Γκουρμεδιάρικα σουβλάκια που αγαπάμε

Ενώ πηγαίναμε για σουβλάκι ξύπνησε ο γκουρμεδιάρης εαυτός μας και είπαμε να φάμε κάτι πιο εξεζητημένο βρε αδερφέ.
Γκουρμεδιάρικα σουβλάκια που αγαπάμε
Ανήκουμε στη φυλή των σουβλακολάγνων κι είναι τιμή μας και καμάρι μας να το γράφουμε και να το παραδεχόμαστε ακόμη μία φορά. Για αυτό είμαστε στο διαρκές ψάξιμο προκειμένου να βρούμε τα καλύτερα σουβλατζίδικα της πιάτσας που θα φέρουν το πιτόγυρο ημών το επιούσιο στο τραπέζι μας. Ωστόσο ο γκουρμεδιάρης εαυτός μας, θέλει να γευτεί και το σουβλάκι αλλιώς, αφού είναι πάντα ανοιχτός και σε πιο εξεζητημένες επιλογές.

Pita Bar Αθηνάς 18, Πλατεία Καραμάνου τηλ.: 210 32 11 101

Με τρία συνολικά καταστήματα το Pita Bar (τα άλλα δύο σε Παλαιό Φάληρο και Ηλιούπολη) ψήνει στα κάρβουνα τις πιο γκουρμεδιάρικες τυλιχτές επιλογές μας.

Και γύρο θα βρεις και καλαμάκια και σουτζούκι πολίτικο, σουτζουκάκι Θεσσαλονίκης, κοτολωρίδες, λουκάνικο Μυκόνου, χαλούμι και αλλαντικά (ζαμπόν, μορταδέλα, σαλάμι μπύρας και γαλοπούλα). Στα… “toppings” περιλαμβάνονται πρωτότυπα υλικά όπως βραστό ή τηγανητό αυγό, παρμεζάνα, ελιές, κόκκινη σάλτσα, σος ροκφόρ ή κοτόπουλου και honey mustard. Τα τυλιχτά ξεκινούν από τα 2,30€. Αν δεν είσαι της πίτας, μη σκιάζεσαι μιας και τα πάντα σερβίρονται τόσο σε τορτίγιες όσο και στο κολασμένο θρακόψωμο.

Θεσσαλικό Αχαρνών 203, Κάτω Πατήσια, τηλ.:21 0980 2801

Αν σου έρθει η όρεξη για λαχταριστό κεμπάπ κοτόπουλο, τώρα πρέπει να πας μια βόλτα μέχρι το Θεσσαλικό, στα Κάτω Πατήσια και θα σε περιποιηθούν δεόντως. Υπάρχει και πίτα φαλάφελ, με ντοματοκεφτέδες και στικς λαχανικών για όσους ψάχνουν βίγκαν επιλογές. Προφανώς στο μενού θα βρεις κι όλες τις κλασικές σουβλακοεπιλογές, με τις πίτες να ξεκινούν από 2,20€.

Dirty Gourmet Λεωφ. Πεντέλης 104, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106890046

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dirty Gourmet (@dirtygourmetgr)


Αν δεν βρεις γκουρμέ σουβλατζίδικο στο Χαλάνδρι τότε πού; Για αυτό εδώ και λίγο καιρό διάφοροι σουβλακολόγοι της περιοχής κάνουν μια καθιερωμένη στάση στο Dirty Gourmet για να δοκιμάσουν μπριζοκάλαμο και κεμπάπ πρόβατο στη βέργα. Αν δεν είσαι του κρέατος τότε ο γύρος μανιτάρι θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσεις να παραγγείλεις τις τρομερές χειροποίητες σως (μαγιονέζα τρούφας και τζατζίκι αβοκάντο, λέμε και κλαίμε). Οι πίτες ξεκινούν από 2,70€.

Hoocut, Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0324 0026

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hoocut (@hoocut)


Οι άνθρωποι πίσω από την Cookoovaya ξαναδημιούργησαν το πιο διάσημο ελληνικό «πρόχειρο» φαγητό φτιάχνοντας στο Hoocut έναν εναλλακτικό σουβλακοναό. Στα τυλιχτά επιβάλλεται να δοκιμάσεις την πίτα προβατίνα και το βοδινό, όπως επίσης και το λουκάνικο μαύρου χοίρου. Στις vegetarian επιλογές η πίτα ντολμαδάκι, είναι όσο κολασμένη ακούγεται. Oι τιμές στα τυλιχτά ξεκινούν από 2,70€.

Street Souvlaki Σωτήρος Διός 37, Πειραιάς, τηλ.: 210 4170 866

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Street Souvlaki (@street_souvlaki)


Στο Street Souvlaki απολαμβάνεις χειροποίητο σουβλάκι ή vegeterian επιλογές σε καλαμάκι, τυλιχτό, τορτίγια ή Pita Pot. Ετοιμάσου για γκουρμεδιάρικη σουβλακοκατάσταση μιας και στο μενού να βρεις πίτα ψαρονέφρι, πίτα σεφταλιά, πίτα χαλούμι, πίτα μοσχαρίσιο καλαμάκι αλλά και τις λατρεμένες βίγκαν τυλιχτές επιλογές με καλαμάκι λαχανικών ή λουκάνικο θαλασσινών. Μια δοκιμή είναι αρκεί να σε πείσει και να σε κάνει θαμώνα. Οι πίτες ξεκινούν από 2,30€.

Πιάτσα Καλαμάκι Λαρίσης 33, Αμπελόκηποι, τηλ.: 21 3050 0900


Άλλη μια γκουρμεδιάρικη αθηναϊκή σουβλακοπιάτσα που θα βρεις έξω από το μετρό της Πανόρμου, είναι η Πιάτσα Καλαμάκι, με μια υπέροχη αυλή γεμάτη τραπεζάκια όπου γίνεται του χοιρινού γύρου το κάγκελο συνοδεία σως ροκφόρ ή μπέικον, την ώρα που το κοτόπουλο βρέχεται σε ceasar’s ή τσένταρ, ενώ τα κοτοφιλετίνια μπαίνουν σε ελληνική, κυπριακή ή πίτα ολικής. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη σωςς φέτας. Τα τυλιχτά είναι χορταστικότατα και οι τιμές τους παίζουν μπάλα στα 3€, ενώ θα βρεις και πολλές vegetarian επιλογές.

Καλοψημένο, Ιπποκράτους 37, Αθήνα, τηλ.: 21 0363 6136


Πιο κέντρο δεν γίνεται για το Καλοψημένο, το οποίο βρίσκεται πάνω στην Ιπποκράτους κερνώντας σουβλακοπειρασμούς εδώ και χρόνια. Πέραν των κλασικών επιλογών ωστόσο υπάρχει κι αυτή η λουκούλλεια πανσέτα σε πίτα, παραδοσιακή αλάδωτη, ολικής ή καλαμποκόπιτα, ενώ αν το τραβά η όρεξη σου μπορείς να προσθέσεις και τυριά όπως φέτα, γραβιέρα και γκούντα. Τα τυλιχτά κυμαίνονται στα 2,60€. Στο μενού υπάρχουν επίσης και μίνι γυροπιτάκια με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, τα οποία επιβάλλεται να δοκιμάσεις και για την γκουρμεδιά και για τη νοστιμιά – τα δύο 1,80€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v