Ρομαντικά εστιατόρια: 8 γευστικά… ραντεβού

Συγκεντρώνουμε τα ιδανικά εστιατόρια στην Αθήνα για το πρώτο ραντεβού, την επέτειό σας ή απλώς για ένα ρομαντικό δείπνο με το άλλο σας μισό.
Ρομαντικά εστιατόρια: 8 γευστικά… ραντεβού
από τη συντακτική ομάδα του in2life

Το πρώτο ραντεβού. Η επέτειος της γνωριμίας/του γάμου/του πρώτου φιλιού/της πρώτης σας συνάντησης. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ή απλώς μια βραδιά που θέλετε να βγείτε με το άλλο σας μισό για ρομαντικό δείπνο αποκλειστικά για δύο, μακριά από όλες σας τις έγνοιες. Για οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιστάσεις, υπάρχουν και τα κατάλληλα μέρη στην Αθήνα για να απολαύσετε καλό φαγητό και… ο ένας τον άλλον.

Κακά τα ψέματα, δεν είμαστε εναντίον των εξόδων για… κοψίδια ή μεζέδες σε κάποιο ταβερνάκι –ίσα-ίσα, θα βρείτε πολλές τέτοιες οικονομικές προτάσεις στην σχετική στήλη του in2life– αλλά σε ειδικές περιστάσεις, κάτι ελαφρώς πιο εξεζητημένο δεν έβλαψε κανέναν. Ίσως μόνο την τσέπη μας –αλλά είπαμε, όταν από το στομάχι περνά ο έρωτας (και αντιστρόφως), αφήνουμε την γκρίνια για τις τσιμπημένες τιμές κατά μέρους και φροντίζουμε να εντοπίσουμε επιλογές, όπως τα value for money μενού στα πιο ρομαντικά εστιατόρια της πόλης, για να ζήσετε το ιδανικό ραντεβού με θέα, χαμηλή μουσική και ωραίες γεύσεις.

Ζάχαρη κι Αλάτι
Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια, τηλ: 210 3801253

Η πιο ρομαντική αυλίτσα των Εξαρχείων βρίσκεται στον πιο όμορφο πεζόδρομο της περιοχής, κρυμμένη πίσω από το βυσσινί νεοκλασικό που στεγάζει το χειμερινό μπαρ. Το Ζάχαρι κι Αλάτι όμως, πλέον «γιορτάζει» το καλοκαίρι στο βγαλμένο από άλλες εποχές πλακόστρωτο αίθριό του, ανάμεσα σε λουλούδια και μπαλκόνια που διαμορφώνουν το ιδανικό σκηνικό για τα ζευγάρια που αναζητούν ωραία ατμόσφαιρα αλλά χωρίς πολλές-πολλές επισημότητες. Στα τραπεζάκια του bistrot θα απολαύσετε ενδιαφέρουσες γεύσεις ημέρας – κατά καιρούς έχουμε δοκιμάσει ενδιαφέροντα πιάτα όπως λαυράκι με πράσο και μάραθο, σαλάτα ψητών λαχανικών στημένη… σε σχήμα καρδιάς, μοσχαράκι με μοσχοκάρυδο και διπλοκαπνιστό χοιρινό φούρνου με ριζότο. Για το κλείσιμο, δύσκολα θα αντισταθείτε στις επιλογές του «μενού της ζάχαρης» - υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο, περιλαμβανομένου κρασιού και γλυκού.

Extra tips: Ενημερωθείτε από την σελίδα του bistrot στο Facebook για τυχόν live piano sessions στην αυλή, για ακόμη περισσότερο ρομαντισμό. Μπορείτε να συνδυάσετε το ρομαντικό γεύμα με την ακόμη πιο ρομαντική θέαση ταινίας στο θερινό σινεμαδάκι Ριβιέρα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Kuzina
Αδριανού 9, Θησείο, τηλ: 210 3240133

Την περασμένη χρονιά, το BBC το ψήφισε ως ένα από τα δέκα εστιατόρια με την καλύτερη θέα στον κόσμο – και όχι άδικα: Το στοιχεία της… ρομαντζάδας περισσεύει από το μπαλκόνι του Kuzina στον γραφικό πεζόδρομο του Θησείου, αλλά δεν αρκούμαστε μόνο σ’ αυτό. Δοκιμάζουμε από τις ελληνικές γεύσεις του Άρη Τσανακλίδη, χωρίς να «τρέμουμε» τον λογαριασμό, καθώς έχει θεσπίσει οικονομικά μενού των 15 και 19€ κατ’ άτομο. Το πρώτο περιλαμβάνει πράσινη σαλάτα εποχής ή λουκουμάδες με μους φέτας και σος ροδιού ή φάβα σαντορίνης για ορεκτικό, κασουλέ κοτόπουλο ή σουτζουκάκια με σουμάκ για κυρίως πιάτο και μους σοκολάτας για γλυκό. Το δεύτερο σας επιτρέπει να επιλέξετε από επιλογές όπως ατομική σαλάτα με σπανάκι, κάστανο και μπέικον, κολοκυθοκεφτέδες, χοιρινό σιγοψημένο με κρέμα μοσχολέμονο, ταλιατέλες με κοτόπουλο, μους σοκολάτας και ένα ποτήρι κρασί. Δείτε τον κατάλογο εδώ. Σημειώστε, πάντως, πως αν επιλέξετε να κινηθείτε εκτός μενού, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 35-40€ το άτομο. 

Ορίζοντες
Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ), τηλ. 210 7210701

Πέντε λέξεις μόνο: Η καλύτερη θέα στην Αθήνα. Κι άλλη μία: Μακράν. Οι Ορίζοντες του Λυκαβηττού είναι, προφανώς, ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια που μπορείτε να επιλέξετε για οποιαδήποτε ειδική περίσταση: Ο ατμοσφαιρικός χώρος, οι χαμηλοί φωτισμοί, οι απαλές μουσικές και –τα είπαμε– η φαντασμαγορική θέα στα φώτα της πόλης σχεδόν «φωνάζουν» ραντεβού. Κι αν μέχρι πρόσφατα οι Ορίζοντες ήταν στο μυαλό των περισσότερων εξ ημών απαγορευτικοί λόγω των τιμών τους, πλέον τα οικονομικότατα set menu, που εναλλάσσονται τακτικά, δεν μας αφήνουν κανέναν ενδοιασμό. Μεταξύ άλλων, η πρόταση του σεφ (την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ) περιλαμβάνει μύδια αχνιστά με κρασί chardonnay, γαριδάκι τύπου Σύμης με καβαλιώτικη σάλτσα ούζου και ριζότο ντομάτας με καβούρια, ή ριζότο κοτόπουλο, για τους fans των πιο «στεριανών» γεύσεων. Σύνολο, έξι πιάτα και ένα ποτήρι κρασί, στα 20€ το άτομο. Αν παραγγείλετε a la carte, δεν επιλέξετε δηλαδή το μενού, ο λογαριασμός θα ανέλθει στα 50€ περίπου το άτομο.

2 Μαζί
Νίκης 48 και Κυδαθηναίων, τηλ.: 210 3222839

Το κουκλίστικο εστιατόριο των σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και Ηλία Γώγου το αγαπήσαμε πριν από δύο χρόνια, όταν πρωτοέφερε την προσιτή υψηλή γαστρονομία στην Πλάκα. Φέτος, το ούτως ή άλλως ρομαντικό νεοκλασικό τους απέκτησε και μια ατμοσφαιρική αυλίτσα, ακριβώς δίπλα, διακοσμημένη με φερ φορζέ έπιπλα και φουντωτά γλαστράκια. Το μενού, που εναλλάσσεται τακτικά, ανάλογα με τα εποχικά υλικά που βρίσκουν φρέσκα οι σεφ στην αγορά, περιλαμβάνει δημιουργίες όπως λαβράκι με μελιτζάνα και τζίντζερ, χορτόπιτα με ταχίνι και ρόδι, και φάβα με γαρίδες και καραμελωμένα κρεμμυδάκια. Ελληνική κουζίνα με δημιουργικές πινελιές, με λίγα λόγια. Όσο για τις τιμές; Αναλόγως πόσο θα παρασυρθείτε από τα λαχταριστά του πιάτα, ή θα περιοριστείτε σε τσιμπολόγημα μεζέδων και tapas, υπολογίζετε από 25€ έως 40€ το άτομο.

Κίτρινος Σκίουρος
Δημητρέσσα 21, Ιλίσια, τηλ.: 210 7211586

Ένα μικρό μπιστρό βγαλμένο από κουκλόσπιτο, και μια ατμοσφαιρική αυλίτσα με χαμηλό φωτισμό ακριβώς απέναντι, πλάι στο άλσος των Ιλισσίων συναποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας εστιατόρια στην Αθήνα –το οποίο τυγχάνει και ένα από τα ελάχιστα που σερβίρουν βραζιλιάνικη κουζίνα. Οι απαραίτητες έθνικ μουσικές παίζουν χαμηλά στα ηχεία, η σπιτική σανγκρία είναι χωρίς υπερβολές η καλύτερη στην πόλη, και οι γεύσεις… όσο εξωτικές χρειάζεται, για να εντυπωσιάσετε το ραντεβού σας, αλλά να φάτε και κάτι. Ξεκινάτε με πικάντικο ντιπ Βενεζουέλας –cheddar και πιπεριές jalapeno– και nachos, εξαιρετικά κοσίνια, χειροποίητα πιτάκια με κοτόπουλο, και φράνκο πασαρίνιο, τηγανιτές μπουκιές κοτόπουλου μαριναρισμένες με lime και σκόρδο. Και για τη συνέχεια, το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας: Μία εκπληκτική φεσουάδα, με μαύρα φασόλια, τέσσερα είδη κρέατος, ρύζι, σπανάκι, πορτοκάλι και αλεύρι από γιούκα. Εξαιρετικό, επίσης, είναι το κοτόπουλο Κατυπιρί, στο πήλινο με τυρί Φιλαδέλφεια και σάλτσα ντομάτας με ρύζι. Για όλα αυτά, της (κανάτας) σανγκρίας περιλαμβανομένης, θα υπολογίσετε περί τα 30€ το άτομο.

Αθήρι
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983

Οι gourmet δημιουργίες του σεφ Αλέξη Καρδάση σερβίρονται σε μια από τις ομορφότερες, και πιο πράσινες, βεράντες της πόλης. Οι φουντωτές φυλλωσιές των δέντρων αναδεικνύονται υπέροχα από τον κρυφό, ατμοσφαιρικό φωτισμό, ενώ η υπόλοιπη διακόσμηση κρατά χαμηλό προφίλ, το ίδιο και η διακριτική μουσική. Πέτρινοι τοίχοι επάνω στους οποίους σκαρφαλώνουν αναρριχητικά φυτά, πλακάκια σε ουδέτερο χρώμα, λευκά τραπεζομάντηλα και κεράκια στα τραπέζια συμπληρώνουν την ρομαντική εικόνα. Ο κατάλογος είναι μικρός αλλά ικανοποιητικός, με πλούσια λίστα κρασιών. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τα συκωτάκια με καραμελωμένο κρεμμύδι, την πράσινη σαλάτα με ρόδι και το κριθαρότο με μανιτάρια πορτομπέλο. Υπολογίστε περί τα 20 με 25€ το άτομο με κρασί, ενώ υπάρχει και ατομικό μενού με 15€ ανά άτομο. Διαθέτει και δωρεάν parking.

Εν Πλω
Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770-2

Με κύριο ατού την εκπληκτική θέα στον όρμο της Βουλιαγμένης, αυτό το all day bar restaurant ενδείκνυται για ένα καλοκαιρινό ρομαντικό δείπνο, κυριολεκτικά, πάνω στο κύμα. Το μενού του δεν παίρνει δάφνες πρωτοτυπίας, όμως είναι άκρως ικανοποιητικό. Πολύ καλό το ριζότο με μανιτάρια και τα χοιρινά φιλετάκια, εξίσου γευστική και η πράσινη σαλάτα με σολομό, ενώ το προσούτο με τους κύβους παρμεζάνας είναι ό,τι πρέπει για να «ανοίξετε» το γεύμα σας. Το Εν πλω διαθέτει ικανοποιητική λίστα κρασιών, αρκετά από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι. Για ένα πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο με κρασί.

Τραίνο στο Ρουφ – Αποβάθρα
Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, 210 5298922

Ιδανικό για μια ολοκληρωμένη έξοδο (θέατρο, φαγητό, ποτάκι) το θεατράλε σκηνικό που στήνει το «Τραίνο» σε ταξιδεύει σε περασμένες δεκαετίες με την ρετρό ατμόσφαιρά του. Φέτος, η Αποβάθρα του φιλοξενεί ακόμα περισσότερα μουσικά live (δείτε περισσότερα εδώ), ενώ καθημερινά ο chef της Aria Γεύσεων προτείνει και μαγειρεύει ζωντανά για κάθε πελάτη ειδικά μεσογειακά πιάτα. Το μενού του παραπέμπει σε gourmet καταστάσεις με επιρροές από nouvelle cuisine –μικρές σχετικά μερίδες, όμορφη παρουσίαση. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v