10 ταβέρνες και μεζεδοπωλεία δίπλα στη θάλασσα

Δέκα ταβερνάκια, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία από το Μικρολίμανο μέχρι τη Νέα Μάκρη για φαγητό και ωραίους μεζέδες με ακόμη ωραιότερη θέα στη θάλασσα.
10 ταβέρνες και μεζεδοπωλεία δίπλα στη θάλασσα
του Γιώργου Κόκουβα

Ουζάκι, συμιακό γαριδάκι, καλαμάρια και θέα στη θάλασσα: Επιτέλους, η εποχή που μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω με την άνεσή μας έφτασε. Τα κακά νέα είναι πως τα ψαροταβερνάκια και τα εστιατόρια που σερβίρουν θαλασσινούς μεζέδες πλάι στο κύμα είναι πάντα ελαφρώς «τσιμπημένα» για την τσέπη μας. Τα καλά νέα είναι πως έχουμε εντοπίσει δέκα value for money επιλογές για ωραίους μεζέδες στις σωστές τιμές, από την Πειραϊκή μέχρι την Καστέλλα και το Μικρολίμανο, για να φάνε τα μάτια (και όχι μόνο) ψάρια.

Γεια μας
Ακτή Θεμιστοκλέους 66, Πειραιάς, 210 4511260

Ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, το Γεια Μας απλώνει τα τραπεζάκια του στην μεγάλη εξωτερική υπερυψωμένη του βεράντα και σερβίρει απλούς, ωραίους μεζέδες, όπως ντοματοκεφτέδες, αραβική πίτα με χαλούμι, μπεκρή μεζέ και εκτενή ποικιλία θαλασσινών για τσιμπολόγημα. Η αίσθηση που αφήνει το Γεια Μας είναι αυτή ενός «τίμιου» αλλά μοντέρνου ουζερί, ενώ η θέα πιάνει από… Γλυφάδα μέχρι Ακρόπολη. Συνοδεύστε τους μεζέδες με ουζάκι και υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Τα Κατσαρολάκια
Ακτή Μουτσοπούλου 21, Πειραιάς, τηλ: 210 4100609



Τα Κατσαρολάκια, τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι, βγάζουν τραπεζάκια έξω, στο φαρδύ τους πεζοδρόμιο, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις γεύσεις τους πλάι στο κύμα, στο Πασαλιμάνι. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα φιλική και χαλαρή, ενώ από το μενού ξεχωρίζουν οι στρογγυλές πατάτες με τέσσερα τυριά και οι κολοκυθοκεφτέδες – υπάρχει τεράστια ποικιλία και σε θαλασσινά μεζεδάκια. Αυτό που αξίζει να προτιμήσετε, για να χορτάσετε γευστικά χωρίς να ανέβει πολύ ο λογαριασμός είναι η ποικιλία κρεατικών για δύο άτομα (που μπορεί άνετα να χορτάσει τρεις). Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Fabrica de Vino in the sand
Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, τηλ: 210 3214148

Το γνωστό «μεθυστικό» στέκι των Εξαρχείων κρατά το concept του τεράστιου καταλόγου κρασιών που μπορείτε να απολαύσετε σε ποτήρι και να το συνοδεύσετε με μεζεδάκια, και το μεταφέρει για το καλοκαίρι στον Άλιμο. Ο χώρος είναι ιδιαίτερα όμορφος, και χωρισμένος σε δύο μέρη: Το πάνω, που λειτουργεί από το μεσημέρι σερβίροντας στα ψηλά πάσα κάτω από τα δέντρα, και στους καναπέδες πάνω στην άμμο, στους οποίους μπορείτε να πιάσετε θέση μετά τις 20.00. Δοκιμάστε πολλά από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά κρασιά σε τιμές που κυμαίνονται στα 2-3€ ανά ποτήρι και τα μικρά αλλά νόστιμα συνοδευτικά πιατάκια, όπως τα ντακάκια, τα σπιτικά μπιφτεκάκια και το πολύ ωραίο ψητόχαλούμι με μαρμελάδα πορτοκάλι σε τιμές από 4-6€ ανά πιάτο – υπολογίστε συνολικά περί τα 10-15€ κατ΄ άτομο.

Tony Bonano
Παπαναστασίου 63, Καστέλλα

Σε προνομιακή τοποθεσία στο λοφάκι της Καστέλλας, η ιταλική «φωλιά» του Tony Bonano σερβίρει μεσογειακές γεύσεις από την γειτονική χώρα στα τραπεζάκια του μπαλκονιού που «βλέπει» κατευθείαν στο Μικρολίμανο. Σπεσιαλιτέ του είναι οι μακαρονάδες και τα ριζότα, αλλά σερβίρει επίσης εξαιρετική πίτσα και διαθέτει δημιουργικά πιάτα ημέρας, τα οποία όμως θα ανεβάσουν τον λογαριασμό στα 25€ περίπου κατ’ άτομο. Προτιμήστε να «εστιάσετε» στις μακαρονάδες, συνδυάζοντάς τες με τις δροσερές σαλάτες ημέρας για να μείνετε σε low budget επίπεδα. Για το «κάτι παραπάνω» στο κλείσιμο, επιλέξτε το εμβληματικό cheesecake του Bonano.

Αστερίας
Λεωφ. Ποσειδώνος 20, Νέα Μάκρη



Το συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο πάνω στην περαντζάδα της Νέας Μάκρης ειδικεύεται στα εδέσματα που μυρίζουν θάλασσα – πολύ καλές επιλογές είναι τα τηγανητά μπακαλιαράκια, οι πετροσωλήνες και η «παντρεμένη» σαρδέλα. Εμείς, για έξτρα οικονομία και ποικιλία στην γεύση, σας προτείνουμε την ποικιλία δύο ατόμων, που περιλαμβάνει καραβίδες, καλαμάρι, πατάτες, σαλάτα και όλες τις απαραίτητες αλοιφές – συνοδεύστε τη με ουζάκι και υπολογίστε περί τα 13-15€ κατ’ άτομο.

Βόσπορος
Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4127324



Ανοιχτός μεσημέρι και βράδυ, ο Βόσπορος έχει διαμορφώσει μια απόλυτα πολίτικη γωνιά στο Μικρολίμανο, όπου πλάι στη μαρίνα σερβίρει από σουβλάκια και γύρο/ντονέρ μέχρι τα ανατολίτικα χουνκιάρ, κεμπάπ και λοιπά πιάτα από την Πόλη. Οι μερίδες είναι τεράστιες, και οι τιμές value for money – υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ΄άτομο.

Θέα Θάλασσα
Ακτή Κουμουνδούρου 58, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4132070



Συστήνεται ως μεζεδοπωλείο-ψαροταβέρνα, ειδικεύεται στα θαλασσινά και η λιτή, όμορφη βεράντα του βρίσκεται σχεδόν μέσα στην θάλασσα, αντικρίζοντας τη μαρίνα και τα συγκεντρωμένα σκάφη του Μικρολίμανου. Δοκιμάστε τα αθερινοπιτάκια, τους ρεβιθοκεφτέδες, τις κουτσομούρες και τα λινγκουίνι με πεσκανδρίτσα. Οι τιμές κινούνται σε λογικά επίπεδα για ψαροταβέρνα – υπολογίστε περί τα 25€ κατ΄άτομο.

Κρεατοπωλείον
Ακτή Θεμιστοκλέους 69, Φρεαττύδα, τηλ: 210 4520720



Μοντέρνο «κρεατο-ταβερνάκι» χασαποταβέρνα με θέα θάλασσα στον Πειραιά, που όπως μαρτυρά και το όνομά της εξειδικεύεται στην κρεατοφαγία. Μικρό μενού, γρήγορη εξυπηρέτηση και οικονομικές τιμές. Οι γενναιόδωρες μερίδες των burgers, του κοτόπουλου, του μπιφτεκιού και της «κλασικής σχάρας» κυμαίνονται στα 8€, ενώ διαθέτει και ελαφρώς πιο τσιμπημένες επιλογές, όπως το rib eye και τα φιλέτα του. Το γλυκό έρχεται κερασμένο στο τέλος – υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Ημεροβίγλι
Ακτή Θεμιστοκλέους 56, Φρεαττύδα, τηλ: 210 4523382



Σε έναν όμορφο χώρο που θυμίζει νησί, το Ημεροβίγλι στρώνει τραπεζάκια μπροστά στην Πειραϊκή και τα γεμίζει με πιατάκι θαλασσινών αλλά και κρεατικών που συνοδεύουν ιδανικά τις καλοκαιρινές ουζοκατανύξεις. Δοκιμάστε τις γαρίδες σαγανάκι, το χταπόδι, το γεμιστό καλαμάρι, τις μεγάλες σαλάτες και απολαύστε τις με την ζωντανή μουσική που διαθέτει το Ημεροβίγλι κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο για ούζο/κρασί/μπύρα και μεζεδάκια – δείτε ολόκληρο τον τιμοκατάλογο εδώ

Ακρί
Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ: 210 4180110

Το Ακρί είναι μία από τις κλασικές επιλογές στην Πειραϊκή, αν αυτό που θέλετε είναι απλώς να χαζέψετε την θάλασσα με τίμιους μεζέδες, χωρίς να περιμένετε γκουρμέ πιάτα ή το «κάτι παραπάνω». Εδώ θα βρείτε χορταστικές μερίδες με χταπόδι, γαρίδες και καλαμαράκια, γαύρο μαρινάτο, αχνιστά μύδια και συμιακό γαριδάκι, σε οικονομικές τιμές – υπολογίστε περί τα 15€ κατ΄άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v