Donuts: Οι πιο λαχταριστές διευθύνσεις στην Αθήνα

Γεμιστά με πραλίνα σοκολάτας ή με μαρμελάδα φράουλα, καλυμμένα με γλάσο και μπισκότο. Δοκιμάζουμε τα καλύτερα donuts στην Αθήνα.
Donuts: Οι πιο λαχταριστές διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι μπάτσοι στην Αμερική τα λατρεύουν, το ίδιο και ο Homer Simpson. Στην Ελλάδα, τα donuts έγιναν ανάρπαστα κατά τις παλιές καλές εποχές των Dunkin’ Donuts στην Γλυφάδα, όμως μετά το κλείσιμό της δημοφιλούς αλυσίδας οι στρογγυλοί πειρασμοί ξεχάστηκαν. Πριν από μερικά χρόνια, η μόδα των λαχταριστών αυτών εδεσμάτων επανήλθε μέσα από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές πρατηρίων, τα οποία τα έδιναν… με το κιλό και κάπως έτσι ο κοσμάκης επανεκτίμησε τον θερμιδογόνο αυτόν πειρασμό.

Σήμερα, η τάση των donuts εξαπλώνεται σε όλη την χώρα μέσα από εταιρείες franchise, οι οποίες βγάζουν εκλεκτές δημιουργίες για κάθε γούστο σε αρκετά οικονομικές τιμές. Πανάθεμά τες, μας κάνουν να αθετήσουμε τις υποσχέσεις μας για κορμί παραλίας. Ας είναι. Κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και ενδίδουμε στον στρογγυλό πειρασμό, όπως ακριβώς θα έκανε και ο Homer – χωρίς τύψεις.

Nanou Donuts (δείτε όλα τα καταστήματα του Franchise εδώ)

Η εταιρεία που έκανε θεσμό το happy hour στα donuts επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς ανοίγοντας πρατήρια σε κάθε γωνιά της Αττικής. Θα τα βρείτε ολόφρεσκα… πίσω από τις ουρές που σχηματίζονται καθημερινά εκτός Σαββάτου 19:00 – 21:30. Η ποικιλία τους, αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλη, είναι ικανοποιητική. Ατομικά (0,60€/τεμάχιο) με κρέμα βανίλια, πραλίνα με σοκολάτα, πραλίνα με μπισκότο, πραλίνα με άχνη, κανέλα, mini με κρέμα βανίλια με άχνη, πραλίνα σοκολάτα και λουκουμάς (5€ το κιλό/30 τεμάχια), αλλά και αλμυρά με λουκάνικο, κιμά, τυρί ή πατάτα. Στο πρατήριο της Νέας Ερυθραίας βρήκαμε και μερικές νέες γεύσεις όπως γέμιση φράουλας με άχνη και γέμιση βερύκοκο με άχνη σε μεσαίο μέγεθος (0,40€ το τεμάχιο). 

Yummy Donuts 

Ακόμα μια αλυσίδα με εξειδίκευση στα donuts και ολόφρεσκα προϊόντα σε αρκετά μεγάλη ποικιλία με όλες τις «κλασσικές» γεύσεις αλλά και με αρκετές ιδιαίτερες επιλογές. Ξεχωρίζουν τα donut με κρέμα λεμόνι και άχνη ζάχαρη, τα donut βατόμουρο και εκείνα με γέμιση μπανάνα και επικάλυψη σοκολάτας. Κατά τα άλλα, εδώ θα βρείτε και με γέμιση πραλίνα φουντουκιού και άχνη, με επικάλυψη γλάσου σοκολάτας και με γέμιση πραλίνας και επικάλυψη μπισκότο. Εξίσου γευστικά και τα μίνι πιροσκί του με λουκάνικο, πατάτα, τυρί ή κιμά. Τα ατομικά donuts κοστίζουν 0,60€ και τα mini 6€ το κιλό. Θα τα βρείτε ανοικτά κάθε μέρα από τις 18:30 μέχρι τις 21:30 και τα Σαββατοκύριακα τις ίδιες ώρες.

Γότσης Donuts House (δείτε τα καταστήματα εδώ

Υπήρχε ως ζαχαροπλαστείο – αρτοποιείο από το… 1900 και από το 2010 εξειδικεύεται πλέον και στα λαχταριστά στρογγυλά εδέσματα. Ολόφρεσκιες οι δημιουργίες του, αν και αρκετά μικρή η ποικιλία τους: πραλίνα άχνη, κανέλα γλάσο, λουκουμάς, πραλίνα μπισκότο, κρέμα βανίλια με άχνη και κρέμα λεμόνι με άχνη. Έχει και μικρά με πραλίνα σοκολάτα, αλλά και αλμυρό πιροσκί με λουκάνικο. Τα μεγάλα κοστίζουν 0,60€ το τεμάχιο, ενώ τα μικρά 5€ το κιλό. Τα πρατήρια ανοίγουν καθημερινά από τις 18.00 μέχρι τις 21.00. 

Franks Donuts 

Ξεκίνησαν τον Απρίλιο από το Χαϊδάρι και δεν άργησαν να εξαπλωθούν σε Πειραιά, Πέραμα και Ταύρο. Ολόφρεσκιες δημιουργίες καθημερινά, με αρκετές «καλοκαιρινές» προσθήκες όπως σοκολάτα- μπανάνα, American bitter με μαύρη σοκολάτα, γέμιση φράουλα και άχνη ζάχαρη, γέμιση με κρέμα Βαυαρίας, σοκολάτα γάλακτος, μπισκότο Oreo και γεμιστά με κρέμα λεμόνι. Έχουν και mini σε σακουλίτσες με πραλίνα φουντουκιού και κρέμα Βαυαρίας. Τα ατομικά κοστίζουν 0,60€ ανά τεμάχιο, τα mini 5€ το κιλό, ενώ βγάζουν και σακούλες με mixed mini donuts (3€/ 12 τεμάχια). Θα τα βρείτε ανοιχτά καθημερινές και Κυριακή από τις 19:00 μέχρι τις 21:30.

Papoulias Donuts (δείτε τα καταστήματα εδώ)
Ξεκίνησαν με ένα πρατήριο στην Πάτρα και πλέον κάνουν επιδρομή στην Αθήνα με καταστήματα στου Ζωγράφου, στη Νέα Σμύρνη, στο Χαϊδάρι, στο Περιστέρι και στην Καλλιθέα. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία από donuts (μεγάλα, ring, mini κτλ.) όπως με γέμιση πραλίνα Bueno και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, με πραλίνα μπανάνα και επικάλυψη με σοκολάτα υγείας, με κρέμα λεμόνι και άχνη ζάχαρη και με γέμιση πραλίνα φράουλα και επικάλυψη λευκή σοκολάτα (περισσότερες γεύσεις εδώ). Τα μεγάλα donuts κοστίζουν 0,60€, τα ring 0,50, ενώ το κιλό των mini donuts κοστίζει 5€ και το μισό κιλό 2,50€. Θα τα βρείτε ανοικτά Δευτέρα ως Παρασκευή 18:30 με 21:30 και Σάββατο 10:00 με 13:00 (κατάστημα Καλλιθέας). 

Andrias Donuts (Λεωφόρος Παπάγου 73, Ζωγράφου, τηλ: 2107703233) 

Ο παράδεισος των ντόνατς για τους κατοίκους της περιοχής του Ζωγράφου και της Καισαριανής διαθέτει στα δύο έως τώρα καταστήματά του ποικίλες γεύσεις και σχέδια σε άκρως οικονομικές τιμές: Πραλίνα φουντουκιού, σοκολάτα, σοκολάτα bitter, cookies, νέες γεύσεις φρούτων όπως βατόμουρο, φράουλα, λεμόνι, ιδιαίτερες γεύσεις όπως μήλο-κανέλα, βανίλια-φράουλα, σοκολάτα-μπανάνα και πολλές ακόμη που μας ενημέρωσαν ότι πρόκειται να λανσαριστούν. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 0,35€ το τεμάχιο, και τα 0,25€ για τις αλμυρές γεύσεις. Ανοιχτά καθημερινά 18.30-21.30 και Σάββατο 12.00-15.00.

Cofee Time (δείτε τα καταστήματα εδώ)
Ωραία για καφέ στο χέρι, ακόμα καλύτερα για Donuts στο χέρι ή πακέτο. H αλυσίδα των Cofee Time συνεχίζει να βγάζει νόστιμα donuts στα καταστήματά της, ενώ οι γεύσεις τους έχουν μεγάλη ποικιλία: βρήκαμε με σοκολάτα, με λευκή κρέμα, γεμιστά με cookies and cream, black forest, με γέμιση φράουλα, με λευκή κρέμα και σταφίδες, με γέμιση πραλίνα μπανάνα, με μαρμελάδα βατόμουρο και λεμόνι, με καρύδα και αρκετά mini. Τα rings κοστίζουν 1€, τα γεμιστά 1,30€, ενώ τα special 1,50€. 

Dennis Donuts (Λουκά Μπέλλου 14, Αθήνα, τηλ: 21 0691 4276)
«Φρέσκο για εμάς είναι μόνο το σημερινό» είναι το μότο τους και αν κρίνουμε από την γεύση των εκλεκτών τους δημιουργιών είναι αλήθεια. Το εργαστήρι κοντά στην Πανόρμου βγάζει καθημερινά rings, γεμιστά, λουκουμάδες και mini donuts σε ποικιλία γεύσεων (φράουλα, κρέμα, σοκολάτα, γεμιστά με διάφορες μαρμελάδες, γαρνιρισμένα με τριμμένο μπισκότο κτλ.) τα οποία «φεύγουν» γρήγορα, γι’ αυτό καλά θα κάνετε να πάτε το πρωί αν θέλετε να εξασφαλίσετε… τα καλύτερα. Τα rings κοστίζουν 1€, τα γεμιστά 1,50€, ενώ τα 20 τεμάχια mini 9€. Το πρατήριο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 6:30 μέχρι τις 22:00.

Και μερικές διευθύνσεις ακόμα…

Dozen Donuts 
Mammas Donuts
* Cinnabon
Meli donuts 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v