Oro Toro: ”Χρυσός ταύρος” στην αρένα της γεύσης

Από τα τελευταία πράγματα που ο ”παραδοσιακός” επισκέπτης της χασαποταβέρνας στη Βάρη θα περιμένει να συναντήσει εκεί, είναι ένα εστιατόριο σαν το Oro Toro. Η σωστή διακόσμηση και η πλήρης κάβα δεν θα σας εμποδίσουν να εστιάσετε στο Βασικό ”ατού” του Oro Toro: Το κόκκινο κρέας.
Oro Toro: ”Χρυσός ταύρος” στην αρένα της γεύσης

Σίγουρα αν έχεις αρκετό καιρό να πας στη περιοχή με τις χασαποταβέρνες της Βάρης, δεν θα περιμένεις να συναντήσεις ένα χώρο όπως αυτός του εστιατορίου Oro Toro.

O ”χρυσός ταύρος” ξεχωρίζει χάρη στην επιβλητική του είσοδο και τις καλαίσθητες αίθουσες εστίασης, που εντυπωσιάζουν με την προσεγμένη διακόσμηση, χωρίς να είναι φορτωμένοι σε βαθμό που να κουράζει.

Χαρακτηριστική της... φιλοδοξίας των ιδιοκτητών να ξεχωρίσουν, και η ίδια η επιλογή της περιοχής.

Οι θαμώνες των μαγαζιών της, έστω κι αν είναι περιστασιακοί, αναζητούν το καλό κρέας, ψημένο με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο. ”Για καλό κρέας και χορταστικές μερίδες”, θα πας στη Βάρη, έλεγαν οι παλαιότεροι.

Κι εκεί, στην έδρα του κρέατος... ”the Greek way” επέλεξε το ”Oro Toro” να δώσει τη ”μάχη” της... διαφοράς.

Ένα γνήσιο steak house που προσφέρει το πασίγνωστο στο εξωτερικό κρέας Βlack Angus meat, (σκωτσέζικης... καταβολής που πέρασε όμως σταδιακά και σε άλλες μεγάλες κτηνοτροφικές περιοχές του κόσμου) όντας εμπνευσμένο και στη διακόσμηση του από τα Parillas του αργεντίνικου Bueons Aires.

”Πανδαισία” καλού κρέατος, ψημένου ακριβώς με τον τρόπο που θα ζητήσει και ο πιο απαιτητικός πελάτης, είτε πρόκειται για το καταπληκτικό Ribeye, είτε για Τ-bone είτε για Bife De Chorizo. Ακόμη, μια δοκιμή στα τρυφερά φιλετάκια Picania και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να την παραλείψετε.

Για όσους θέλουν πιο ”σύνθετες” γεύσεις υπάρχουν φιλετάκια με μανιτάρια, με σως ροκφόρ και βέβαια με τη γνωστή barbeque σως, ενώ για όσους δεν θέλουν κόκκινο κρέας (”αμαρτία” αν θέλετε τη γνώμη μας στο συγκεκριμένο εστιατόριο) υπάρχει και κοτόπουλο.

Παραλείψαμε (μάλλον από... βιασύνη να περάσουμε στο κυρίως ”κρεάτινο” πιάτο) την επαρκή ποικιλία των ορεκτικών, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πιτάκια, δροσερό ντιπ γιαουρτιού, χαμόν, ενώ υπάρχουν και αρκετά είδη σαλάτας, από κλασικές λύσεις (του Καίσαρα, κόλσλοου) έως και σαλάτες κατ ευθείαν προσανατολισμένες στον ”πυρήνα” της γευστικής εμπειρίας του κρέατος.

Ιδιαίτερα πλούσια και ”μερακλίδικη” η κάβα των κρασιών (με έμφαση όπως θα αναμενόταν άλλωστε στα πλούσια μεστά Κόκκινα για τη συνοδεία του κρέατος). Πέρα από ελληνικές ποικιλίες έμφαση έχει δοθεί και σε κρασιά της Αργεντινής, ενώ για τους απαιτητικούς ουρανίσκους υπάρχουν και ιδιαίτερες επιλογές παλαιωμένων κρασιών.

Πραγματικά άριστη η εξυπηρέτηση, ενώ άπλετος είναι ο χώρος για parking στην ευρύτερη περιοχή. Με το κρασί καλό θα είναι να υπολογίζετε το κόστος σε 50- 60 ευρώ το άτομο.

Η σοβαρή προσπάθεια του Oro Toro αποτυπώνεται και στην άρτια ιστοσελίδα του, την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε από τη διπλανή στήλη ”σχετικά Links”.

Γιώργος Σιταράς

Oro Toro: λεωφόρος Βάρης 72, 210 8994514

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v