Νηστίσιμη γευσιγνωσία σε 10+1 εστιατόρια
Χταποδάκι στα κάρβουνα με ούζο, γαριδομακαρονάδες με θέα θάλασσα, εξωτικό χούμους και ρεβιθοκεφτέδες, σπιτική φάβα και λεμονάτο γαμοπίλαφο. Έντεκα αθηναϊκά εστιατόρια εφευρίσκουν τριάντα και κάτι λόγους να νηστέψουμε.

Η τάση της «νέο-ταβέρνας», την οποία αγαπάμε ιδιαίτερα, εξαπλώνεται τελευταία και στα ουζερί, ιδιαίτερα αυτά της Πειραϊκής, που υιοθετούν funky décor και ατμόσφαιρα, επιμένοντας όμως παραδοσιακά σε συνταγές και αγνά –βλέπε φρέσκα–σε υλικά. Ένα από τα αγαπημένα μας, το
Στο ίδιο πνεύμα, αυτό του «μοντέρνου ουζερί», κινείται και το
Αν προτιμάτε αυθεντική παράδοση, ήτοι κλασικό ουζομεζεδοπωλείο, ή απλά βαριέστε να οδηγείτε μέχρι τον Πειραιά, η
Όχι απαραίτητα –μπορεί, όμως, να γίνει. Αν, ας πούμε, περάσετε αυτές τις μέρες μια βόλτα από το
Αν από την άλλη σας λέγαμε ότι εξαιρετικά, όσο και νηστίσιμα, θα φάτε αυτές τις μέρες σε ένα… μεξικάνικο εστιατόριο, μάλλον δύσκολα θα μας πιστεύατε. Κι όμως. Το κλασικό αγαπημένο
Και από τη Μάνη, τηλεμεταφερόμαστε στην Κρήτη. Εξαιρετικό λεμονάτο γαμοπίλαφο, πράσινα πιταράκια με χορταρικά, όσπρια, ολόφρεσκες σαλάτες, μαραθόπιτα, λαχανοντολμάδες και άλλα σπιτικά εδέσματα στολίζουν τα funky τραπέζια της
Η 




