Κρέπες στην Αθήνα: Οι καλύτερες γεύσεις της πόλης

Πού θα δοκιμάσετε τις καλύτερες κρέπες της Αθήνας; Συγκεντρώνουμε τις κορυφαίες κρεπερί της πόλης για να την απολαύσετε… γλυκιά ή αλμυρή.
Κρέπες στην Αθήνα: Οι καλύτερες γεύσεις της πόλης
του Γιώργου Κόκουβα

Είτε γλυκιά είτε αλμυρή, η κρέπα με την ζύμη της που λιώνει ζεστή-ζεστή στο στόμα και την λαχταριστή της γέμιση κάνει τα σάλια μας να τρέχουν, κι εμάς με την σειρά μας να τρέχουμε να ξετρυπώσουμε τις καλύτερες κρεπερί της Αθήνας για να απολαύσουμε το «γαλλικό» έδεσμα.

Ρωτήσαμε λοιπόν όλους εσάς, τους καλοφαγάδες φίλους του in2life στο Facebook, μελετήσαμε γεύσεις, δοκιμάσαμε υπέροχους συνδυασμούς και σας προτείνουμε 14 διευθύνσεις στην Αθήνα όπου μπορείτε να γευθείτε υπέροχες κρέπες, κατά προτίμηση στο χέρι, όπως πρέπει για να προλάβετε την ζύμη «ζωντανή» και φρέσκια.

*Κρεπηλατείο (Λ. Κηφισίας 59, Παράδεισος Αμαρουσίου) 
Από τις 10 το πρωί μέχρι τα ξημερώματα, το Κρεπηλατείο φτιάχνει αυτό που εκατοντάδες Αθηναίοι ομολογούν πως είναι η καλύτερη κρέπα που έχουν φάει στην πόλη. Διαθέτει προσεγμένο χώρο, στην προέκταση του οποίου έχει διαμορφωθεί μπαράκι, ενώ τις κρέπες τις παραλαμβάνετε από το χαριτωμένο «βαγόνι» του καταστήματος.

*Crepa Crepa (Ειρήνης 2, πλατεία Ν. Σμύρνης)
Ξεκίνησε από την Κω με τον άσσο μιας «μυστικής συνταγής» ζύμης στο μανίκι της, και έφτασε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου μπορείτε να απολαύσετε 83 διαφορετικές και ποιοτικές γεύσεις. Θα βρείτε την Crepa Crepa, εκτός από την Νέα Σμύρνη, και σε άλλες έξι διευθύνσεις

*Αμάλθεια (Τριπόδων 16, Πλάκα) 
Στον πολύ όμορφο χώρο ενός παλιού γαλακτοπωλείου στην καρδιά της Πλάκας, η Αμάλθεια σερβίρει στα λίγα τραπεζάκια της τις προσεγμένες κρέπες της – πάντα φροντίζοντας να διαφοροποιεί την συνταγή της γλυκιάς και της αλμυρής ζύμης, σύμφωνα με τις γαλλικές «επιταγές». Ονομαστές οι γλυκές κρέπες κάστανο και παγωτό, αλλά αρκετά τσιμπημένες στις τιμές.

*CrepeXarchia (Στουρνάρη 2, πλατεία Εξαρχείων)
Στην κλασική γωνιά της πλατείας Εξαρχείων, η κρεπερί που μένει ανοιχτή όλο το βράδυ διαθέτει μεγάλη ποικιλία υλικών για κρέπες, καθώς και νοστιμότατες σαλάτες. Δείτε εδώ το μενού. 

*Au Grand Zinc (Μπενάκη 88 και Αραχώβης, Εξάρχεια) 
Επίσης στα Εξάρχεια, αλλά σε πιο «arty» περιτύλιγμα, το συγκεκριμένο café – κρεπερί φτιάχνει τις μερακλίδικες κρέπες του και τις σερβίρει στα τραπεζάκια του ατμοσφαιρικού του χώρου. Δοκιμάστε την κλασική γλυκιά κρέπα σοκολάτα-μπισκότο και θα μας θυμηθείτε.

*Feticcio (Α. Παπανδρέου 4, Γλυφάδα) 
Το μέρος που έκανε την κρέπα… φετίχ στην Γλυφάδα έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στα νότια προάστια, ειδικά στους καλλιτεχνικούς κύκλους – θα βρείτε στους τοίχους δεκάδες αφιερώσεις. Πέρα από τις εξαιρετικές κρέπες που σερβίρονται 24 ώρες το 24ωρο, δοκιμάστε και την φημισμένη σαλάτα του Καίσαρα, εντελώς διαφορετική από αυτό που έχετε συνηθίσει.

*Αισθήσεις (Κολοκοτρώνη 16) 
Στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου, εκεί όπου θα σας βγάλει ο δρόμος αν ξενυχτάτε είτε στο Μοναστηράκι, είτε στην πλατεία Καρύτση, είτε κοντά στο Σύνταγμα, ο έμπειρος σεφ (υπερεικοσαετούς εμπειρίας, όπως περηφανεύεται στην σελίδα της κρεπερί) θα σας προσφέρει την κρέπα που ταιριάζει στα γούστα σας, κάνοντας με το φρεσκοψημένο ζυμάρι να μυρίσει όλη η γειτονιά.

*Κρέπες Κηφισιάς (Αδριανού 4, Κηφισιά) 
Μια ανάσα από τον σταθμό της Κηφισιάς, πλάι στο άλσος, μία από τις πιο αγαπημένες, μικρές αλλά θαυματουργές γωνιές της πόλης «μαγειρεύει» εξαιρετική αλμυρή και γλυκιά κρέπα, με ιδιαίτερη αδυναμία στις σοκολάτες, που θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία – θραύση κάνει η bueno. Σημειώστε ότι έχει ανοίξει και υποκατάστημα στο εμπορικό κέντρο Capitol στην Βικτώρια.

*Gorillas (Λ. Κωνσταντινουπόλεως 75, Περιστέρι) 
Ο… γορίλας της γεύσης βρίσκεται στο Μπουρνάζι και ταΐζει μέχρι τις 2 το πρωί τα δυτικά προάστια την καλύτερη κρέπα της περιοχής σε ιδιαίτερα χορταστικές ποσότητες.

*Galeone (Τραλλέων 69, πλ. Αγίου Ανδρέα-Λαμπρινή, Αχαρνών 219, Κάτω Πατήσια) 
Μπορεί να ειδικεύεται στις πίτσες και τις ιταλικές συνταγές, αλλά το Galeone το αγαπάμε ιδιαίτερα για τις λαχταριστές κρέπες φούρνου που σερβίρει, όπως την Galeone με ζαμπόν, μανιτάρια, κοτόπουλο, ντομάτα, κρέμα, σάλτσα και τυρί ή την κρέπα… κανελόνια. Δείτε το μενού εδώ

*Etoile (Λ. Αλεξάνδρας 194) 
Μικρό στέκι σε ρετρό περιβάλλον, αλλά με σταθερά καλή ποιότητα στην κρέπα, το Etoile είναι ιδανικό για τα βράδια, μόλις τελειώνει η προβολή του γειτονικού Σινέ Νιρβάνα ή για τους ξενύχτηδες των Αμπελοκήπων – η Etoile διανυκτερεύει.

*Submarine (Φαραντάτων 56, Ζωγράφου) 
Για τους φοιτητές της πανεπιστημιούπολης και των πέριξ (Ζωγράφου και Γουδή), η κρεπερί Submarine αποτελεί σταθερή αξία και μάλιστα… μέρα-νύχτα, αφού παραμένει ανοιχτή επί 24ώρου βάσεως.

*Insitu (Χρυσοστόμου Σμύρνης 29, Αργυρούπολη)
Με φανατικό κοινό στην περιοχή, το Insitu ποντάρει στην καλή ποιότητα αλλά και στην γενναιόδωρη ποσότητα – οι ιδιαίτερα πεινασμένοι δεν πρόκειται να φύγουν παραπονεμένοι από εκεί. Δοκιμάστε επίσης εξαιρετικές βάφλες και χορταστικά σάντουιτς – αξίζει ένα μικρό «παραστράτημα» από τις κρέπες για να γευθείτε το λαχταριστό burger με τις πατάτες τσένταρ.

*Mama Crepa 24h (Μαρασλή 23, Ευαγγελισμός) 
Όπως «φωνάζει» και το όνομά του, διανυκτερεύει καθημερινά και ετοιμάζει λαχταριστές κρέπες (και ωραιότατες βάφλες με παγωτό), τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε στα όμορφα τραπεζάκια του minimal καλαίσθητου χώρου. Ιδιαίτερα αγαπητή και πρωτότυπη είναι η κρέπα… σουβλάκι και για το γλυκό κλείσιμο η κρέπα μπουγάτσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v