Catering: Πόσο θα μου κοστίσει;

Catering για γάμους, βαπτίσεις, παιδικά πάρτι, επαγγελματικές συνεστιάσεις και εκδηλώσεις. Τι περιλαμβάνουν και πόσο θα σας κοστίσουν;
Catering: Πόσο θα μου κοστίσει;
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σε περιπτώσεις γάμου ή βαφτισίων, συνήθως το catering αποτελεί την πλέον δημοφιλή λύση για την γευστική ικανοποίηση των προσκεκλημένων. Παράλληλα, αποτελεί μια καλή εναλλακτική - αν και όχι τόσο οικονομική - για να καλύψετε γευστικά μια κατ'οίκον συγκέντρωση επαγγελματικής ή ψυχαγωγικής φύσης, χωρίς να "πήξετε" με τις προετοιμασίες και το μαγείρεμα των πιάτων.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε εάν θέλετε finger good που είναι ευέλικτο σε ένα μπουφέ, αφήνοντας την δυνατότητα στους καλεσμένους σας να μετακινούνται μέσα στον χώρο και να συναναστρέφονται μεταξύ τους ή ένα ολοκληρωμένο γεύμα με ορεκτικά, κυρίως πιάτα, γλυκά ή ακόμα και ποτά.

Συνήθως το δεύτερο αφορά πιο… grande εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμου ή βαφτίσια και φυσικά θα σας κοστίσει παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια έχετε την επιλογή να διαμορφώσετε εσείς το μενού σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας, κάτι που μπορείτε να κάνετε με οποιαδήποτε εταιρεία και αν διαλέξετε να αναλάβει την γευστική κάλυψη της εκδήλωσης/συγκέντρωσης.

Εάν θελήσετε τώρα να δώσετε μια νότα πολυτέλειας ή απλά περισσότερη άνεση στον εαυτό σας και στους προσκεκλημένους σας την βραδιά εκείνη, οι πιο πολλές εταιρίες παρέχουν και βοηθητικό προσωπικό, όπως σερβιτόρους, barmen, DJ, καθώς και πλήρη κάβα, σερβίτσια, ακόμη και τραπέζια και καρέκλες.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να φροντίσουν εκείνοι εξ ολοκλήρου τη διακόσμηση της εκδήλωσής σας, με φινέτσα και φαντασία στην διακόσμηση του μπουφέ, στο στρώσιμο του τραπεζιού, καθώς και στον όλο στολισμό του χώρου της εκδήλωσης με φαναράκια, κεριά, συνθέσεις λουλουδιών, κατασκευές από μπαλόνια, τραπεζάκια ευχών και διάφορα άλλα.

Σημειώστε τέλος, ότι στα περισσότερα catering οι πρόσθετες υπηρεσίες όπως πορσελάνινα σερβίτσια, καθίσματα, διακόσμηση, ποτά διατίθενται κατόπιν συνεννόησης και χρεώνονται έξτρα. Τα ποτά βέβαια μπορείτε να τα προμηθευτείτε και μόνοι σας, αν θέλετε να αποφύγετε την οικονομική επιβάρυνση και η… λυπητερή να σας βγει πιο οικονομική.

Πόσο θα μου κοστίσει;
Όπως αναφέραμε πιο πάνω το τελικό κόστος εξαρτάται τόσο από το μενού που θα διαλέξετε, όσο και από τα… extras για τα οποία θα συνεννοηθείτε με την εκάστοτε εταιρεία για να σας καλύψει (cocktails, στολισμός, σερβιτόροι κτλ.).

Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε να έχετε μια γενική εικόνα για το πόσο θα σας κοστίσει ανά άτομο η κάλυψη με catering της εκδήλωσης, συγκεντρώσαμε μερικές από τις τρέχουσες προσφορές των εταιρειών του χώρου.

* Delichef. Η εταιρεία προσφέρει ευρεία γκάμα για finger food, δεξιώσεις γάμου και δεξιώσεις βάφτισης. Ενδεικτικά, για όρθιο finger food cocktail έξω από την εκκλησία το κόστος κυμαίνεται από 6-11€ ανά άτομο (ελάχιστη παραγγελία για 100 άτομα), ενώ για την δεξίωση γάμου σε καθιστό buffet το κόστος ανέρχεται στα 25€ ανά άτομο. Τέλος, για γιορτή σε σπίτι ή στο γραφείο με σαλάτες, ζεστά/κρύα εδέσματα και κρεατικά το κόστος ανέρχεται στα 12€ ανά άτομο. Σε περίπτωση που θελήσετε σερβιτόρο για την εξυπηρέτηση των καλεσμένων σας, υπάρχει επιβάρυνση 70€ ανά σερβιτόρο. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Δείτε εδώ όλα τα διαθέσιμα πακέτα της εταιρείας.

* Premier Catering. Για ένα πλήρες μενού βάπτισης έξω από την εκκλησία με κρύα και ζεστά πιάτα, open bar και γλυκά, η εταιρεία διαθέτει πακέτο προσφοράς το οποίο κοστολογείται στα 10€ ανά άτομο χωρίς ΦΠΑ. Αν τώρα ενδιαφέρεστε να καλύψετε γευστικά τον γάμο σας, αλλά να βρεθείτε και στον κατάλληλο χώρο για να γιορτάσετε την ιδιαίτερη αυτή στιγμή, τότε το πακέτο για γαμήλιο πάρτι σε παραλιακό club στη Νέα Μάκρη κοστίζει 25€ ανά άτομο χωρίς ΦΠΑ (ελάχιστος αριθμός ατόμων 180) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 10 είδη μπουφέ, όλα τα απαραίτητα έπιπλα, καναπέδες και barstools, βιβλίο ευχών, σαμπάνια για το νυφικό τραπέζι, ελεύθερη κατανάλωση κρασιών και αναψυκτικών και σερβιτόρους/μαιτρ. Δείτε όλες τις προσφορές του catering εδώ.

* Ζαχαράκης. Πληθώρα μενού με finger food/ cocktail, μπουφέ καθιστό, κάλυψη εκδηλώσεων και παιδικών πάρτι προσφέρει η εν λόγω εταιρεία. Ενδεικτικά, η κάλυψη μιας δεξίωσης για γάμο/βάπτιση/ events με μενού μπουφέ καθιστό με ποικιλία πιάτων (ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως, γλυκά) θα σας κοστίσει 23€ ανά άτομο, ενώ για ένα πλήρες σερβιριστό μενού το κόστος ανέρχεται στα 19€ ανά άτομο. Δείτε τι περιλαμβάνει το εκάστοτε μενού εδώ. 

* Petit Catering. Το μενού γάμου με πλήρη γευστική… κάλυψη (σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, επιδόρπια γαρνιτούρες), συμπεριλαμβανομένων ποτών, εξοπλισμού και σερβιτόρων θα σας κοστίσει 21€ ανά άτομο με ΦΠΑ για τις ημέρες Παρασκευή και Κυριακή με ελάχιστο αριθμό ατόμων τα 250 (δείτε το μενού εδώ, ενώ αν θέλετε να οργανώσετε ένα μενού βάπτισης στο σπίτι (μέχρι 50 άτομα) με ζεστά και κρύα ορεκτικά (δείτε εδώ ποια συμπεριλαμβάνονται) το κόστος ανέρχεται στα 347€ για παράδοση εντός Αθηνών. Δείτε όλες τις διαθέσιμες προσφορές της εταιρείας εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v