Η Αθήνα έχει… ιδιαίτερη γεύση
Λουκουμάδες με τονοσαλάτα, fish and chips στην ελληνική τους εκδοχή, λουκουμάκια από λεμόνι και κις λορέν με κοκτέιλ ρακής. Τέσσερα στέκια προτείνουν γευστικές εξόδους μακριά από τα συνηθισμένα… κι εμείς απολαμβάνουμε.

Αν σκεφτεί κανείς πόσο δημοφιλές είναι το ψάρι σε κάθε του μορφή στην μεσογειακή διατροφή μας, είναι απορίας άξιο πώς δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο μέχρι τώρα –για την ακρίβεια, μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και άνοιξε τις πόρτες του το Fish and Chips αλλά ελληνικά στο Χαλάνδρι. Η ιδέα είναι περίπου η γνωστή βρετανική, αλλά με ένα twist: όλα τα ψάρια εδώ είναι ελληνικά και φρέσκα, δεν θα βρείτε τίποτα κατεψυγμένο στο μενού –εννοείται, βέβαια, πως αυτό ισχύει και για τις πατάτες, που κερδίζουν έξτρα πόντους από μόνες τους. 

Τα αλκοολούχα παραμύθια, βέβαια, είναι μόνο ο ένας εκ των δύο λόγων για τους οποίους θα αγαπήσετε το Quiche and Tales: Ο άλλος είναι οι τραγανές κις λορέν του (αλμυρές τάρτες, για τους μη… γαλλομαθείς) που φτιάχνονται με λαχταριστά υλικά και πολλή έμπνευση –και φυσικά αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα και την διάθεση του σεφ. Εμείς δοκιμάσαμε μία κις με κοτόπουλο και καραμελωμένα κρεμμύδια –τα οποία θα θέλαμε σε λίγο μικρότερη ποσότητα– και μία… ελληνικής έμπνευσης, με σπανάκι, φέτα και λιαστή ντομάτα, που θύμιζε ευχάριστα κάμπριο σπανακόπιτα. 


