Λιμπιστήκαμε τις καλύτερες κρέπες της πόλης

Η κρέπα είναι σαν το σεξ. Δεν έχει ώρα κι είναι εξίσου λαχταριστή στα όρθια ειδικά αν τη δοκιμάσεις στα καλύτερα spots της πόλης.
Λιμπιστήκαμε τις καλύτερες κρέπες της πόλης

Στις κρέπες δεν υπάρχουν ψευτοδιλήμματα. Είμαστε εδώ για να καταβροχθίσουμε γλυκιές κι αλμυρές εξίσου ανεξαρτήτως ώρας. Βλέπεις όποτε κι αν σου χτυπήσει η πείνα την πόρτα, οι αγαπημένες μας κρεπερί, βρίσκονται στη διάθεσή μας για τα καθέκαστα. Εμείς με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κρέπα-lovers της Αττικής επισκεφθήκαμε τις πιο λαχταριστές διευθύνσεις της Αττικής και δεν το μετανιώσαμε λεπτό. Ετοιμάσαμε και σχετική λίστα για να σε έχουμε καλυμμένο την επόμενη φορά που η απάντηση στο τι θα φάμε σήμερα θα είναι #monocrepa.

CrepeXarchia

Στουρνάρη & Οικονόμου & Θεμιστοκλέους 63, Εξάρχεια, τηλ.: 210 38 40 773



Από το 1998 η κρέπα στα Εξάρχεια έχει συμπτυγμένο όνομα για να μην μπερδεύεται κι ο κοσμάκης. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ξενύχτηδων μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να την έχεις τιμήσει μιας και η συγκεκριμένη κρεπερί μένει ανοιχτή μέχρι αργά το βράδυ. Εδώ υπάρχουν μπόλικες επιλογές για να γεμίσεις την κρέπα σου είτε αλμυρή είτε γλυκιά με το μέγεθός της να είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Εξίσου γευστική κι ενδιαφέρουσα είναι και η pizza για τους αλλόθρησκους που δεν είναι φαν της κρέπας. Οι γλυκιές κρέπες ξεκινούν από 2,70€ κι οι αλμυρές από 4,20€.

Etoile

Λ. Αλεξάνδρας 194, Αμπελόκηποι, τηλ.: 21 0642 3510



Εδώ και 30 χρόνια το Etoile καλοταΐζει του κρεπολάτρεις ποντάροντας στην εξαιρετική ποιότητα αλλά και το πλούσιο γέμισμα κάθε κρέπας που ετοιμάζει. Κρατώντας παράλληλα τη 90s διακόσμηση του το Etoile μας κλείνει το καλτ μάτι του, όσο κόσμος συρρέει για να δοκιμάσει τη θρυλική κρέπα του. Εμείς δηλώνουμε πιστοί φαν της Hangover με edam, καπνιστό χοιρινό, bacon, λουκάνικο, πατατάκια, ουγγαρέζα, ντομάτα, καθώς μοιάζει ιδανικός αλμυρός επίλογος για τα δύσκολα βράδια μετά τη δουλειά. Οι κρέπες ξεκινούν από 3€.

Il Gusto

Θηβών 378, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0531 6555


Για περισσότερα από 25 χρόνια το Il Gusto είναι η απάντηση στο ερώτημα «πού θα φάμε κρέπα» για όσους ζουν ή συχνάζουν στα δυτικά προάστια. Η κρεπερί της καρδιάς μας βρίσκεται επί της Λεωφόρου Θηβών στο Αιγάλεω κι έχει μπόλικα λαχταριστά διλήμματα για τους πελάτες της. Μπαμπάτσικη σε μέγεθος και πολύ πλούσια σε υλικά η κρέπα του Il Gusto, θα σε κάνει θαμώνα του. Εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα αυτή με τον τόνο, τη ντομάτα, το καλαμπόκι, το μαρούλι και τη μαγιονέζα αλλά και τη δεόντως τιμημένη με σοκολάτα και καρύδα.

Ιμαλάια

Ακτή Μουτσοπούλου 52, Πειραιάς, τηλ.:21 0428 7662



Oι καλοφαγάδες ξενύχτες που αράζουν στο Πασαλιμάνι πίνουν δικαιολογημένα νερό στο όνομα των Ιμαλαίων μιας και γνωρίζουν ότι νηστικός από εκεί δεν έφυγε κανείς. Πέρα από τα ονομαστά χοτ ντογκ και τις σαντουιτσάρες σοβαρή δουλειά γίνεται και στις κρέπες. Για τους λάτρεις των αλμυρών γεύσεων η κρέπα με ροκφόρ, κοτόπουλο βραστό, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και καλαμπόκι είναι από τις πιο γευστικές αλλά και σίγουρα από τις πιο χορταστικές. Εξίσου απολαυστική είναι και η κλασική κρέπα με τυρί, ζαμπόν, μπέικον, πατάτα, ντομάτα και τυροσαλάτα. Για τους γλυκατζήδες η κρέπα με ανάμεικτη σοκολάτα (μαύρη και λευκή), μπανάνα, μπισκότο και κανέλα αλλά και η ονομαζόμενη «κρέπα του γάμου» με μέλι και καρύδια αποτελούν υπέρ-τίμιες επιλογές.

Κρεπάλη

Εθνικής Αντιστάσεως 3, Καισαριανή, τηλ.:21 0722 4801

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία η Κρεπάλη στην Καισαριανή έχει γίνει αγαπημένο στέκι των κρέπα-lovers της ευρύτερης περιοχής, χάρη στα άπειρα υλικά που μπορείς να χώσεις στην κρέπα σου. Από τις αλμυρές δηλώνουμε ευθαρσώς λάτρεις της Κεφαλονιάς με φέτα πιπεριές, μανιτάρια, χωριάτικο λουκάνικο, τυροσαλάτα και της Αδριατικής με τυρί ένταμ, σαλάμι αέρος, ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια σωτέ. Αν τώρα σου έρθει η όρεξη για γλυκιά κρέπα αξίζει να δοκιμάσεις την ξακουστή σπέσιαλ με nutella, μπισκότο, μπανάνα, λευκή σοκολάτα ION, καρύδα και σιρόπι σοκολάτας.

Crepes de France

Φαναρίου 2, Νέα ΦΙλαδέλφεια, τηλ.:21 0258 4606



Oι Γάλλοι είναι αν μη τι άλλο οι ειδικοί της κρέπας, για αυτό και η «ομώνυμη» κρεπερί κερδάει με άνεση το βραβείο της πιο μαλακής ζύμης που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Με ατμόσφαιρα που φέρνει εύκολα στον νου γαλλικό μπιστρό το Crepes de France μπορεί να περηφανεύεται δικαίως για την κρέπα tropical με ανανά, φράουλα, μπανάνα, μήλο, πορτοκάλι και σιρόπι σοκολάτας αλλά και τη Mexican με gouda, κοτόπουλο, ντομάτα, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι και hot soya σως.

Κρέπες Κηφισιάς

Ανδριανού 4, Κηφισιά, τηλ.:21 0623 1371



Από τις πλέον θρυλικές κρεπερί της Αττικής οι Κρέπες Κηφισιάς κολάζουν και διαιτολόγους χάρη στην υπέροχη ζύμη και την πληθωρική γέμισή τους. Εδώ τα λεφτά μας παίρνει η κρέπα terminator με gouda, μπέικον, φιλέτο κοτόπουλο, αυγό βραστό, ντομάτα, πράσινη πιπεριά, πατατάκια και ουγγαρέζα και η κρέπα κόλαση με πραλίνα Bueno, πραλίνα σοκολάτα, φράουλα & μπισκότο Oreo. Οι τιμές τους ξεκινούν από 3,40€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v