Φαγητό με μουσική: 6 κεφάτες διευθύνσεις στην Αθήνα

Ρεμπέτικα, τσιφτετέλια, λαϊκά στο φόντο και νόστιμα πιάτα στο τραπέζι. Έξι αγαπημένα ταβερνάκια και εστιατόρια με ζωντανή μουσική και λαχταριστούς μεζέδες.
Φαγητό με μουσική: 6 κεφάτες διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θέλετε να φάτε καλά. Όμως θέλετε να ακούσετε και καλή ζωντανή μουσική. Επίσης, θέλετε να μην πληρώσετε και μια περιουσία για να έχετε τα παραπάνω. Νομίζετε ότι θέλετε… πολλά;

Σε καμία περίπτωση. Ψάξαμε και βρήκαμε έξι αγαπημένα μαγαζάκια στην Αθήνα που συνδυάζουν κέφι, ζωντανή μουσική και λαχταριστές γεύσεις, χωρίς να ξεφεύγουν στις τιμές.

Καλή σας όρεξη! Ή μήπως καλούς χορούς;

Greeks Λεωφόρος Ποσειδώνος 22 (στη συμβολή με τη λεωφ. Αμφιθέας), Άλιμος, τηλ.: 210 9810174

Το Greeks είναι ένα άρτι αφιχθέν εστιατόριο της Παραλιακής που παντρεύει την ελληνική παράδοση με μοντέρνες πινελιές, σε ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Δε μένει, όμως, εκεί: Φιλοξενεί κάθε Σάββατο τις «Μουσικές Διαδρομές», βραδιές με τραγούδια της παρέας, του χθες και του σήμερα, από τον ελληνικό κινηματογράφο και όχι μόνο, με ένα μπουζούκι, μία κιθάρα, πολύ κέφι και πολύ χορό. Στα highlights του μενού ξεχωρίζουν τα καταϊφάκια φέτας με μέλι και ούζο, το κριθαρωτό θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και σαφράν και τα λοξοκομμένα φιλετάκια του χασάπη, που συγκαταλέγονται σαφώς στα καλύτερα κρέατα που έχουμε δοκιμάσει. Οι πατάτες που τα συνοδεύουν όλα αυτά είναι εκπληκτικές, τα κολοκυθάκια έρχονται σε τραγανά sticks και ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-20€ το άτομο. 

Στα Πέριξ Αγίας Λαύρας 18, Άνω Πατήσια, τηλ: 210 2283739

Μετρά δεκατέσσερα χρόνια λειτουργίας, σερβίρει τίμια ελληνική κουζίνα και ποντάρει στο δυνατό του χαρτί που δεν είναι άλλο από την ορχήστρα του, η οποία παίζει παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Σαγανάκι και κολοκυθοκεφτέδες, καλαμάρι γεμιστό ή γιαουρτλού κεμπάπ αν είστε φαν των «στεριανών» γεύσεων. Τα «Πέριξ» είναι ιδανικά για μια σαββατιάτικη έξοδο με φίλους, όπου το κρασί ρέει άφθονο, οι μεζέδες που το συνοδεύουν είναι ικανοποιητικοί, η μουσική σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο.

Κουζουλό Ελληνάδικο (Ανδριανού και Δραγούμη 28, Κηφισιά, τηλ: 2106233900)

Όταν η Κρήτη συνάντησε την… καψούρα, τότε γεννήθηκε αυτό το στέκι των Βορείων Προαστίων στο οποίο και θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα και θα χορέψετε στα τραπέζια (στα οποία φάγατε) μέχρι πρωίας. Το «κουζουλό» διαθέτει μοντέρνο περιβάλλον, από το οποίο απουσιάζουν τα φολκλόρ στοιχεία που θα συναντήσετε συνήθως σε αντίστοιχα κρητικά μαγαζιά, ενώ η κουζίνα του περιλαμβάνει όλα τα κρητικά highlights σε ικανοποιητική ποικιλία: τυροπιτακια σφακιανα με μέλι, απάκι με ντομάτα στη σχάρα, μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα Κρήτης, αυγά με στάκα και χοχλιοί είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί και… μπόλικο ξεφάντωμα θα πληρώσετε περί τα 25€ ανά άτομο.

Πάμε Αλλιώς (Λεωφόρος Δημοκρατίας 8, Μελίσσια, τηλ.: 210 6139025)
Στην γαστρονομική «πιάτσα» των Μελισσίων, το μαγαζάκι αυτό στη Δημοκρατίας είναι ένα ωραιότατο μεζεδοπωλείο, με ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Στα δυνατά χαρτιά του συγκαταλέγονται πιάτα όπως το μοσχαράκι σοφρίτο, οι φρεσκοτηγανισμένες τηγανιτές πατάτες, η χοιρινή τηγανιά με μυρωδάτο κόλιανδρο, τα ρολάκια μελιτζάνας με σως από πιπεριά Φλωρίνης και οι αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες. Συνοδεύετε με ωραίο γλυκόπιοτο κρασάκι και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 18-20€ το άτομο.

Ασβεστόλακος (Βασ. Σοφίας & Κοιμ. Θεοτόκου 4, Μαρούσι, τηλ: 210-8025298 / 210-6121435)

Το συμπαθητικό αυτό κουτούκι, ξεκίνησε την… πορεία του το 1948 σε έναν χώρο για τριάντα (το πολύ) άτομα. Έκτοτε το μαγαζί επεκτάθηκε, μουσικοί φιλοξενήθηκαν διοργανώνοντας ρεμπέτικες βραδιές, για να εξελιχθεί σήμερα σε μία τίμια ταβέρνα με ζωντανή μουσική και προσεγμένο φαγητό. Τις Τρίτες παίζουν λαϊκοέντεχνα, Τετάρτες κρητικά, Πέμπτες λαϊκά – παραδοσιακά και Παρασκευή και Σάββατο μπουζουκοκατάσταση με αρκετό… ντέρτι. Ο χώρος είναι αρκετά μικρός με πέτρινους τοίχους όπου κρέμονται ξύλινα κάδρα με ρετρό φωτογραφίες και φαναράκια. Πολύ νόστιμα τα μπριζολάκια στη σχάρα και το κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον, όπως επίσης και το κεμπάπ γιαουρτλού. Υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο με χύμα κρασί ή ρακόμελο.

Ταμάμ (Κολοκοτρώνη 12, Πλατεία Νησίδας, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2318163)
Λιτός εσωτερικός χώρος με σκεύη και διακοσμητικά από το ανατολίτικο παρελθόν και εξωτερική αυλή όπου μεταφέρεται το καλοκαίρι η πολίτικη γευσιγνωσία πλάι στις φωτιζόμενες ζαρντινιέρες με τα λουλούδια. Στα του μενού, ανατολίτικους… ύμνους αξίζουν το γιαουρτλού κεμπάπ (ανατολίτικο μπιφτέκι με πίτα και σάλτσα γιαουρτιού), το σουτζουκλί και το κούσμπασι (ελαφρώς καυτερά κομμάτια χοιρινού με πίτα, κρεμμύδι και ντομάτα), ενώ αξίζει να δοκιμάσετε το ταψί κεμπάπ φούρνου και το πικάντικο αδάνα κεμπάπ. Στα της μουσικής τώρα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο το Ταμάμ γλεντά με αυθεντική λαϊκή και ρεμπέτικη παραδοσιακή μουσική από τις 22:00 το βράδυ μέχρι… όσο πάει. Οι τιμές δύσκολα ξεπερνούν τα 20€ ανά άτομο, με κρασί, όμως από Τρίτη μέχρι Πέμπτη μπορείτε να δοκιμάσετε ό,τι και όσο θέλετε από τον κατάλογο και να πιείτε τα άντερά σας με 14€ ανά άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v