Καρσί: Άρωμα από θάλασσα, μεζέδες από... σπίτι

Μεσημέρι στην πόλη και θέλουμε σπιτικά μεζεδάκια, "ψαγμένο" ούζο, θέα και μυρωδιά από θάλασσα, και όλα αυτά χωρίς να πληρώσουμε πολλά. Γίνεται; Στο Καρσί του Πειραιά γίνεται.
Καρσί: Άρωμα από θάλασσα, μεζέδες από... σπίτι
Πόσες επιλογές έχει ένας Αθηναίος που «ξέμεινε» Σαββατοκύριακο καλοκαιριού στην Αθήνα και θέλει «ψαγμένο» ουζάκι με καλό μεζέ όσο γίνεται πιο κοντά στη θάλασσα –την οποία να βλέπει κιόλας– και όλα αυτά σε λογική έως χαμηλή τιμή; Αν βιαστήκατε να απαντήσετε «καμία» μάλλον δεν έχετε πάρει… μυρωδιά το Καρσί, που άνοιξε πριν λίγους μήνες στον Πειραιά, πάνω από τη Μαρίνα της Ζέας, για να αποκτήσει ταχύτατα φανατικούς θαμώνες.

Από τη στιγμή που περνάς την πόρτα του, υποψιάζεσαι ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει εδώ. Σε πείσμα του trendy ύφους που έχει υιοθετήσει και ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια η ευρύτερη περιοχή, το Καρσί επιμένει παραδοσιακά, με διακόσμηση παλιού μπακάλικου, με πολύχρωμα βαζάκια, ασπρόμαυρες φωτογραφίες του λιμανιού και cult, ξεχασμένες εδώ και δεκαετίες, διαφημίσεις στον τοίχο, με απλά ξύλινα τραπεζάκια και καρέκλες που παραπέμπουν σε μεζεδοπωλεία περασμένων εποχών με ένα ελαφρώς μοντέρνο touch, με soundtrack παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα, με χαρτί κολλάζ από παλιά τιμολόγια και διαφημίσεις αντί τραπεζομάντιλου.

Μοναδική μοντέρνα πινελιά, οι όμορφοι καναπέδες με τα πολύχρωμα μαξιλάρια στον επάνω όροφο, τον οποίο και προτιμάμε, για την πανοραμική θέα στα yacht της μαρίνας και το λόφο του Προφήτη Ηλία από τα μεγάλα του παράθυρα που, μέρες που είναι, μένουν ανοιχτά. Μας ξένισε λίγο η μεγάλη τηλεόραση –η ύπαρξη της οποίας μπορεί, βέβαια, να οφειλόταν απλά στο γεγονός ότι πέσαμε σε… Euro-μέρα– αλλά μπροστά σε τέτοια θέα συμβιβαστήκαμε.

Δυνατό σημείο του μενού είναι τα μεζεδάκια του, τα «της μέσης» όπως τα αναφέρει ο κατάλογος. Δοκιμάσαμε μια πεντανόστιμη φέτα ψητή, με ντομάτα και καυτερή πιπεριά, μια ποικιλία με κολοκυθοκεφτέδες, ρεβιθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες όλα επί δύο –οι πρώτοι δε μας ενθουσίασαν, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους–, εξαιρετική χωριάτικη με παξιμάδι, ντάκο κρητικό που υστερούσε μπροστά στη σαλάτα, κεμπάπ γιαουρτλού επάνω σε πιτούλες και σπιτικές, κομμένες στο χέρι τηγανιτές πατάτες.

Τα «του κυρίως» χωρίζονται σε σχάρα, ψάρια και θαλασσινά και λίγες αλλά καλές ευφάνταστες δημιουργίες –εκ των οποίων δοκιμάσαμε φιλέτο κοτόπουλο με σως από γιαούρτι και τζίντζερ, το οποίο μας ενθουσίασε τόσο που το ξαναπαραγγείλαμε τη δεύτερη φορά που πήγαμε. Πολύ ικανοποιημένους μας άφησε και η σχάρα –η μοσχαρίσια γάλακτος που παραγγείλαμε ήρθε σωστά ψημένη, γαρνιρισμένη με τις πατάτες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν το χιτ του μαγαζιού αν δεν ήταν και όλα τα υπόλοιπα εδέσματα τόσο προσεγμένα.

Θετικότατη εντύπωση κάνει η εκτενής λίστα ούζων του καταλόγου: μυτιληνιές, χιώτικες και σμυρναίικες ετικέτες που σπάνια έχουμε συναντήσει σε μεζεδοπωλεία. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει δώδεκα λευκά και δώδεκα κόκκινα ελληνικά κρασιά, με ενιαία τιμή, 17 τα λευκά και 22 το κόκκινα, καθώς και κάποιες επιλογές σε ποτήρι. Το ψωμί στην αρχή έρχεται με ένα είδος τυροσαλάτας και ένα καραφάκι τσίπουρο “on the house”, πράγμα που προκαλεί εξαρχής θετική εντύπωση.

Η κουζίνα παραμένει ανοιχτή από το μεσημέρι έως τις 12.30 το βράδυ, ενώ Παρασκευή και Σάββατο σερβίρει μέχρι τη 01.30. Ένα υπερπλήρες γεύμα, με δυο-τρία «της μέσης», σαλάτα και κυρίως, δε θα σας στοιχίσει περισσότερα από 20-25 ευρώ το άτομο.

Ηρώ Κουνάδη

Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, τηλ.: 2104510400, 2104510111
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v