπορείτε να επιλέξετε και οικονομικά set menu τριών πιάτων με 15€, 17€ και 18€, ενώ τα παρασκευοσάββατα έχει live με χορούς latin και salsa.

Aztec
Κύπρου 20 & Δαβάκη, Νέα Ερυθραία, τηλ: 210 6253468

Ακόμα ένα «ιστορικό» μεξικάνικο των Βορείων Προαστίων, το Aztec μετακόμισε πρόσφατα σε νέο χώρο, έριξε τις τιμές του και ενσωμάτωσε στο μενού μερικά πιάτα αμερικάνικης και ευρωπαϊκής κουζίνας, χωρίς όμως να ξεχάσει τις… μεξικάνικες καταβολές του. Εξαιρετικά για να ανοίξει η όρεξη τα νάτσος Κολοράντο περιχυμένα με τσένταρ, κιμά και sour cream, καθώς επίσης και το guacamole το οποίο ενδείκνυται για ατελείωτες… βουτιές με τορτίγια τσιπς. Πολύ καλή η mixed σαλάτα με ποικιλία από μαρούλια, τσένταρ, πιπεριές, καλαμπόκι και σάλτσα ραντσέρα σε φωλιά από τορτίγια, ενώ στα κυρίως ξεχωρίσαμε το έξτρα καυτερό τσίλι κον κάρνε και την σούπερ enchilada με γέμιση μοσχάρι. Συνοδέψτε το γεύμα σας με μια μαργαρίτα λεμόνι και ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25€ ανά άτομο.

Οι υπόλοιπες διευθύνσεις
Το Santa Fe στο Χαλάνδρι αποδεικνύει εμπράκτως ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει αέρα… μεξικάνικο, όντας το τέταρτο εστιατόριο που ντύνεται στα χρώματα αυτά. Υπολογίστε περί τα 30€ ανά άτομο με μαργαρίτα.Τα… δίδυμα Amigos σε Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα διαθέτουν όμορφη ατμόσφαιρα που σε βάζει στο κλίμα και εξίσου νόστιμα πιάτα. Εκεί ή τιμή είναι περί τα 25€ ανά άτομο με μαργαρίτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v