Βρώμικα στην πόλη: 12 «σπέσιαλ» διευθύνσεις

Hot Dog με απ’ όλα, σάντουιτς κομπλέ με πατάτες ή κοτομπουκιές μερίδα; Ανεβάζουμε χοληστερίνη σε 12 "βρώμικες" διευθύνσεις της πόλης.
Βρώμικα στην πόλη: 12 «σπέσιαλ» διευθύνσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Στη Γερμανία είναι τα κεμπαπτζίδικα, στην Αμερική τα burgeράδικα, στην Αγγλία τα fish and chips και στην Ελλάδα τα βρώμικα. Στέκια που κάθε βράδυ βάζουν στις λαδωμένες τους σχάρες κάθε λογής κρεατικά και ταλαιπωρούν τους διερχόμενους ξενύχτηδες με τις μυρωδιές τους. Είναι θέμα χρόνου να ενδώσεις και μέσα σε δευτερόλεπτα να ξεχάσεις όλες τις υποσχέσεις περί διατροφής ή δίαιτας. Όμως, πώς αλλιώς θα στρώσει το στομάχι από το αλκοόλ;

Σας καλωσορίζουμε στον γευστικό κόσμο του βρώμικου και σας ξεναγούμε σε αυτόν μέσα από δώδεκα διευθύνσεις που μυρίζουν διατροφική αμαρτία από χιλιόμετρα. Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας βρώμικο;

Βρώμικο της Πλατείας Μαβίλη (κάντε κλικ πάνω στο όνομα για αναλυτικό "βρώμικο" χάρτη)

Μετά από: Ξενύχτι και αλκοόλ στο Μπρίκι ή σε κάποιο από τα μπαράκια της πλατείας. Επίσης καθ’ οδόν από έξοδο στα Βόρεια Προάστια ή στο Χαλάνδρι για να στρώσει το στομάχι μέχρι να φτάσετε σπίτι.

Η καλύτερη βρωμιά: Λουκάνικο, βραστό ή ψητό και «πνιγμένο» σε γλυκιά σος με καραμελωμένα κρεμμύδια α λα κοκκινιστό μοσχαράκι. Εννοείται βάζετε λάχανο – καρότο για να δέσει το γλυκό και tabasco (κόκκινο ή mild πράσινο) για να απογειωθεί η γευστική εμπειρία.

Η 2η καλύτερη βρωμιά: Σάντουιτς με κοτόπουλο παναρισμένο, πατάτες και σος μαγιονέζας ή σάντουιτς με χοιρινό καλαμάκι απ’ όλα. 

Βρώμικο της Μιχαλακοπούλου

Μετά από: Μπύρες στο ροκάδικο Jasmin λίγο πιο κάτω ή έξοδο στο Σύνταγμα ή στο Μοναστηράκι ή στο Παγκράτι ή στην Καισαριανή.

Η καλύτερη βρωμιά: Σούπερ κοτομπουκιές σε μερίδα λουσμένες με σως μαγιονέζας και πατάτες ή σε αφράτο και φρέσκο ψωμάκι με πατάτες, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματούλα, διάφορες σος και φυσικά tabasco.
Η 2η καλύτερη βρωμιά: Το εξίσου δυνατό hot dog του, ψητό ή βραστό με καραμελωμένα κρεμμύδια, σος και πατάτες. 

Οι Κοτοπουλάδες 

Μετά από: Ποτάκι στο πολύβουο Γκάζι. Αλλά έχουν ανοίξει και σε Νίκαια, Αιγάλεω, Περιστέρι, Ίλιον και Βοτανικό.

Η καλύτερη βρωμιά: Μακράν το σάντουιτς που τους καταξίωσε με διπλό σουβλάκι κοτόπουλο ή με «δύο σούβλες» όπως τις αποκαλούν και τυρί, πάριζα, ντομάτα, πατάτες, μαγιονέζα, τυροσαλάτα, κέτσαπ, μουστάρδα.
Η 2η καλύτερη βρωμιά: Σάντουιτς με κεμπάπ, τυρί, πάριζα, ντομάτα, πατάτες, μαγιονέζα, τυροσαλάτα, κέτσαπ, μουστάρδα.

Κάνουν και delivery στις γύρω περιοχες. 

Ο «Μερακλής» στο Φάληρο

Μετά από: Σινεμά στα Village του Φαλήρου (θα τον βρείτε στον παράδρομο της Παραλιακής, στο Δέλτα του Φαλήρου) ή μπαρότσαρκες στην παραλιακή.

Η καλύτερη βρωμιά: Φημίζεται για το σάντουιτς αλλαντικών του – εξ’ ου και το όνομα Canteen Αλλαντικά «Ο μερακλής» στην ταμπέλα – το οποίο περιλαμβάνει πάριζα, μορταδέλα, ζαμπόν, γαλοπούλα, καπνιστό, σαλάμι αέρος και γκούντα ή blue cheese, γαρνιρισμένα με τυροσαλάτα και μαγιονέζα.
Η 2η καλύτερη βρωμιά: Το «κομπλέ» μπιφτέκι του σε ψωμάκι με πατάτες και σος. 

Καντίνα στη Συγγρού

Μετά από: Ξενύχτι στο κέντρο ή στην παραλιακή. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον «Διογένη» στον παράδρομο της Συγγρού, λίγο πριν την στροφή της Αμφιθέας, έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Η καλύτερη βρωμιά: Hot dog με βραστό λουκάνικο, σως κρεμμυδιού, λάχανο, καρότο, κέτσαπ, μουστάρδα και γενναίες δόσεις μαγιονέζας. Λουκούμι. 

Johnie στο Πάντειο

Μετά από: Διάβασμα για εξεταστική ή ξενύχτι στο κέντρο.

Η καλύτερη βρωμιά: Ο Τζόνι πήρε το hot dog στα πολύ σοβαρά και έχει περίπου δέκα διαφορετικά είδη λουκάνικου για να συνοδεύσετε αφράτο ψωμάκι του. Το κορυφαίο είναι σίγουρα το Village Dog με ψητό λουκάνικο, κρεμμυδάκι σοταρισμένο, ντομάτα, πατατάκια sticks, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα. Έχει και jalapenos για όσους θέλουν να το «κάψουν».
Η 2η καλύτερη βρωμιά: Corn dog με λουκάνικο Φρανκφούρτης, καλαμπόκι γλυκό, καρότο, λιωμένο τυρί cheddar και μαγιονέζα. 

Ιμαλάια Hot Dog 

Μετά από: Τσίπουρα ή ούζα στην Ακτή Μουτσοπούλου, αν και υπάρχουν και πολλοί που έρχονται από τα… βάθη της Αθήνας για να το επισκεφθούν.

Η καλύτερη βρωμιά: Κλασσικό hot dog με λουκάνικο Φρανκφούρτης βραστό, μέσα σε ψωμάκι στον ατμό λάχανο-καρότο, πατάτες, σάλτσα κρεμμυδιών, κέτσαπ και μουστάρδα. Σταθερή αξία. Έχει και κρέπες αν θέλετε να γλυκαθείτε μετά, και τραπεζάκια για να αράξετε έξω. 

Η παλιά καντίνα του Γιάννη στη Μεταμόρφωση

Μετά από: Αγώνα ή συναυλία στο ΟΑΚΑ ή ποτάκι στην Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο.

Η καλύτερη βρωμιά: Δύσκολο να διαλέξεις γιατί ο τύπος τα έχει όλα. Ίσως το σάντουιτς με διπλό καλαμάκι χοιρινό τυρί, πάριζα, μαγιονέζα, ρώσικη, ντομάτα, τυροσαλάτα ,πατάτες, κέτσαπ, μουστάρδα. Και ρώσικη. Ναι, σίγουρα αυτή είναι.
Η 2η καλύτερη βρωμιά: Τρελή «γκουρμεδιά» το πιτόψωμο με μαριναρισμένο κοτόπουλο και σος της αρεσκείας σας. Εμείς βάζουμε τυροσαλάτα – σταθερή αξία.

Κάνει και delivery στις προνομιούχες γύρω περιοχές. Τηλ: 2102770573, 2102828612

Street Dog στην Αγία Παρασκευή

Μετά από: Μπύρες στο Play ή στο Oktoberfest ή στο 1920, αλλά και για όσους βρίσκονται στην Μεσογείων και θέλουν να φάνε καλά και οικονομικά.

Η καλύτερη βρωμιά: Μα φυσικά το «Hot Dog με 0,70€» που αναγράφεται στην φωτεινή ταμπέλα αποτελώντας έναν πρώτης τάξεως μαγνήτη. Το απλό είναι μια χαρά (κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα), αλλά μπορείτε να προσθέσετε και έξτρα καυτερή σος, πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Raja jee στη Σοφοκλέους

Μετά από: Έξοδο σε μπαράκια της πλατείας Καρύτση ή στο Γκάζι. Επίσης, για μεσημεριανό γεύμα μετά από περιήγηση στα μπαχαράδικα της Σοφοκλέους.

Η καλύτερη βρωμιά: Πίτα ελληνική ή αραβική γεμιστή με συκωτάκια πουλιών, σος γιαουρτιού, μαρουλάκι και ντομάτα. Αρκετά βαρύ αν δεν έχετε συνηθίσει στις «βρωμιές», συνοδέψτε το με χυμό μάνγκο από το ψυγείο ή ξινόγαλο Αριάνι.
Η 2η καλύτερη βρωμιά: Αρνίσιο κεμπάπ, μπαχαράτο και μυρωδάτο τυλιχτό σε αραβική πίτα με πατάτες, σος και ντομάτα.

Προσοχή στην περιοχή, ιδιαίτερα το βράδυ σπάνε τζάμια αυτοκινήτων

Σαντουιτσάρας Νέα Ερυθραία

Μετά από: Μπαρότσαρκα στην πολύβουη πιάτσα του εμπορικού της Νέας Ερυθραίας.
Η καλύτερη βρωμιά: Κεμπαπ κοτόπουλο σε σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί ένταμ, σαλάμι, σος του μαγαζιού πικάντικη.

Το Ξύλινο στην Κηφισίας

Μετά από: Ξενύχτι στα Βόρεια Προάστια ή επιστροφή από ξενύχτι στο κέντρο για τους κατοίκους των Β.Π.

Η καλύτερη βρωμιά: Σάντουιτς με παντσέτα το οποίο σερβίρεται με «απ’ όλα» ή σε μερίδα για όσους κάνουν δίαιτα (τι είναι αυτό;).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v