Τα πιο περίεργα μπέργκερ και πίτσες που υπάρχουν

Σε έχει πιάσει μια πείνα; Μάθε ότι κάποιοι τρώνε πίτσα κροκόδειλου και chicken burger λουκουμά κι είναι σίγουρο ότι θα σου φύγει.
Τα πιο περίεργα μπέργκερ και πίτσες που υπάρχουν
Καλό το σπιτικό φαγητό δεν λέμε αλλά σαν τα μπέργκερ και τις πίτσες δεν έχει. Είμαστε πιστοί ακόλουθοι του φουρνιστού ζυμαριού, αλλά και των τεράστιων μπιφτεκόψωμων και δεν ντρεπόμαστε να το ομολογήσουμε. Ειδικά τα τελευταία χρόνια οι επιλογές τόσο στις πίτσες όσο και στα μπέργκερ αυξήθηκαν και πλήθυναν, γεγονός που μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους. Ωστόσο με την αύξηση των επιλογών ήρθαν και κάποιες που δεν μας γεμίζουν και πολύ το μάτι, ενώ δεν ψηνομάστε ιδιαίτερα να μας γεμίσουν ούτε το στομάχι.

Chicken Μπέργκερ Λουκουμάς

Αυτό μοιάζει ξεκάθαρα με το γλυκό της Ρέιτσελ στα "Φιλαράκια" που είχαν κολλήσει οι σελίδες του αντίστοιχου αμερικανικού Τσελεμεντέ και έφτιαξε άλα-ντάλα της Παρασκευής το γάλα, με την ιαχή του Ross "It smells like Feet", ακόμη να ακούγεται dolby στα αυτιά μας. Ας αφήσουμε τους λουκουμάδες και τα Chicken μπέργκερς στην ησυχία τους. Ήρεμα το λέμε. Σερβίρεται κατά κόρον σε παμπ του Λονδίνου για όποιον ωστόσο ενδιαφέρεται.

Πίτσα με ανανά

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η πίτσα με ανανά είναι ελληνική πατέντα, μιας και την «εφηύρε» ο Ελληνοαμερικάνος Σαμ Πανόπουλος για να τεστάρει την αντοχήστους γευστικούς κάλυκες του στόματός μας. Αν και προτιμάμε τον ανανά στα κοκτέιλ μας δεν μπορούμε παρά να του αναγνωρίσουμε ότι από τις υπόλοιπες επιλογές της λίστας, αυτή μας ψήνει περισσότερο.

Πίτσα κροκοδείλου ή καγκουρό

Για κάποιο λόγο που κανείς δεν έχει καταλάβει, στην Αυστραλία λιμπίζονται την πίτσα κροκοδείλου και καγκουρό. Μάλιστα αν πέσεις σε κάποιον ομογενή θα σε πρήξει λέγοντας ότι πρόκειται για ξεχωριστή λιχουδιά. Δεν είμαστε εδώ να κρίνουμε, μιας και άλλοι τη βρίσκουν γευστικά με βατραχοπόδαρα.

Μπέργκερ με δημητριακά και μέλι

Αν βρεθείς στο Μάντσεστερ είναι πιθανό να πετύχεις κάποιους να τρώνε μπέργκερ για πρωινό. Μέχρι εδώ ας πούμε ότι είναι καλά τα πράγματα. Όταν μάθεις ωστόσο ότι στο μπέργκερ βάζουν δημητριακά και μέλι, τότε θα καταλάβεις ότι η ζαμπονοτυρόπιτα με το μίλκο δεν είναι ο πιο ανθυγιεινός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Gelato Μπέργκερ

Έχεις από τη μία το gelato κι από την άλλη τα μπέργκερ. Δύο γευστικές ένοχες απολαύσεις που δεν μπορείς να πεις όχι. Κάποιος λοιπόν έριξε την ιδέα: «ας τα ενώσουμε». Κι εγένετο Gelato μπέργκερ με ψωμάκια μπριός και γέμιση με όποιο παγωτό τραβάει η ψυχή σου. Μπορείς να τα φτιάξεις και σπίτι σου κι αν θες να δοκιμάσεις σου έχουμε και συνταγή.

Πίτσα με καλαμάρια και γαρίδες

Η λεγόμενη και θαλασσινή πίτσα ιδιαίτερα στη Νότια Κορέα και φέρνει τη Σαρακοστή στο πιάτο σου. Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας, θα την βρεις σε πολλές πιτσαρίες κι εστιατόρια, ενώ υπάρχει και συνταγή σένια για να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις μόνος σου. 

Μπέργκερ μακαρονάδα

Στη Philadelphia των Η.Π.Α. ξέρουν από μπέργκερ και τους εμπιστευόμαστε. Για αυτό τον λόγο αν βρεθούμε στα μέρη τους θα δοκιμάσουμε το μπέργκερ μακαρονάδα που συνηθίζουν να φτιάχνουν εκεί για να διαπιστώσουμε ιδίοις…στοόμασι αν με κάθε μπουκιά τερματίζει κι ένα θερμιδόμετρο. Το βίντεο πάντως που έχουμε θα σε πείσει



Πίτσα με χαβιάρι

Όταν είσαι ζάμπλουτος συνηθίζεις στο χαβιάρι. Όλοι το ξέρουν αυτό. Για αυτόν τον λόγο συνηθίζεις να συνοδεύεις τα γεύματά σου με λίγο Beluga. Άμα λάχει φτιάχνεις και πίτσα με χαβιάρι να ζηλεύουν οι φτωχάλες.

Μπέργκερ με κόκκους καφέ

Αν θες να ξυπνήσει ο hipster (που ευτυχώς κοιμάται;) μέσα σου, δεν έχεις παρά να παραγγείλεις ένα μπέργκερ με κόκκους καφέ. Επειδή ωστόσο είναι ακόμη (ευτυχώς) δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα, μπορείς να δείχνεις αυτό το βιντεάκι στους φίλους σου και να τους αποκαλείς τσοπάνηδες επειδή δεν γουστάρουν το μπέργκερ τους λούγκο.



Πίτσα με αρακά, καρότα, αυγά ορτυκιού, παντζάρια και σταφίδες

Αν στραβομουτσουνιάζεις με τον πατσά, αν σε πιάνει μια αηδία με το σπληνάντερο, σκέψου ότι στη Βραζιλία βάζουν στην πίτσα αρακά, καρότα, αυγά ορτυκιού, παντζάρια και σταφίδες και σώπασε μια για πάντα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v