Χειροποίητα γλυκά για να σου τρέχουν τα σάλια

Λαχτάρισες ένα χειροποίητο γλυκό; Θες να απολαύσεις δημιουργίες καμωμένες με φαντασία και μεράκι; Αυτές οι γωνιές είναι για σένα.
Χειροποίητα γλυκά για να σου τρέχουν τα σάλια

Αχ τα γλυκά. Από τα πιο απλά, μέχρι τα πιο σύνθετα έχουν πάντα τον τρόπο τους να μας κολάζουν. Προφιτερόλ, λεμονόπιτες, εκλεράκια, μιλφέιγ, πάστες, μους με σοκολάτα, όλα τους είναι ένα και ένα, αρκεί να ξέρεις που να τα ψάξεις.

Και δεν ξέρεις, έχουμε να σε στείλουμε συστημένο σε ζαχαροπλαστεία και λοιπές «γλυκές» διευθύνσεις της πόλης.

Αποχαιρέτησε λοιπόν τις τύψεις σου, ξέχνα για λίγο τη διατροφή και σημείωσε τα παρακάτω. 

Το προφιτερόλ με μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος στο Bonjour στην Πετρούπολη,  το οποίο αν και φούρνος εκτός από ωραιότατο μοσχομυριστό ψωμάκι φτιάχνει φοβερά γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις.


Το απολαυστικό μιλφέιγ της Δέσποινας, σε οκτώ σημεία στην Αττική, το οποίο προσφέρεται μάλιστα και σε ιδιαίτερες και λαχταριστές παραλλαγές εκτός της κλασικής κρέμας, όπως πραλίνα, λεμόνι και κάστανο. 


Ο αφράτος «μπαμπάς» με ρούμι και το Spicy Baba dark edition με μους σοκολάτας, τζίντζερ κονφί, γλάσο καφέ και κόκκινα μούρα στο In love again, το γλυκό αδερφάκι του Baba Au Rum, το οποίο ετοιμάζει λαχταριστά γλυκά εμπνευσμένα από – τι άλλο;- κοκτέιλ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by In Love Again (@inloveagain_athens)


Το Paris-Aigina, ένα Paris-Brest α λα ελληνικά με γέμιση πραλίνας φιστικιού Αιγίνης και η τάρτα λεμόνι με confit ginger και μαρέγκα από εσπεριδοειδή στο Ourse στη Γλυφάδα, του πολυβραβευμένου και γνωστού από τη πορεία του στη μισελενάτη «Σπονδή» Σπύρου Πεδιατάκη. 

Η τάρτα μήλου με κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης στο Σκούφο, ένα καφέ «γλυκοπωλείο» στον Βύρωνα, το οποίο ειδικεύεται στα χειροποίητα γλυκά και ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και για τους φοβερούς του λουκουμάδες, σε διάφορες παραλλαγές – μπανόφι, προφιτερόλ, πάβλοβα κ.α. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Skoufos (@skoufos.vyronas)


H πρωτότυπη παραλλαγή της κλασικής Black Forest με βελούδινο crémeux σοκολάτας, ζελέ βύσσινο, ολόκληρα βύσσινα μαριναρισμένα σε kirch και αέρινη mousse kirch στην Poulette στην Αγία Παρασκευή, μια νέο-πατισερί με γλυκά ποιήματα. 

Τα μυρωδάτα, ολόφρεσκα Cookies στο Cookie Spot στου Αμπελόκηπους, τα οποία σημειωτέον τιάχνονται τη στιγμή που τα παραγγέλνεις. Δοκίμασε το Chocolate chip με καρύδια, το Double dark chocolate με διπλή μαύρη σοκολάτα και το Brownie με ανθό αλατιού και μετά έλα πες μας. 



Η λεμονόπιτα στη Dolcezza στο Χαλάνδρι, το οποίο μεταξύ άλλων ετοιμάζει κορυφαίες τρούφες, lemon pie, εκλεράκια και τούρτες σε κάθε πιθανό και απίθανο συνδυασμό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v