Πάμε μπαρότσαρκα στα Εξάρχεια;

Επτά μπαράκια στα Εξάρχεια, που τα αγαπάμε πολύ, ιδανικά για μία μπαρότσαρκα... οχτώ με δώδεκα αυστηρά.
Πάμε μπαρότσαρκα στα Εξάρχεια;
Πόσο καιρό έχεις να πάρεις έναν καλό σου φίλο τηλέφωνο και να πάρετε σβάρνα όλα τα μπαρ μιας περιοχής; Όχι αναγκαστικά να πιείτε κι από ένα κοκτέιλ στο καθένα, δεν θα το πηγαίναμε εκεί. Άντε, σε μερικά μάξιμουμ σφηνάκι - μη σου πούμε ότι έχει τύχει και σε μπαρότσαρκες να μπούμε, να χορέψουμε για να γουστάρουμε λίγο με την μουσική και μετά να φύγουμε για αλλού.

Και λίγες γειτονιές είναι τόσο καλές για μπαρότσαρκα όσο τα Εξάρχεια. Αιώνια χαλαρά, γεμάτα ενδιαφέροντα μπαράκια με ακόμα πιο ενδιαφέροντα κόσμο, τα Εξάρχεια είναι το ιδανικό μέρος για να βγεις στις οχτώ και τα μεσάνυχτα - με τον νόμο - να είσαι σπίτι. Ή, ξέρεις, να πάρεις μια μπύρα απ' το περίπτερο και να απολαύσεις όσο ακόμα διαρκεί το καλοκαιρινό άδειασμα της πλατείας, που για λίγο καιρό μεταμορφώνεται στο πιο ήσυχο μέρος της Αθήνας.

Και αυτά είναι τα μπαράκια που λέμε να επισκεφτούμε στην βόλτα μας...

Cusco

Κωλέττη 8, τηλ: 211 1831432
Εξακολουθεί να είναι το πιο φανταχτερό αλλά και το πιο fun μπαράκι στην γειτονιά του - και δεν λες ότι δεν έχει ανταγωνισμό, βρίσκεται εκεί που μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος. Καταφέρνει όμως να κάνει την διαφορά με την σούπερ παρεΐστικη διάθεσή του και τις ανεβαστικές του μουσικές. Το απλό ποτό στα 6€.

Τσιν Τσιν

Κιάφας 6 & Ακαδημίας 76, τηλ: 2103841460
Χώρος και μουσικές εμπνευσμένες από δεκαετίες 60s και 70s, τοίχοι σε βαθυκόκκινο χρώμα, φλοράλ ταπετσαρίες, vintage διάθεση και κεφάτη ρετρό μουσική. Αυτά είναι το Τσιν Τσιν, και είναι ένα μπαρ που αξίζει να τιμήσεις, για να ζήσεις κι εσύ από κοντά την τρέλα του. Τα ποτά κοστίζουν 7€, οι μπύρες 5€ και το ποτήρι κρασί 4€.

Φάλαινα

Ασκληπιού 39, Εξάρχεια, τηλ: 21 0363 8300
Έχουμε γράψει πολλές φορές για το πιο neon μπαράκι της Ασκληπιού. Και θα γράψουμε άλλες τόσες, επειδή δεν είναι εύκολο να σου πετύχει τόσο καλά ο μινιμαλισμός, και στην Φάλαινα το κατάφεραν. Τα καθαρά της κλασικά κοκτέιλ σταθερά στα 7€.

Μαύρος Γάτος

Κωλέττη 40-42, τηλ: 210 3800518
Η τεράστια μπάρα του δεν θα σταματήσει ποτέ να μας γοητεύει. Το soundtrack που είναι σχεδόν πάντα ροκ, και αγαπάει αρκετά τα 90s, επίσης μας γοητεύει. Αλλά έτσι είναι οι γάτοι, και δη οι μαύροι. Και από τιμές, πολύ καλά, στα 6€ το ποτό, στα 7,5€ το κοκτέιλ.

Nabokov Bar

Ασκληπιού 41, Νεάπολη, τηλ: 21 1111 0432
Μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου, ανάμεσα στις πολλές επιλογές που έχεις στην Ασκληπιού (που δεύτερη μνεία της κάνουμε στο ίδιο κείμενο, δεν κάνουμε πλάκα) θα σου τραβήξει την προσοχή - το Nabokov είναι ένα μικρό μπαράκι με μεγάααλη μπάρα, παίζει τζαζ και σερβίρει καθαρά ποτά στα 6€.

Ίντριγκα

Δερβενίων 60 & Θεμιστοκλέους, τηλ: 2103300936
Υπάρχουν Εξάρχεια χωρίς Ίντριγκα; Υπάρχει Ίντριγκα χωρίς Εξάρχεια; Είναι ένα από τα πιο καλά, τίμια, ιστορικά και - ειλικρινά - όμορφα μπαρ της περιοχής, πάνω στην πλατεία, πάντα με ροκ διάθεση και φωτισμό νουάρ. Τι παραπάνω να ζητήσεις; Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Kazu

Μαυρομιχάλη 3, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3602242
Κι εκεί λέμε να κλείσουμε την επίσκεψή μας. Όχι τίποτα άλλο, είναι κοντά και σε μετρό, και σε στάσεις λεωφορείων. Αλλά πέρα από την ιδανική του τοποθεσία, το Kazu το αγαπάμε επειδή είναι μπαρ που θα έβλεπες μόνο κινηματογραφικούς χαρακτήρες να τα πίνουν, μόνο που είναι αληθινό και βρίσκεται στο κέντρο. Το ποτό στα 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v