Πέντε νόστιμα μεζεδοπωλεία για το Σαββατόβραδο

Πειραιάς, Πετράλωνα, Μεταξουργείο, Νέα Μάκρη. Αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε νόστιμους μεζέδες σε πέντε συμπαθέστατα μεζεδοπωλεία.
Πέντε νόστιμα μεζεδοπωλεία για το Σαββατόβραδο
Πιπεράτα αλλαντικά ή χταποδάκι στη σχάρα; Μανιτάρια με απάκι ή μοσχομυριστά μπουτάκια κοτόπουλου; Ούζο ή τσίπουρο; Μήπως καλύτερα χύμα κρασί; Αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε τον καλοκαιρινό ήλιο σε πέντε αγαπημένα μεζεδοπωλεία.

Belle Amie
Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, τηλ: 21 04175740

Στο υπέροχο νεοκλασικό που προ δεκαετιών έκανε… τραγούδι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, θα καθίσετε στα «αριστοκρατικά» τραπέζια, θα θαυμάσετε τον αναπαλαιωμένο διάκοσμο και θα αρχίσετε τις δοκιμές: Κρητικό κατσικάκι, σπιτικά αλλαντικά από τη Θράκη, φακή από τα Επτάνησα, αλίπαστα από την Χαλκιδική, γλυκά και σπιτικές μαρμελάδες από τη Θεσσαλία και δεκάδες ακόμα μεζέδες από όλη την Ελλάδα βρίσκονται στον κατάλογο του Belle Amie. Συνοδέψτε τους μεζέδες με διάφορες ετικέτες ούζου, ή και με ελληνικά κοκτέιλ, αν προτιμάτε την μιξολογία αντί της απόσταξης. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα λογικά 12-15€ κατ’ άτομο.

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ: 211 1834789

Ακριβώς απέναντι από την Πλατεία Αυδή, το πάλαι ποτέ καφενείο που λεγόταν Μπαχάμες, διατήρησε την διακόσμηση και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, άλλαξε όνομα, και μετατράπηκε σε ένα από τα καλύτερα και οικονομικότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας. Στα highlights του καταλόγου περιλαμβάνονται οι παπαρδέλες με καβουρμά, τα μοσχαρίσια μάγουλα στη λαδόκολλα και τα μανιτάρια με απάκι. Συνοδεύουμε με μια από τις πολλές ποικιλίες χύμα κρασιού, τσίπουρο ή ουζάκι και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 15€ ανά άτομο.

Αντέτι
Τρώων 53, Πετράλωνα, τηλ.: 6972 278478

Απλώνει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο έξω από τις μεγάλες τζαμαρίες του και σερβίρει τίμια –και φτηνά– μεζεδάκια που συνοδεύουν ιδανικά τα ουζάκια μας, χωρίς να αποτελούν γευστική αποκάλυψη για τον ουρανίσκο. Στα προτεινόμενα σημειώστε την πικάντικη μελιτζανοσαλάτα και τα μπουτάκια κοτόπουλου με ψητό ταλαγάνι. Για μερικά καραφάκια ούζο συν 4-5 μεζεδάκια, θα υπολογίσετε περί τα 10€ το άτομο.

Cabezon
Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο
Στο μεταίχμιο Μεταξουργείου και Γκαζιού, μια αυλή έφερε εναλλακτικό, χαλαρό αέρα στις παρυφές της πιο mainstream περιοχής, απλώνοντας τραπεζάκια κάτω από τα ψηλά χάντρα, στον στρωμένο με χαλίκι υπαίθριο χώρο. Εκεί θα πετύχετε και live βραδιές, με νότες από ακορντεόν ως και μπουζούκι για να συνοδεύσετε με ρεμπέτικους ήχους την φθηνή μπύρα (3€) και τους λαχταριστούς μεζέδες – εγγυημένη επιλογή τα κεφτεδάκια. Η παρέα που διαχειρίζεται το Καμπεθόν (που στα ισπανικά σημαίνει… κεφάλας) δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα τοπικά προϊόντα – θα βρείτε μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, ωραίο κρασί και πιάτα με υλικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Αλφαβητάρι της Γεύσης
Λεωφ. Ποσειδώνος 16, Νέα Μάκρη, τηλ: 22940 90057

Το όμορφο Αλφαβητάρι της Γεύσης, επάνω στην παραλία της Νέας Μάκρης, είναι ό,τι πρέπει για μια ηλιόλουστη μονοήμερη γεμάτη άρωμα από θάλασσα που ανακατεύεται ευχάριστα με τις μυρωδιές των μπαχαρικών που ξεχύνονται από την κουζίνα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει θαλασσινούς μεζέδες όπως καλαμαράκι γεμιστό με κουκουνάρι, σταφίδα, κρεμμύδι, άνηθο και χταπόδι Τσιλαβιά (συνταγή από τη Μάκρη της Μικράς Ασίας, με κρεμμύδι, δάφνη και ντομάτα). Συνοδεύετε με ουζάκι ή τσίπουρο, που διατίθενται σε ικανοποιητική ποικιλία και ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ ανά άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v