Φαγητό μετά το θέατρο: 7 εστιατόρια ανοιχτά ως αργά

Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβερνάκια γύρω από τις θεατρο-πιάτσες της Αθήνας, που σερβίρουν τις σπεσιαλιτέ τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Φαγητό μετά το θέατρο: 7 εστιατόρια ανοιχτά ως αργά
της Ηρώς Κουνάδη

Ένας από τους λόγους που αγαπάμε την Αθήνα είναι το γεγονός ότι δεν δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα να βρούμε ό,τι θέλουμε, ό,τι ώρα το θέλουμε –είτε αυτό είναι παγωτό στις 4.00 το ξημέρωμα, είτε καλό φαγητό μετά από θεατρική παράσταση. Επειδή, όμως, το ιδανικό τέλος μιας θεατρικής παράστασης δεν περιλαμβάνει μεταμεσονύχτιες αναζητήσεις του ιδανικού εστιατορίου για να τη συζητήσετε, εμείς συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας εστιατόρια που –εγγυημένα– θα σας περιμένουν μέχρι να τελειώσει το θέατρο, να συζητήσετε την παράσταση μπροστά στην είσοδο και να αποφασίσετε ότι θέλετε να συνεχίσετε τη συζήτηση μετά κρασιού και φαγητού. 


Trapezaria (Θεοδώρου Νέγρη 1, τηλ.: 210 9213500): Ιδανική πρόταση για μετά-τις-παραστάσεις-της-Στέγης, αλλά και των θεάτρων του κέντρου, βρίσκεται σε ένα κάθετο δρομάκι της Συγγρού και σερβίρει υπέροχη δημιουργική κουζίνα, που πατά επάνω στην ελληνική παράδοση, μέχρι τις 12.30 το βράδυ. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος σαν κανονική τραπεζαρία, με στοιχεία βιομηχανικού design και χαριτωμένες country-style πινελιές, ενώ το μενού, το οποίο αλλάζει ανά εποχή για να βασίζεται πάντα σε ολόφρεσκα υλικά, υπογράφει ο σεφ Δημήτρης Παναγιωτόπουλος. Οι τιμές κυμαίνονται στα 25-30€ το άτομο. 


Γκελ (Κολοκοτρώνη 59Β, τηλ.: 211 4000863): Πολύχρωμος χώρος, με αρτιστίκ πινελιές που περιλαμβάνουν έναν κατακόκκινο τοίχο με πολύχρωμες «μουτζούρες», πολλά αυτοσχέδια φωτιστικά από γυμνές λάμπες και χρωματιστό πλαστικό, και φανταστικά, φωσφοριζέ και απολύτως αταίριαστα σερβίτσια. Μενού μικρό και λαχταριστό, με επιλογές όπως η γόνδολα μελιτζάνας, γεμισμένη με κομματάκια χοιρινού, σαλάτα Como, με φαρφάλες, τόνο, φρέσκο κρεμμυδάκι και πολύχρωμες πιπεριές και το ζουμερό burger Hemingway, με αφράτο ψωμάκι και σπιτικό μπιφτέκι-υπερπαραγωγή, το οποίο συνοδεύεται από χειροποίητη πατατοσαλάτα. Σερβίρει μέχρι τις 2.00 το πρωί. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-17€ το άτομο.


Όξο Νου (Μπενάκη 63, Εξάρχεια, τηλ: 210 3801778): Στην θεατρο-πιάτσα των Εξαρχείων, γωνία Μπενάκη και Βαλτετσίου (εκεί που βρισκόταν παλιότερα το Barbara’s Food Company) έχουν ρίξει άγκυρα οι γεύσεις της Κρήτης. Στον μεγάλο φωτεινό χώρο σερβίρονται λαχταριστά πιάτα ημέρας που περιλαμβάνουν σπεσιαλιτέ όπως χοχλιούς μπουμπουριστούς, αρνί τσιγαριαστό, κόκοκας (ναι, έτσι λέγεται ο κόκορας) με χωριάτικες χυλοπίτες, μπουρέκι με κολοκύθι και πατάτες, κρεατότουρτα, σύγκλινο, καλτσούνια, σαλάτες με σταμναγκάθι και πάει λέγοντας. Η κουζίνα παραμένει ανοιχτή μέχρι τη 1.30 το πρωί, οι ρακές ρέουν άφθονες, και οι τιμές κυμαίνονται στα 15€ το άτομο. 


Mama Roux (Αιόλου 48, τηλ.: 213 0048382): Λίγα μόνο βήματα από την πολύβουη πιάτσα της πλατείας Αγίας Ειρήνης, σερβίρει τα λαχταριστά burger που το έκαναν διάσημο, μέχρι τις 12.30 το βράδυ. Το μενού του, βέβαια, δεν περιορίζεται σε αυτά: Περιλαμβάνει γεύσεις και επιρροές από όλο τον κόσμο –από κοτόπουλο tandoori μέχρι μεσανατολίτικα φαλάφελ και ελληνικές συνταγές– με την υπογραφή τριών… διεθνών σεφ: του Έλληνα Βασίλη Σπόρου, της Βελγίδας Sandra Berten και του Σύριου Άχμαντ Αλ Ράι. Τακτικά φιλοξενεί και βραδιές με ζωντανή μουσική, ενώ διοργανώνει και γευστικά φεστιβάλ. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο. 


Tamarind (Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5225945): Στην άλλη μεγάλη θεατρο-πιάτσα της Αθήνας, εκείνη του Μεταξουργείου, το χρωματιστό Tamarind σερβίρει τις εξωτικές γεύσεις της Ταϋλάνδης μέχρι τα Μεσάνυχτα. Φρέσκα, χειροποίητα spring rolls, πολλά και διαφορετικά curry, εξαιρετικό pad see u (ριζομακάρονα με γλυκιά σόγια, χοιρινό και παραπούλια) και νοστιμότατα σουβλάκια γαρίδας με λαχανικά και μπάλες από sticky rice είναι μερικές από τις γεύσεις που αγαπάμε. Το μενού υπογράφει η Άντζελα Γεωργαρά, του πολυαγαπημένου Bar Guru Bar. Τα κοκτέιλ του Tamarind είναι επίσης μια εξαιρετική πρόταση για να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε το γεύμα σας, το οποίο θα κυμανθεί στα 25€ το άτομο.


Κανέλλα (Κωνσταντινουπόλεως 70 & Ευμολπιδών, Γκάζι, τηλ: 2103476320): Συνήθης ύποπτος για τα γευστικά… ξενύχτια μας, η Κανέλλα μας σερβίρει σταθερά ασύγκριτο μαμαδίστικο φαγητό στα στρωμένα με λαδόκολλα τραπεζάκια της, μέχρι τις 2.00 το πρωί, κάθε μέρα. Το μενού της εμπλουτίστηκε πριν από μερικούς μήνες, με γεύσεις και συνταγές από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, αλλά hit παραμένουν σταθερά τα σουτζουκάκια της με τον ανυπέρβλητο πουρέ πατάτας, ο κρητικός ντάκος, το κοκκινιστό μοσχαράκι και η φάβα με κάππαρη και κρεμμυδάκι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο, ωραιότατου κρασιού περιλαμβανομένου. 


Mini Size (Κωνσταντινουπόλεως 26, Ταύρος, τηλ.: 210 3424704): Για τους θεατρόφιλους που παροικούν την Πειραιώς, αλλά δεν θέλουν να «μπλέξουν» με την κίνηση του Γκαζιού, το Mini Size είναι η τέλεια εναλλακτική: Σερβίρει μοντέρνα ελληνική κουζίνα με παραδοσιακές πινελιές σε έναν πολύ όμορφο χώρο με πινελιές βιομηχανικού design, μέχρι τις 2.00 το πρωί. Στις «οπωσδήποτε» γεύσεις σημειώστε το κότσι με ξερά δαμάσκηνα και σύκα, τα μανιτάρια πλευρώτους με λιωμένο τυρί και το ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v