To καλύτερο και πιο φτηνό street food στο κέντρο

Βολτάραμε στις αθηναϊκές street food πιάτσες και φάγαμε τις καλύτερες αλλά και πιο φτηνές «χεράτες» νοστιμιές της πόλης.

To καλύτερο και πιο φτηνό street food στο κέντρο

Φαλάφελ ή πιροσκί; Σάντουιτς ή χοτντογκάρα; Λαχματζούν ή μπέργκερ; Όταν μιλάμε όμως για street food δεν υπάρχουν ψευτοδιλήμματα. Αντίθετα υπάρχει γρήγορη, ζεστή, ζουμερή, αφράτη, γεμιστή, κολασμένη χεράτη απόλαυση. Αν δεν πιστεύεις εμάς, πίστεψε τουλάχιστον τον ουρανίσκο σου, ο οποίος θα ζήσει θαυμαστές περιπέτειες μετά από μια βόλτα στα καλύτερα στριτφουντάδικα του αθηναϊκού κέντρου. Επειδή ωστόσο οι καιροί είναι δύσκολοι θα επιλέξουμε τις πιο προσιτές street food επιλογές συνδυάζοντας το οικονομικό μετά του νοστίμου.

Καλίνκα Μαλίνκα

Σταδίου 27,Αθήνα τηλ.: 21 0331 6070



Αν λιμπιστείς πιροσκί στην περιοχή του εμπορικού τριγώνου μέχρι κι οι τοίχοι θα αντηχήσουν Καλίνκα, Μαλίνκα στέλνοντας σε στο πιο θρυλικό μαγαζί του κέντρου. Καθημερινά εκεί μπορείς να δοκιμάσεις ολόφρεσκα πιροσκί από φρέσκα υλικά εξαιρετικής ποιότητας, από τη γέμιση μέχρι το αλεύρι.

Προφανώς μιλάμε για χειροποίητη απόλαυση φτιαγμένη με την παραδοσιακή ρώσικη συνταγή. Εδώ δεν παίζουν βελτιωτικά γεύσης και συντηρητικά. Στο Καλίνκα Μαλίνκα έχεις μόνο να επιλέξεις αν θα φας τα πιροσκί σου ψητά στο φούρνο ή τηγανητά, αλμυρά ή γλυκά. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τσεμπουρέκ με μοσχαρίσιο κιμά, τηγανητό πιροσκί με φέτα, πιπεριά Φλωρίνης και ελιά ή με αυγό και κιμά και φουρνιστό πιροσκί με κοτόπουλο μανιτάρια και τυρί. Οι τιμές κυμαίνονται από 1,80€ μέχρι 2,40€ ανά τεμάχιο.

Guerilla Chef Burgers

Σολωμού 33, τηλ: 21 3028 7944



O Fahd Kassem των Tip the Chef έφτιαξε πριν λίγο καιρό τον δικό του μπεργκεροναό στη Σολωμού δίνοντας στα Εξάρχεια τα ζουμερά μπιφτεκόψωμα που τους έλειπαν. Πέρα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, το Guerrilla Chef Burgers έχει να περηφανεύεται και για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές, μιας και στα μέρη του μπορείς να φας με 3€ cheeseburger, ενώ με 4€ μπορείς να καταβροχθίσεις το διπλό. Στα συν του η φτηνή craft ελληνική μπύρα που μπορείς να πάρεις σε ποτήρι (4€). Συστήνεται ανεπιφύλακτα ειδικά στους ξενύχτες.

Feyrouz

Καρόρη 23 και Αιόλου, Εμπορικό Τρίγωνο, τηλ: 213 0318060

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @feyrouz_athens



Tα πράγματα όταν μιλάμε για το Feyrouz είναι απλά και πατροπαράδοτα. Φτάνεις και κόβεις κίνηση για να δεις ποιος είναι εύκολος δρόμος για να παραγγείλεις κι έπειτα να τσακίσεις ένα λαχματζούν. Αν πάλι είσαι τυχερός και βρεις ελεύθερο σκαμπό έξω από το μαγαζί, θα βλέπεις και την περατζάδα της Αιόλου, μουγγανίζοντας διάφορα άναρθρα επιφωνήματα θαυμασμού όσο τρως. Aν είσαι vegan τότε πρέπει να δοκιμάσεις το λαχμαντζούν με κιμά σόγιας, χούμους παντζαριού, κίτρινο veganοτύρι και κάσιους όπως και δήποτε. Υπολόγισε 3,90€ για κάθε λαχματζούν.

Falafel Al Sharq

Λιοσίων 1, τηλ: 210 5224880

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Falafel Al Sharq (@falafelalsharq)


Ο Αιγύπτιος στη Λιοσίων ξέρει πολύ καλά την τέχνη του φαλάφελ, για αυτό πρέπει να τον εμπιστεύεσαι. Οι επιλογές είναι αρκετές και ιδιαίτερα τίμιες ενώ στις σάλτσες που χρησιμοποιεί γίνεται σοβαρή δουλίτσα (μπορείς να διαλέξεις ταχινιού, σκόρδου ή την καυτερή). Πέραν της γεύσης που θα σε αποζημιώσει οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές θα σε κερδίσουν και θα σε κάνουν θαμώνα σε αυτό το φαλαφελάδικο μιας και κάθε τεμάχιο κοστίζει μονάχα 1,5€. Άχαστη επιλογή το Al Shark λοιπόν, αν είσαι ρεβυθολάτρης.

Το Καρότσι του Γιατρού

Μιαούλη 5, Μοναστηράκι

Λίγα μόλις βήματα μακριά από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι ο γιατρός της πείνας στήνει την καρότσα του κι ετοιμάζει σαντουιτσάρες, χοτντογκάρες και μπεργκεράρες χωρίς να τσιγκουνευτεί ποτέ την ποσότητα. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν τον νοιάζει η ποιότητα, μιας και σερβίρει εδώ και χρόνια κάποιες από τις πιο value for money στριτφουντάδικες επιλογές της αθηναϊκής πιάτσας. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο χοτ ντογκ του που κοστίζει 2€ και σε χορταίνει μονομιάς, ενώ αν είσαι μερακλής και διαλέξεις τη θρυλική λούα λούα επιλογή δεν θα δώσεις περισσότερα από 5€, αγκομαχώντας φυσικά να το φας ολόκληρο.

Η Καντίνα του Χρήστου στον Σταθμό Λαρίσης

Απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης ανάβει τα φώτα της κι ανοίγει τις σχάρες της κάθε βράδυ μια από τις πιο θρυλικές καντίνες της πόλης. Ο κύριος Χρήστος παίρνει θέση στο τροχήλατο και ετοιμάζει φρέσκο κρέας (πανσέτα, λουκάνικο, καλαμάκια) ώστε να αναπαυθεί σε αφράτο σαντουιτσόψωμο μαζί με όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα (σάλτσες, μαρούλι, ντοματούλες, τζατζίκι, τυρί, ζαμπόν και μπαχάρια). Οι μερακλήδες ξενύχτηδες ξέρουν που να σταματήσουν όταν οι πείνες τους χτυπήσουν την πόρτα βραδιάτικα. Με 4,50€ μπορείς ακόμη να φας τις υπερτίμιες σαντουιτσάρες του.

Σμακ

Ρόμβης 21, Αθήνα τηλ.: 2114097046

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Smak. (@smakathens)



Αν το χειροποίητο και φρεσκοφουρνιστό πεϊνιρλί κάνει την καρδούλα σου να σκιρτά, τότε μάλλον ξημεροβραδιάζεσαι στο Σμακ που καταφέρνει και πάει την τέχνη του θεόρατου πεϊνιρλί σε άλλο επίπεδο. Οι επιλογές του καταλόγου θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σου ειδικά αν δοκιμάσεις το smak ham & cheese με τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και τοματίνια, το πολυπαινεμένο πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο κιμά μαγειρεμένο με καπνιστή πάπρικα και κατίκι, και το smak chicken avocado με μοτσαρέλα, κομμάτια στήθος κοτόπουλου και μους αβοκάντο. Οι τιμές κυμαίνονται από 3,40€ μέχρι 4€ ανά τεμάχιο που είναι υπέρ-χορταστικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v