ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Μοντέρνα κουζίνα με γεύσεις... παράδοσης

Στο εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ η μοντέρνα ελληνική κουζίνα αποκτά σάρκα και οστά με μοναδικές γεύσεις, χρώματα και αρώματα, που θυμίζουν Ελλάδα, ενώ οι σεφ φροντίζουν και για την καλή μας υγεία επιστρατεύοντας νοστιμότατα βιολογικά προϊόντα.
ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Μοντέρνα κουζίνα με γεύσεις... παράδοσης
Με διπλό όνομα και περίσσια όρεξη για ελληνική κουζίνα που να ανταποκρίνεται σε "μανιάτικους" και μη ουρανίσκους, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ "φοράει" τα νόστιμά του και μας υποδέχεται για άλλη μια χρονιά στο υπέροχο διώροφο νεοκλασικό στο Κουκάκι, αναλαμβάνοντας όπως μόνο αυτό ξέρει εδώ και 4 χρόνια, να μας μυήσει στις Μανιάτικες -και όχι μόνο- γεύσεις του.

Το αγαπημένο εστιατόριο έχει καταφέρει να συνδυάσει περίτεχνα την ελληνική παραδοσιακή, με τη σύγχρονη κουζίνα δίνοντας βάση σε αγνά υλικά, προερχόμενα κυρίως από τη Μάνη. Μοντέρνες arty πινελιές σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί το λευκό και το λαδί, το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ χωρίζεται σε δύο αίθουσες ενώ η ανοιχτή κουζίνα (open kitchen) δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τον μάγειρα και την προετοιμασία των πιάτων σας.

Τα παραδοσιακά προϊόντα της Μάνης -ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανάς, σύγκλινο- τα φημισμένα γλυκά όπως οι δίπλες, τα γλυκά του κουταλιού, και οι μαρμελάδες αλλά και τα αρωματικά φυτά όπως ο μάραθος, η ρίγανη, το θυμάρι και το φασκόμηλο, συνεχίζουν να αποτελούν έμπνευση για τη δημιουργία μιας μοντέρνας κουζίνας που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το σύγχρονο τρόπο υγιεινής διατροφής.

Με το Φθινόπωρο να έχει μπει για τα καλά, μάλιστα, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ μας υποδέχεται με ένα νέο, πιο... "πράσινο" μενού. Πριν από έναν μήνα μας υποσχέθηκε ότι θα ήταν μόνο η αρχή, και σαν γνήσιος Μανιάτης φρόντισε να τηρήσει την υπόσχεση του… Το αγαπημένο εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ δεν εφησυχάζει ποτέ αποδεικνύοντας πως η συνταγή για την επιτυχία προϋποθέτει έναν περίτεχνο συνδυασμό ευρεσιτεχνίας και ποιότητας. Σε ένα μενού όπου η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εναρμονίστηκε απόλυτα με την σύγχρονη, οι πρώτες νέες βιολογικές γεύσεις του ΜΑΝΗΜΑΝΗ έρχονται να συμπληρώσουν το puzzle μιας γευστικής αλυσίδας που συνεχίζει να μας υπόσχεται κρυμμένους άσους στην… ποδιά του.

Και επειδή στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ γνωρίζουν καλά πως η όρεξη επιστρέφει ξανά και ξανά στο…τραπέζι του εγκλήματος, εδώ και μία εβδομάδα, το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος έχει επεκταθεί και μας ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά και τα μεσημέρια.

Πρώτο πεδίο προς εξερεύνηση, το Βελουτέ κολοκύθας με Γιαούρτι, για να συναντήσουμε λίγο πιο κάτω τα βιολογικά συκωτάκια πουλερικών με ριζότο τραχανά, κυδώνι και αφρό μυζήθρας Λακωνίας, το Μανούρι αρωματισμένο με φρέσκα βότανα, πιπεριά Φλωρίνης και αμύγδαλα σε φύλλο κρούστας και τον Πύργο Λαχανικών με ταλαγάνι και σάλτσα πιπεριάς. Η παρέλαση των γεύσεων συνεχίζεται με την Γλυκιά πράσινη Σαλάτα με κατίκι, μανιάτικα ξερά σύκα και vinaigrette από πετιμέζι σε βάση από φρέσκα φύλλα μαρουλιού, να ανοίγει χώρο για τα μοναδικά, Κανελόνια με μοσχαράκι, λαχανικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού, το Ριζότο Μανιταριών με τρούφα και φλούδες παρμεζάνας και τη Γλώσσα Φιλέτο με σπανάκι, παντζάρια και σάλτσα λουίζας.

Τέλος θα γλυκαθείτε με την νέα πρόταση σε Καρυδόπιτα με αχλάδι, βρασμένο σε μπαχαρικά ή με τις ήδη αγαπημένες γεύσεις όπως, το Μιλφέιγ με βύσσινο και κρέμα αρωματισμένη με Μαστίχα Χίου και το Σουφλέ Σοκολάτας με Παγωτό Βανίλια.

Η λίστα κρασιών έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνοδεύει ιδανικά τον κατάλογο του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, ενώ το εστιατόριο διαθέτει και τη δική του ετικέτα ΜΑΝΗΜΑΝΗ που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής

Ραντεβού, λοιπόν, στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ και... καλή μας όρεξη! 

ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Φαλήρου 10, Κουκάκι. Τηλ. 210 9218180
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Ανοιχτά καθημερινά μεσημέρι – βράδυ πλην Δευτέρας. Την Κυριακή ανοικτά μόνο μεσημέρι. Η κουζίνα λειτουργεί έως 1 π.μ..
Τιμή κατ’ άτομο: € 16,00 - € 20,00.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v