Τα 10 top μέρη για τηγανητές πατάτες

Λεπτές, χοντροκομμένες, αλατισμένες, με σος ή σκέτες, σε κάθε περίπτωση λαχταριστές. Ανεβάζουμε χοληστερίνη και απολαμβάνουμε top τηγανητές πατάτες σε 10 διευθύνσεις.
Τα 10 top μέρη για τηγανητές πατάτες
Μπορεί να στέκονται στην… σκιά των κυρίως πιάτων, όμως οι τηγανητές πατάτες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας ορεκτικά. Και ως τέτοια έχουμε την απαίτηση να είναι γευστικά άψογες, τραγανές και μοσχομυριστές.

Παρακάτω προτείνουμε δέκα διευθύνσεις που φημίζονται για τις λαχταριστές τους τηγανητές πατάτες. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Εμάς τουλάχιστον μας έπεισε και ετοιμαζόμαστε για πολλές ακόμα. 

T.G.I Fridays
Δύο λέξεις αρκούν: Potato twisters. Ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες, οι οποίες περιχύνονται με queso cheese σως και sour cream σως και γαρνίρονται με τυρί Monterey Jack και pico de gallo. Μπορεί να ανήκουν στα ορεκτικά, όμως άνετα θα τις τρώγαμε και για… κυρίως. 

Burger Joint
 
Λεπτές, φρεσκοκομμένες, τραγανές, λαχταριστές οι πατάτες του αγαπημένου μας μπεργκεράδικου, συνοδεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λαχταριστά του burgers. Δοκιμάστε τις επίσης με λιωμένο τσένταρ και καπνιστό bacon ή με fondue από Fontina και τρούφα για μια γευστική εμπειρία που θα σας απογειώσει. 

Kozi’s
Φρέσκες, χοντροκομμένες σε ροδέλες και αρκετά τραγανές, οι τηγανιτές πατάτες του Kozi’s στα Μελίσσια αποτελούν την καλύτερη συνοδεία για τα εκπληκτικά του burger, αλλά μπορούν κάλλιστα να καταναλωθούν και μόνες τους, συνοδεία μπόλικου χοντροκομμένου αλατιού ή σος βούτυρο και μέλι.


Base Grill 
Το κορυφαίο κρεατοφαγικό στέκι του Περιστερίου, μας συνέστησε εκ νέου τον όρο «πατάτα τηγανιτή» βάζοντας στο παιχνίδι και τέσσερα αυγά – μάτια. Έχετε λοιπόν μια «φωλίτσα» με λεπτοκομμένες (τύπου «μακαρόνι») πατάτες τηγανιτές, οι οποίες υποδέχονται μετά χαράς από πάνω τους τα αυγά σε ένα πιάτο – πανδαισία γεύσης. Έξτρα πόντους χοληστερίνης και γεύσης για όσους παραγγείλουν μια έξτρα φέτα και τα συνδυάσουν. Οι «κανονικές» λεπτοκομμένες πατάτες που συνοδεύουν τα εκπληκτικά κρέατα, τώρα είναι εξίσου τραγανές και νόστιμες.
 

Σανέλ 
Ακόμα μια εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος, αυτή τη φορά από την δημοφιλή ταβέρνα στην πλατεία Χαλανδρίου, η οποία σερβίρει πατάτες τηγανιτές κομμένες στο χέρι α λα… μπολονέζ με κιμά και τριμμένη φέτα. Τα υλικά παντρεύονται μεταξύ τους τέλεια και το αποτέλεσμα δικαιώνει και τον πιο απαιτητικό πατατολάτρη. 

New York Sandwiches
Ολόφρεσκες, κομμένες στο χέρι με τη φλούδα τους οι πατάτες του αθηναϊκού «σαντουϊτσάδικου» συνοδεύουν άψογα τα πιάτα του μενού, αλλά τρώγονται και μόνες τους εξίσου εύκολα. Δοκιμάστε τις σκέτες ή με σως τυριού και ξεροψημένο bacon.


Πιάτσα Καλαμάκι 
Αλυσίδα «γκουρμέ» σουβλατζίδικων η οποία φημίζεται πέρα από το πολύ καλό της σουβλάκι και για τις εξαιρετικές της τηγανητές πατάτες. Φρέσκιες, χωρίς περίσσια λαδιού, κομμένες στο χέρι σε στυλ παραλληλόγραμου, πασπαλισμένες με αλατάκι και ρίγανη και σερβιρισμένες με τη σέσουλα στο τραπέζι σας. Απόλαυση.


McDonald’s
Ναι, δεν είναι φρέσκιες. Ναι, δεν είναι κομμένες στο χέρι. Όμως είναι πεντανόστιμες, τραγανές και με όσο αλάτι χρειάζεται για να απογειώσει τη γεύση τους. Είναι, ίσως, οι καλύτερες τηγανητές πατάτες που θα φάτε σε fast food. Αν τις πετύχετε μόλις έχουν βγει από το λάδι υπολογίστε έξτρα πόντους στη γεύση. Must η συνοδεία τους με BBQ σος ή κάρυ για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.


Άνετον 
Το εστιατόριο του Αμαρουσίου, σερβίρει τις εκπληκτικές τηγανιτές πατάτες του σε μια… γενναία μερίδα, λεπτοκομμένες και ολόφρεσκες, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε το topping τους μεταξύ φέτας ή τηγανητό αυγό ελευθέρας βοσκής. Και οι 2 επιλογές είναι απογειωτικές γευστικά. 

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη
Τραγανές και λεπτοκομμένες, με αλάτι και ρίγανη, οι πατάτες του «Καλωσορίσματος» στην Κηφισιά συνοδεύουν τα εξαιρετικά πιάτα του εστιατορίου όπως το κατσικάκι λαδορίγανη, αλλά καταναλώνονται… άφοβα και μόνες τους σε μερίδα.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v