Τα πιο λαχταριστά σοκολατογλυκά της Αθήνας

Η σοκολάτα είναι η πιο γλυκιά αμαρτία και εμείς ενδίδουμε δοκιμάζοντας τα πιο λαχταριστά σοκολατογλυκά της πόλης.

Τα πιο λαχταριστά σοκολατογλυκά της Αθήνας

Μους σοκολάτας, σεράνο, προφιτερόλ, σοκολατόπιτες, γκανάζ, πραλίνες, καριόκες. Λέμε «όχι σήμερα» στη δίαιτα και ορμάμε στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας για να τσακίσουμε τα πιο λαχταριστά, τα πιο κολασμένα σοκολατογλυκά τους.

Kora

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, τηλ: 2103627855



Σαν περάσεις από την οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι, κάνε μια στάση σε αυτόν τον φούρνο για να πάρεις το απόλυτο best seller των γλυκών τους: ένα υπέροχο προφιτερόλ με το κλασικό σουδάκι το οποίο γεμίζεται με κρέμα βανίλιας, κλασική σος σοκολάτας και κραμπλ κακάο. Σκέτη κόλαση. Φοβερό επίσης και το προζυμένιο τους ψωμί, όπως και τα κρουασάν.

Μέλισσα

Εθν. Μακαρίου 43, Περιστέρι, τηλ: 2105711055



Από παραδοσιακό γαλακτοπωλείο του 1925, η Μέλισσα έφτασε να αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις των γλυκών… υψηλής ζαχαροπλαστικής. Στα οπωσδήποτε για τους σοκολατολάγνους εδώ, η πραλίνα γάλακτος με μους σοκολάτας γάλακτος ανάμεσα σε φύλλα σοκολάτας Valhrona και ντακουάζ φουντουκιού καθώς και η τάρτα σοκολάτα-καραμέλα, με μους σοκολατας, bitter caramel και sauce καραμέλας με fleur de sel.

Αφοί Ασημακόπουλοι

Χαρ. Τρικούπη 82,  Εξάρχεια, τηλ: 21 0361 0092



Με όνομα βαρύ (και γλυκό) σαν ιστορία, το μαγαζί των Εξαρχείων ξεκίνησε από το 1915 αρχικά ως γαλακτοπωλείο για να εξελιχθεί σήμερα σε ένα ζαχαροπλαστείο με τα όλα του. Για τους σοκολατολάγνους προτείνουμε λαχταριστά σοκολατάκια γεμιστά με τσέρι, νουγκατίνα όπως παλιά, σεράνο και φυσικά προφιτερόλ που κάνει το σαλάκι να τρέχει και μόνο που το βλέπεις, πριν το γευτείς.

Ανδριάς

Διευθύνσεις εδώ



Μιας και αναφέραμε το προφιτερόλ, επιβάλλεται μια στάση στα καταστήματα Ανδριάς, το προφιτερόλ των οποίων εντυπωσιάζει με την γεύση του, αλλά και με την ποσότητα. Μοναδικό δέσιμο σοκολάτας, σου και σαντιγύ μετατρέπονται με την συνταγή του Ανδριά στην πρώτη επιλογή των Αθηναίων όταν επιθυμήσουν προφιτερόλ. Από εδώ θα πάρεις επίσης λαχταριστή μους σοκολάτα με αγριοκέρασο και ολόφρεσκη lemon pie.

Αθηναία

Πριγκηποννήσων 12, Κυψέλη, τηλ: 21 0646 4297

Αυτό το συνοικιακό ζαχαροπλαστείο που λειτουργεί από το 1967 φημίζεται για τα ποντικάκια και τις πάστες σοκολατίνας του και όχι αδίκως. Είναι αμφότερα υπέροχα. Τη σοκολατίνα συγκεκριμένα, τη φτιάχνουν με την παραδοσιακή συνταγή: με κρέμα από σοκολάτα μπίτερ, στρώσεις από φρέσκο παντεσπάνι, ποτισμένο με σιρόπι ποτού, καλυμμένη με γκανάζ μπίτερ σοκολάτας. Εξίσου δυνατό και το ατομικό προφιτερόλ, σε μπολάκι για να το τσακίσεις στα όρθια.

Παπαπαρασκευάς

Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, Τηλ: 2108980220



Ένα καταπληκτικό ζαχαροπλαστείο με δικές του ιδιαίτερες γεύσεις έχει αφήσει εποχή για τις θρυλικές του καριόκες, οι οποίες είναι πα πα πα πάρα πολύ νόστιμες. Σημειωτέον, η συνταγή της σοκολάτας που χρησιμοποιούν είναι δική τους έμπνευση και ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται η ίδια σοκολάτα που παράγει η ίδια σοκολατοποιία, αποκλειστικά για το ζαχαροπλαστείο.

Désiré

Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, τηλ: 2103632333



Το παλαιό ζαχαροπλαστείο της Δημοκρίτου, φτιάχνει από το 1962 εξαιρετικά γλυκά, με αποκορύφωμα τις σοκολατίνες του. H σεράνο είναι παράδειγμα προς μίμιση και μια από της κορυφαίες των Αθηνών, ενώ η πάστα σοκολατίνα έχει γλυκιά μους με νότες καφέ και βουτιέται σε μια γκανάς που την απογειώνει, με το πασπαλιστό κακάο στο τέλος να ολοκληρώνει την γευστική εμπειρία.

Ζουμπουρλού

Αισχύλου 4, Ψυρρή, τηλ: 21 0331 4854

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ζουμπουρλού (@zoubourlou_)



Αυτή η «κομφεταρία και πιτασερί» στου Ψυρρή έχει ρέντα στα γλυκά με βάση τη σοκολάτα, και φτιάχνει καθημερινά γλυκές αμαρτίες. Εδώ θα βρεις μεταξύ άλλων έναν πελώριο σοκολατένιο πύργο Bueno Lover, με τραγανούς ορόφους και στην κορυφή φραγκοστάφυλα, τάρτα σοκολάτας με ganache Philadelphia και κρέμα Oreo και μια υπέροχη σοκολατόπιτα, με sauce σοκολάτας bitter.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v