6 καινούρια μέρη για λαχταριστά burgers στην Αθήνα

Το καλύτερο chicken burger της πόλης, το πιο καυτερό μπιφτέκι, το πιο οικονομικό street food του κέντρου και όλες οι νέες γωνιές για να… γουρουνιάσετε αλά αμερικάνικα.
6 καινούρια μέρη για λαχταριστά burgers στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Τα τελευταία χρόνια η «αγορά» του αθηναϊκού burger είχε φτάσει σε ένα σημείο σταθεροποίησης των αξιών: Για απόλυτα ζουμερά burger εμπιστευόμασταν το Juicy Grill στον Χολαργό ή το Colibri στο Μετς, αν θέλαμε κάτι πιο εναλλακτικό επιλέγαμε τη φρέσκια άφιξη του New York Sandwiches και για αν είχαμε διάθεση για μίνι εξόρμηση, φτάνουμε μέχρι την πεντανόστιμη «φωλιά» του Kozi’s στα Μελίσσια.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, οι ολοκαίνουριες επιλογές για burgers αυξάνονται και πληθύνονται. Κάπως έτσι, στις αγαπημένες μας διευθύνσεις για το αμαρτωλό έδεσμα, που έχουμε συγκεντρώσει εδώ, προστίθενται οι παρακάτω πειρασμοί: 

Sin Burger bar
Αγ. Αλεξάνδρου 26, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109802116

Χώρος βιομηχανικός με πρωτότυπες πινελιές, όπως τα δέντρα που ξεφυτρώνουν μέσα από τους μεγάλους πάγκους και οι ρετρό πολύχρωμες καρέκλες, το Sin παντρεύει το κλασικό αμερικάνικο μπεργκεράδικο με τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και μας επιτρέπει να «συνθέσουμε» το δικό μας burger. Επιλέγουμε ψωμάκι (λευκό, μπριός ή πολύσπορο), τυρί, μπιφτέκι (γαλοπούλας ή μοσχαριού), σως και οποιοδήποτε άλλο υλικό επιθυμούμε και το συνοδεύουμε με sides όπως τα κλασικά onion rings ή τις λαχταριστές πατάτες. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο – από Τρίτη ως Παρασκευή μέχρι τις 19.00 ισχύει ειδικό μενού των 9,50€, ενώ κάθε Κυριακή τα κοκτέιλ στοιχίζουν 5,50€. 

Burger Chef 
Μιχαλακοπούλου 105, τηλ: 210 7772463

Το πρώην Chicky’s World Famous άλλαξε όνομα, αλλά κράτησε τις εξαίσιες ιδέες που περιλαμβάνει ο κατάλογος των burgers του, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στον απλό αμερικάνικου τύπου dine in χώρο στους Αμπελόκηπους (ή στο σπίτι σας, με το delivery service στους Αμπελόκηπους και στον Πειραιά). Στο μενού θα βρείτε αρκετές επιλογές από μοσχαρίσια burgers, αλλά αυτό για το οποίο φημίζεται είναι τα burgers κοτόπουλου – δοκιμάστε οπωσδήποτε το Texas Chicken Burger, που ετοιμάζεται μέσα σε τετράγωνο φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι με σκορδοβούτυρο και καπνιστό μπέικον. Εξίσου καλές επιλογές είναι το Spicy Louisiana με τη βραβευμένη ομώνυμη σως, το Jim Beam με σως από ουίσκι και το Hawaian burger με σως τεριάκι και ροδέλες ανανά, που παραδόξως του ταιριάζουν απίστευτα. Το κάθε burger περιλαμβάνει πατάτες ή κάποια από τα υπόλοιπα λαχταριστά sides και στοιχίζει περί τα 4-6€. 

Hot Hot Burger Bar 
Πραξιτέλους 2 και Κολοκοτρώνη, τηλ: 21302724402

Η γευστική γωνιά με τις επιρροές (σε γεύσεις και αισθητική) από παλαιότερες δεκαετίες, που τάισε τα σμήνη των ξενύχτηδων της Κολοκοτρώνη το περασμένο φθινόπωρο επέστρεψε δριμύτερη αυτόν τον Μάρτιο, σερβίροντας στους πάγκους της ζουμερά burgers σε οικονομικότατες τιμές. Από τις νέες γεύσεις της, που ξεκινούν από τα 2€ και φτάνουν ως τα 4€, ξεχωίζουμε το κλασικό HotHot με μοσχαρίσιο κιμά ή γαλοπούλα, καραμελωμένα κρεμμύδια, τσένταρ, τομάτα και σως μπάρμπεκιου, την παραλλαγή Blue Bacon με blue cheese, το Honey Mustard με την αντίστοιχη σως και το Jack Daniel’s με ζυμωτό ψωμί, μανιτάρια, τσένταρ και σως με ανανά. Η μερίδα φρεσκοτηγανισμένης πατάτας στοιχίζει 1,80€, ενώ για όσους νηστεύουν, υπάρχει και το veggie burger με μελιτζάνα, κολοκύθι, τομάτα, μανιτάρια και καραμελωμένο μπαλσάμικο. Σημειώστε ότι αφενός όλα τα μπιφτέκια είναι χειροποίητα και αφετέρου πως το HotHot διανυκτερεύει, σερβίροντας 24 ώρες το 24ωρο. 

Momo 
Σαπφούς 95, πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

Οι ωραιότερες εκπλήξεις έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις. Όπως για παράδειγμα το να δοκιμάσεις εξαιρετικό burger σε ένα café. Το Momo της Καλλιθέας, που το γνωρίσαμε ως ένα από τα hot στέκια για καφέ ή κοκτέιλ στην πλατεία Κύπρου, έχει εξελιχθεί σε γαστριμαργικό μυστικό της περιοχής, καθώς μετά τα haute dogs του (γκουρμέ εκδοχές του hot dog), μας «λύγισε» με το 100% μοσχαρίσιο burger σε μαλακό ψωμάκι με γκοργκοντζόλα, εξαιρετική σαλάτα coleslaw και μια ολόκληρη πατάτα ψητή και κομμένη σε λεπτές ροδέλες, αντί των κλασικών chips. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο για burger και κοκτέιλ. 

Food str 
Καλαμιώτου 14, τηλ: 2103211003

Μετά από το μαγικό «ξεφύτρωμα» δεκάδων στεκιών στον γνωστό πεζόδρομο του αθηναϊκού κέντρου, ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει τις πόρτες του και ένα κατάστημα με νόστιμο street food για να ταΐσει τις ορδές των θαμώνων τους. Και το Food Str το κάνει με τον καλύτερο τρόπο, σερβίροντας στο χέρι, στον πεζόδρομο ή στο μικρό του πατάρι ζουμερά burgers με αγνά υλικά – μέχρι και η κέτσαπ είναι σπιτική – και σε οικονομικότατες τιμές, περί τα 3€. Δοκιμάστε το γευστικό chicken burger ή το πιο χορταστικό double beef burger με μανιτάρια, μπέικον, λαχανικά και τσένταρ που λιώνει πάνω στο μπιφτέκι. Οι πατάτες σερβίρονται ξεχωριστά, σε χάρτινο χωνάκι. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι άλλες γεύσεις, ποντάρετε στα fish’n’chips αλλά και την περίφημη hangover σούπα λαχανικών για τους ξενύχτηδες (το Food Str παραμένει ανοιχτό μέχρι τα ξημερώματα). 

Μπαρ Μπεε Κιου 
Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, τηλ: 2104518129

Από τον Πειραιά στην Αμερική μας ταξιδεύει ο σεφ του Μπαρ Μπεε Κιου, που φροντίζει να μας σερβίρει γκουρμέ αλλά σπιτικό burger – σκεφτείτε για παράδειγμα το λαχταριστό burger από ιρλανδέζικο κρέας angus με λεπτή τηγανητή πατάτα κομμένη στο χέρι και χειροποίητα υλικά σε τεράστιες μερίδες που αποκαλούνται «μπιφτεκόψωμα». Για τους φίλους των καυτερών γεύσεων, το πιάτο του «Βελζεβούλη» ή το burger Βεζούβιος αποτελεί εγγυημένη επιλογή – ενώ άλλη μια καινούρια άφιξη στο μενού είναι το «Ντο-ρί-το» - μπιφτέκι από μοσχάρι με τσένταρ, κιμά, τραγανά πατατάκια Doritos και παχύρρευστη σάλτσα τσένταρ. Οι γιγάντιες μερίδες στοιχίζουν περί τα 8,50€.
 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v