Βγήκαμε για φαγητό στην Αθήνα με λιγότερα από 15€

Επτά ταβερνάκια, μαγειρεία και μεζεδοπωλεία υπόσχονται να μας χορτάσουν, με λιγότερα από 15€ το άτομο. Στοίχημα;
Βγήκαμε για φαγητό στην Αθήνα με λιγότερα από 15€
από τη συντακτική ομάδα του in2life 

Είναι ορισμένες ηλιόλουστες Κυριακές που δε θέλουμε δημιουργικές συνταγές ή γεύσεις που θα συγκλονίσουν τον ουρανίσκο μας. Θέλουμε απλώς να πιάσουμε τραπεζάκι σε μια αυλή ή ένα όμορφο περιβάλλον, να παραγγείλουμε χύμα δροσερό κρασάκι, και να «καθίσουμε να φάμε», όπως θα κάναμε στο σπίτι μας. Γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό, δεν θέλουμε να διαθέσουμε περισσότερα από 15€ κατ’ άτομο –μαζί με το κρασί. Βάλαμε στοίχημα ότι θα το καταφέρουμε, και ξετρυπώσαμε επτά τίμια ταβερνάκια και εστιατόρια, που εγγυώνται πως θα το κερδίσουμε. 

Μελίλωτος
Καλαμιώτου 19, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3222458

Σερβίρει τα εμπνευσμένα πιάτα ημέρας του δίπλα στην Καπνικαρέα, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για το πριν ή το μετά της βόλτας στο Μοναστηράκι. Εδώ δοκιμάζουμε νοστιμιές όπως κριθαράκι με καπνιστό λουκάνικο Χανίων, κολοκύθα και σταμναγκάθι, ή κοτόπουλο γεμιστό με σπαράγγια σε σάλτσα φασκόμηλο που συνοδεύεται από χειροποίητο πουρέ πατάτας με πιπερόριζα. Το μενού «ανεβαίνει» κάθε μέρα στο site του. Τις Κυριακές το βρίσκουμε ανοιχτό από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι τη 1.00 το βράδυ. Καθημερινές λειτουργεί μόνο από τις 12.00 έως τις 18.00 ενώ τα Σάββατα είναι ανοιχτό 12.00 το μεσημέρι με 1.00 το βράδυ.

Σβούρα
Δράκου 8, Κουκάκι, τηλ.: 210 9220919

Μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως «μουσικό καφενείο», είναι, όμως, πολλά πράγματα ταυτόχρονα: σερβίρει με την ίδια άνεση ελληνικό καφέ, ποτά, μεζεδάκια που περιλαμβάνουν πατάτα φούρνου γεμιστή (4,50€), ντακάκια (4,50€), λουκάνικο φούρνου (3,50€), αλλά και ποικιλίες αλλαντικών (8€) για να συνοδεύσετε το κρασί ή το ουζάκι σας. Αγαπά ιδιαίτερα τα έθνικ και τα world ακούσματα και φιλοξενεί live βραδιές με ρεμπέτικα και παραδοσιακές ελληνικές μουσικές. Θα τη βρείτε ανοιχτή από νωρίς (το πρωί) μέχρι αργά το βράδυ. Αποτελεί την ιδανική αφορμή για να βολτάρετε εν συνεχεία στα όμορφα δρομάκια που απαρτίζουν το Κουκάκι

Καραβίτης
Αρκτίνου & Παυσανίου, τηλ: 210 7215155

Το αγαπημένο μας ημιυπόγειο κουτούκι στις παρυφές του Παγκρατίου εγκαινίασε την καλοκαιρινή περίοδο και μεταφέρθηκε πλήρως στην πανέμορφη δροσερή αυλή ακριβώς απέναντι από το κυρίως κτίριό του. Εκεί, θα πιάσετε θέση κάτω από τα δέντρα και θα απολαύσετε τους μερακλίδικους και οικονομικότατους μεζέδες που θα καταφθάσουν στο τραπέζι. Εμείς δοκιμάσαμε τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια, τον μυρωδάτο μπεκρή μεζέ, την σπιτική τυρόπιτα και τα ζουμερά κρεατικά με δυνατό χύμα κρασί. Παραγγείλτε με φειδώ, για να μην ανέβει με περιττά πιάτα ο λογαριασμός – οι μερίδες είναι χορταστικές και το γλυκό έρχεται κερασμένο στο τέλος.

Μινιατούρα
Ρόμβης 21, 210 3233459

Βρίσκεται στο κέντρο του εμπορικού τριγώνου, απέναντι από το γνωστό στέκι του Pure Bliss, και ταΐζει καθημερινά τους πεινασμένους θαμώνες της Αγίας Ειρήνης και της γύρω, ιδιαίτερα hot τον τελευταίο καιρό, περιοχής. Ο χώρος είναι μινιατούρα όνομα και πράγμα και παραπέμπει σε προσεγμένη πάμπ – διαθέτει άλλωστε πολλή καλή ποικιλία σε ετικέτες μπύρας. Προτιμήστε τραπεζάκι στο ήσυχο πλακόστρωτο του πεζόδρομου και παραγγείλτε είτε από τα σπιτικά μαγειρευτά της ημέρας, είτε από τις συνταγές του μενού, που φθάνουν πάντα όμορφα παρουσιασμένες στα πιάτα. Ορισμένα από τα best of είναι το κοκκινιστό μοσχαράκι, το γεμιστό καλαμάρι, τα σουτζουκάκια με σπιτικό πουρέ και οι πίτες.
Σημειώστε ότι η Μινιατούρα έχει θεσπίσει την εξής καινοτομία: Μπορείτε να παραγγείλετε μισή μερίδα από το κάθε φαγητό, στην μισή τιμή. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε περισσότερες γεύσεις στην ίδια τιμή ή να παραγγείλετε λιγότερα αν δεν είστε διατεθειμένοι για λουκούλλειο γεύμα αλλά για τσιμπολόγημα, ώστε ο λογαριασμός να κινηθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Δωρίς
Πραξιτέλους 30, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 210 3232671

Ένα από τα λίγα εναπομείναντα καταστήματα που θυμίζουν την παλιά Αθήνα στο κέντρο, το στέκι «Δωρίς» σε ξεγελά με την πρώτη ματιά, καθώς μοιάζει με λουκουματζίδικο. Μόνο που οι λουκουμάδες είναι απλώς το επιδόρπιο: Στην νοσταλγική, ψηλοτάβανη αίθουσα θα γευθείτε από λαχταριστά τηγανητά κεφτεδάκια μέχρι ρεβίθια, γεμιστά, φασολάκια και κρεατικά, μαγειρεμένα όπως θα τα έκανε και η γιαγιά σας. Διαλέγετε φαγητό από την βιτρίνα, πιάνετε τραπεζάκι ανάμεσα στις πολυσυλλεκτικές παρέες (εδώ θα βρείτε από φοιτητές μέχρι ηλικιωμένους και τουρίστες) και απολαμβάνετε το τίμιο φαγητό και την ατμόσφαιρα καφενείου. Οι λουκουμάδες ή ο ελληνικός καφές στο τέλος είναι συνήθως κερασμένα. 

Μπακαλοταβέρνα
Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι

Όνομα και πράγμα το άκρως συμπαθητικό αυτό μεζεδοπωλείο στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε, ακόμα και αν είναι εκτός των ορίων της πόλης. Οι λόγοι είναι δύο: φοβερά πιάτα, πολύ οικονομικές τιμές. Ο χώρος παραπέμπει σε ταβέρνα βγαλμένη από την δεκαετία του ’50, με παραδοσιακές καρέκλες, κρεμασμένα μπουζούκια και μπαγλαμαδάκια στους τοίχους και διάφορες ρετρό αφισούλες να δημιουργούν ένα cosy κλίμα. Η ποικιλία του καταλόγου είναι αρκούντως ικανοποιητική, με το χοιρινό κοντοσούβλι, τα μπριζολάκια, το τυρί σφέλλα, το πικάντικο λουκάνικο και το γουρουνόπουλο φούρνου να ξεχωρίζουν, τουλάχιστον από όσα δοκιμάσαμε εμείς. Εξίσου καλό και το χύμα κρασί τους. Σημειώστε πως το κατάστημα δεν διαθέτει Coca Cola.

Ramona
Μίνωος 11-13, Καλλιθέα, τηλ. 210 9515952

Κουτούκι με χαρακτήρα και τίμιο φαγητό όσο λίγα στην Αθήνα, η Ramona βρίσκεται χωμένη σε ένα στενάκι της Καλλιθέας που δύσκολα θα βρεις να παρκάρεις όμως αυτό είναι το λιγότερο που σε νοιάζει όταν εν τέλει δοκιμάσεις τις νοστιμιές της. Μεγάλα, υπερυψωμένα βαρέλια και φωτογραφίες εποχής πλαισιώνουν τα παραδοσιακά τραπεζάκια στο κέντρο της σάλας της, ενώ παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε υπόγειο η ατμόσφαιρα είναι καλή, και δεν χρειάζεται να κάνεις μπάνιο μετά για να φύγει η τηγανίλα. Τα μαγειρευτά και τα σχάρας της είναι εξαιρετικά: κοκκινιστό μοσχαράκι με μακαρόνια ή πατάτες, γιουβέτσι, γεμιστό μπιφτέκι και χωριάτικο λουκάνικο ξεχωρίζουν μακράν ενώ οι κολοκυθοκεφτέδες και το σαγανάκι με ταλαγάνι είναι άλλο πράγμα. Εξίσου καλό και το χύμα κρασί της.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v